Anna

Anna

Luc Besson face ce face și mai trântește un film cu o femeie puternică în rol principal cu nume scurt. Acum a venit rândul pentru Anna, după Nikita de acum mulți ani și mai recentul Lucy.

Filmul nu aduce absolut nimic nou pe marile ecrane, povestea a devenit fumată rapid pentru că am avut deja intrigi asemănătoare în Red sparrow și, pe alocuri, în povestea personajului Black widow din MCU.

Aici Anna este o fătucă rusnacă, super spion senzual care-și duce la îndeplinire misiunile eficient, dar care lasă în urme puhoi de cadavre, pentru că gagica, deși are o vârstă fragedă, este pricepută-n toate. Și când zic toate, nu exagerez, cunoaște enșpemii de limbi, bate în toate stilurile de luptă, iar armele albe și cu gloanțe i se supun fără crâcnire. Bașca, este și super inteligentă și rupe cu șahul.

Dar aceste omoruri pe bandă rulantă încep să-și pună amprenta și Anna se plictisește tot luând piuitul dușmanilor patriei și cam vrea să se cărăbănească din KGB. Din păcate pentru ea, din KGB se iese doar într-un singur mod, cu picioarele înainte și cu popa după tine.

Își mai bagă coada în ciorbă și niscai americani de la CIA care au mirosit că Anna cea cu mere nu prea pare a fi un simplu model de tras în poză și că domnișoara stilată ascunde multe trucuri în poșetă și secrete-n tanga.

Cu părere de rău o spun dar Anna, ca film, este praf și pulbere, deja Luc Besson a început să o scrântească rău în ultima vreme, după colosalul eșec de box-office, și nu numai, numit Valerian and the city of a thousand planets, acum vine cu o fleșcăială de film aproape incoerent din cauza modului de redare.

I s-a năzărit, peste noapte, că ar fi un puișor de Nolan și ne prezintă povestea alandala, cu du-te-vino-uri temporale de nu mai știam la ce dracului film mă uit.

La fiecare 5 minute pe ecran apărea În urmă cu 5 ani, Peste 3 ani, În urmă cu 6 luni, Peste 5 minute.

Mi s-a făcut în cap o varză completă pentru că secvențele par a fi cusute neglijent de un chirurg orb suferind de Parkinson.

De fapt Anna nici măcar nu este un film complet, ci doar o jumătate de film pentru că avem foarte multe secvențe repetate, dar din alt punct de vedere, nu foarte diferit, care aduce câteva amănunte suplimentare în plus. Până și titlul filmului urmează același tipar.

Și acest joc de-a flashback-ul strică orice dram de tensiune, nu simțeam niciun pericol, știam că nu se va întâmpla ceva nasol cu protagonista care, chipurile, se afla în pericol, pentru că deja am văzut-o acum câteva minute în viitor și nu avea nici pe dracu.

De ce o fi ales Luc Besson acest stil? Probabil o fi vrut să se separe de un film foarte asemănător, Atomic blonde, cu care are multe în comun.

Acțiunea lasă de dorit, o singură secvență merită, și ea este la final și aduce un puternic iz de John Wick. În rest este banal, plictisitor, previzibil, deși vrea să ne bage pe gât factorul wow prin repetarea secvențelor dar cu un mic twist, însă eșuează lamentabil.

Anna este un film care nu-și justifică existența. Este repetitiv, o vedem pe Anna cum mai omoară câte-un baștan, apoi se mai trage în poze, apoi mai trimite în cazanul etern vreun nemernic, iar mai face o ședință foto, și tot așa.

Păcat de actorii de calibru care sunt irosiți aici, gen Helen Mirren sau Cillian Murphy.

Ce m-a amuzat a fost să văd actori americani jucând ruși care vorbeau engleza, dar cu accent rusesc. Ar fi fost mai ieftin să angajeze direct actori ruși.

Dar prostia supremă a fost tehnologia folosită în film, deși acțiunea a avut loc la finele anilor `80 și începutul anilor `90, lumea avea telefoane mobile, WiFi, laptopuri, stickuri USB (și aici vorbesc de oameni normali, care nu aveau vopsea pe pereți, dar aveau laptop). Mai înțeleg câte un anacronism, dar nici în halul ăsta care dovedește o sictireală nerușinată.

Zic să nu fiu chiar un nenorocit fără de inimă și îi dau un 4, mai fain a fost Lucy, acolo măcar ideea a fost mai interesantă decât în acest Anna mai lipsit de strălucire precum părul din perucile purtate de personaj.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Apex

Când mi-o caut, apoi mi-o și găsesc. Și mi-o fac cu mâna mea. Însă să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *