11 AM

Mi-a sunat ceasul la 11 AM, la fix cât să văd filmul cu același titlu de la dragii mei coreeni (ăia din Sud).

11 AM (Yeolhansi) este un film care se ia la trântă cu etern fascinantă călătorie în timp.

În producția de față avem un nene oligarh rusnac care nu are încredere în capacitatea intelectuală a concetățenilor săi, așa că antamează o echipă de cercetători geniali din Coreea de Sud să-i dea două găuri. Una neagr.., ăăă, defavorizată pigmentar (pfiu, am evitat acuzele rasiste), și una de vierme artificial, pe care ăștia din Coreea de Sud trebuie să le combine cumva pentru a face posibilă călătoria în timp.

Locul cel mai bun este o groapă oceanică a cărei gravitație a lipsit de la orele de fizică și are propriile regulile.

Nu vă plictisesc cu detaliile tehnice, nu că le-aș stăpâni, ideea este că asiaticii au făcut treabă bună, așa că este cazul să pună mașinăria la încercare și pe data de 24.12, ora 11 AM, în dispozitivul futurist se îmbarcă un el și o ea pentru a călători foarte mult în viitor, taman până pe 25.12, tot ora 11AM, adică doar peste o zi. Că ăștia, spre deosebire de chinezii din Reset, sunt capabili să meargă doar în viitor, nu și în trecut.

Experimentul este reușit, cei doi ajung în viitor, doar că mare mirare mare, pare că laboratorul a fost mutat pe undeva prin Vaslui pentru că zici că a fost călcat de o șatră de sfinctere nealbite haurifere, n-a mai rămas nimic, tot fierul vechi a fost furat, locația pare bombardată, părăginită, părăsită, ce să mai, praf și pulbere.

Ăștia sunt stupefiați, iau înregistrările zilei respective și se întorc la punctul de start, 24.12, pentru a afla răspunsul la misterul întâlnit de Crăciun.

Filmul arde gazul pe dilema dacă viitorul poate fi schimbat sau chiar acțiunile luate de ăștia pentru a preîntâmpina acel viitor duc chiar la înfăptuirea viitorului?

11 AM nu este foarte strălucit, premisa cu călătoria în timp este doar un simplu gimmick, este folosită o singură dată mașina și cam atât, tot filmul constă în nedumerirea cercetătorilor cu privire la evenimentele care declanșează haosul din ziua următoare și în încercările lor disperate de a preveni ceea ce au văzut în viitor.

Din punct de vedere tehnic nu prea am ce cârâi, 11 AM este decent, nici nu ar fi avut motive să dea chix pe la efecte speciale, că nu debordează de scene complicate sau de locații fantastice. Nici acțiune nu prea este în film, fapt ce nu m-ar fi dezamăgit dacă ar fi compensat cu un scenariu bun.

Însă 11 AM este previzibil, cu o poveste clasică și banală ce nu vine cu nimic nou, miroși deznodământul de la o milă marină pentru că deja ai văzut prea multe filme care călătoresc în timp și deja știi cum se așază lucrurile în final. Nici măcar nu se sinchisește să ascundă simulacrul de surpriză din momentele de sfârșit. Sau mai știi, poate-s eu al dracului de am pus cap la cap prea repede piesele acestui puzzle. Mai degrabă este scenariul plat, fără serpentine care să scuture praful din tărtăcuța cenușie. Nici măcar niște paradoxuri mai acătării nu aruncă în ciorbă să mai condimenteze intriga pentru că 11 AM nu este deloc complex și se duce în direcția pe care o miroși încă de la început.

Nu zic că este rău, arată destul de frumos vizual, este competent realizat, nu mi-au sărit erori grave în ochii pe care oricum îi aveam mijiți după astfel de inconsecvențe, iar actorii fac și ei ce pot în condițiile date, dar este departe de a fi un time travel movie cu adevărat fascinant, are cam multă melodramă și prea puține momente de WTF pe care le regăsești, de obicei, în aceste producții.

11 AM nu este un film pe care îl voi ține minte peste ceva timp, o să fiu mai darnic, că tot vine iarna, și îi dau 6 perechi de șosete călduroase.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

Facebook Comments

About admin

Check Also

The abyss

În 1989 apărea The abyss, al doilea film al lui James Cameron în care se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *