24 hours to live

24 hours to live

Oarecum plictisit, am dat peste 24 hours to live fără să mă interesez în prealabil despre ce este vorba, crezând că are ceva legătură cu serialul 24.

Am văzut că este și cu Ethan Hawke, că e niscai acțiune, hai să-l văd, cât de prost poate fi?

Povestea nu este deloc complicată, titlul filmului practic spune totul, Travis (Ethan Hawke) este un agent de top al agenției Red Mountain care se ocupă cu lucruri necurate care l-ar oripila până și pe Satana și i se dă o ultimă misiune extrem de bănoasă, misiune ce constă în eliminarea unui gură-spartă care se pregătește să dea o mărturie Interpolului care va pune pe butuci ditamai corporația criminală.

În timpul misiunii ceva i se întâmplă, sănătatea corporală îi este pusă în pericol și nu spun mai multe, doar că, așa cum spune titlul, are doar 24 de ore la dispoziție pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea.

Premisă destul de banală, comună multor filme de acțiune tâmpe, fără cine știe ce veleități artistice și fără bani mulți investiți, așa că mă pregăteam să dau de pământ cu 24 hours to live.

Însă mare surpriză, filmul este destul de distractiv și s-a ridicat mult deasupra așteptărilor (bine, ele erau și înecate undeva sub nivelul Mării Moarte).

Filmul nu aduce nimic nou, avem parte de același super erou care se ia la trântă cu o armată de oameni, dar reușește cumva să îmbine cu destul succes elemente de acțiune, thriller și ceva SF (dar nu vă așteptați la extratereștri sau călătorii în timp) care dau o savoare filmului care m-a luat prin surprindere.

Mare parte din acțiune se desfășoară în Africa de Sud, deci o locație oarecum exotică, sunt destule scene de răfuială armată, unele chiar impresionante (o să vă dați seama despre ce vorbesc), urmăriri motorizate pline de adrenalină și secvențe de cafteală violentă, toate, culmea, extrem de bine filmate, care par foarte realiste și unde nu avem parte de cameramani cu Parkinson cărora le tremură mâna pe cameră de nu înțelegi cine cu cine se bate și pe cine să încurajezi.

Totul se vede clar, te poți orienta extrem de ușor în mijlocul acțiunii, apreciezi cum trebuie scandalul în care sunt implicați, din nou culmea, avem parte de băieți răi care de data asta se pricep (mai bine) la nimerit ținte, ceea ce se lasă cu mult sânge vărsat de ambele tabere.

24 hours to live este previzibil ca finalitate, pentru că ți se spune de la bun început cum se va termina, dar reușește să te înjunghie pe la spate cu mici răsturnări de situație pe care nu le anticipezi și care vin din neant, lovindu-te în moalele creierului cu barosul emoțional.

Printre scenele de hărmălaie distractive care satisfac pofta de testosteron avem intercalată și o poveste sentimentală, spusă prin flashback-uri avute de Travis care te fac să empatizezi pe deplin cu el și cu vendeta la care s-a înhămat.

Filmul curge fluent, fără sincope, fără timpi morți, în permanență se întâmplă câte ceva care îți menține atenția la cote înalte și nici nu am simțit când au trecut cele 90 de minute, dorind mai mult, pentru că lasă câteva fire narative în aer, într-un mister complet.

Să nu fiu greșit înțeles, 24 hours to live nu este nici pe departe un film de colecție, nici măcar un film bun, are probleme destule, de la erorile de continuitate la scenariul simplist la bază, de la răufăcătorul banal la neconcordanțe temporale.

Dar cine se (mai) uită la un film de acțiune pentru a descoperi o poveste de senzație?

Atât timp cât mi se dă ciomăgeală pe cinste și o poveste decentă cât să nu mă insulte intelectual, pot trece cu vederea astfel de probleme.

Dar deși banală povestea, aici avem parte de un element cate mi-a trezit curiozitatea dar care m-a lăsat cu ea atârnând în aer și care face filmul mai interesant.

Desigur, nu a stricat nici prezența lui Ethan Hawke, un actor preferat, care a adus niscai farmec peliculei prin prezența sa și se vede că își dă silința să mulgă tot ce se poate din rolul său.

Prin împrejurimi își face apariția și Davos din Game of thrones, dar și bătrânul Rutger Hauer.

Una peste alta, că tot sunt la modă comparațiile, 24 hours to live (totuși, un nume tare prost) este o combinație de John Wick cu Crank care îți va oferi o oră jumătate de divertisment simplu, fără nicio pretenție de îmbogățire a bagajului cinefil.

Ținând cont că îmi pregătisem niște epitete demne de o latrină, așteptându-mă la ce este mai rău, acest micuț film a reușit să mă surprindă plăcut, cât să îi dau un 7 extrem de subiectiv.

Recomand să nu urmăriţi trailerul, practic povesteşte tot filmul.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Land of bad

Land of bad

Trec și eu prin Land of bad mai rapid decât maceta prin unt că n-ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *