An american pickle

An american pickle este un film marca HBO Max care dovedește că nu stă de pomană și lansează conținut original, spre deosebire de Disney+ care aproape face anul de la lansare și are 0 filme originale noi.

Este o producția semnată de cuplul Seth Rogen și Evan Goldberg, cuplu care, de-a lungul carierei, a produs și filme decente ca Superbad sau Pinneapple express, dar și pelicule ce nu m-au impresionat, precum The interview, Sausage party sau The good boys.

Au totuși în portofoliu Long shot din 2019 care mi s-a părut foarte bun.

An american pickle nu excelează prin originalitatea premisei, am mai văzut astfel de filme cu subiect asemănător.

Seth Rogen este Herschel, un săpător de șanțuri dintr-o țară inventată din Europa de prin anii 1919, care visează la lucruri mari în SUA, acolo unde se povestește că umblă câinii cu croissantu-n coadă. Din nefericire, realitatea îl lovește crunt, pentru că pe acolo se preumblă mai mult șobolani amenințători. Printr-un accident nefericit Herschel este perfect conservat în murături timp de 100 de ani și revine la viață în contemporaneitate acolo unde singura lui rudă este Ben (tot Seth Rogen), strănepotul lui.

Nu este dificil de imaginat în ce rezidă cea mai mare parte din acțiunea filmului, un conflict de mentalitate între omul arhaic, pus brusc în fața unui salt tehnologic inimaginabil, și omul secolului 21 preocupat de toate mișcările socio-politico-homo-BLM-woke-bio-hipteriste pe care le găsești la tot pasul, fiecare ciumpalac abia așteptând motiv să se revolte din orice și să-și dea ifose de buric terestru.

Nu prea-s eu mare fan al lui Seth Rogen, nu prea îi înghit stilul comic și An american pickle se înscrie în categoria filmelor meh, care nu prea mi-au plăcut.

Lăsând la o parte premisa absurdă, An american pickle are o direcție clară, dar este ținut pe loc de hățișurile ratingului PG13 care transformă un subiect scandalos dacă avea scenaristul mână liberă într-o comedie pleoștită în care predomină certurile dintre Herschel cel antic, care le zice direct, fără perdea, neavând idee că societatea s-a schimbat radical, și Ben cel contemporan care este atent să nu calce pe nimeni pe pingele pentru a nu porni o revoltă.

Filmul pornește chiar interesant și deja îmi făcusem în cap o idee la ce să mă aștept, dar Herschel nu prea este impresionat de lumea nouă și străină în care se află, spulberându-mi speranțele de a vedea o comedie spumoasă cu întâmplări amuzante prin care va trece Herschel.

De fapt, nici nu pot spune că am râs ca lumea la vreo secvență, pelicula nu prea este comedie, mi-a lăsat mai mult un gust amar în gură (vă aud chicotind) pentru că este trist pe alocuri.

An american pickle sacrifică brutal comedia în detrimentul mesajelor sociale care au strâmbat de tot societatea și care ne-au transformat în niște prefăcuți pentru că, hai să fim serioși, una gândim în sinea noastră, dar alta spunem din cauza societății mult prea sensibile în care trăim. Asta generează câteva ipostaze evident mult exagerate în care se regăsește Herschel din cauza gurii lui prea mari insensibile, dar oneste.

Nu este vulgar, nu este violent, se bazează destul de mult pe săgeți trimise către iudaism și are și câteva momente emoționante mai ales când acțiunea nu mai este plasată în societatea progresistă, ci ne duce în locul natal al lui Herschel, un sătuc uitat de lume în care oameni onești au idealuri simple și, deși pot fi considerați perimați în gândire, sunt poate mai curați decât prefăcuții superficiali care au impresia că au mutat munții dacă s-au scremut de un hashtag.

Cu siguranță filmul va fi mai pe gustul fanilor lui Seth Rogen, dar pe mine m-a dezamăgit, mă așteptam la o comedie ireverențioasă care să pună pe jar Hollywood-ul prin curajul de a spune lucrurilor pe nume.

Una peste alta, din punctul meu de vedere, An american pickle este cel mult mediocru, să nu zic chiar slab, este impotent pe partea ce comedie, aspectul cel mai important, de aceea îi ofer în dar doar 5 castraveți.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

2020

2020

Cineaștii autohtoni au imaginație de două parale când vine vorba de titlurile filmelor. După MMXX …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *