Apex

Când mi-o caut, apoi mi-o și găsesc. Și mi-o fac cu mâna mea. Însă să comentez despre un film.

După cum am pornit, vă dați seama ce hram poartă Apex. Este suficient să zic că-i film din 2021 cu Bruce Willis (The sixth sense) în rol. Nu zic principal, ci doar într-un rol.

Sunt redundant dacă scriu că povestea este fumată, că deja este ridicol la ce nivel de lene au ajuns scenariștii pe la Hollywood.

V-ați săturat de filmele în care niște bogătani se distrează vânând oameni? Se pare că fiecare an vine cu cel puțin un asemenea film, în 2020 a fost The hunt, în 2019 Ready or not, etc.

Ca atare, povestea este fleșcăită din cale afară, 6 ciumăroși (eu am numărat 6, IMDB zice că-s 5, n-are a face, oricum IMDB greșește) doldora de bani s-au plictisit de amante scumpe, de mașini luxoase, de viață de huzur, și vor ceva mai palpitant.

Pofta lor le este satisfăcută de Apex, o companie discretă care se ocupă de organizarea unor vânători de oameni.

Cum scelerații noștri n-au prea mult de furcă în această îndeletnicire, sunt cam pișați pe ei că se plictisesc și de acest sport. Asta până când vânatul lor ia forma lui Malone (Bruce Willis – Armageddon), un boșorog luat în derâdere de toți, căruia îi este cântat rapid prohodul.

Tulai Doamne, ce căcănărie absolută de film infect este Apex. Nu că aveam mari așteptări de la el, dar măcar speram să fie ceva măcel, chiar și din ăla prost redat, cu efecte nasoale, dar să sară ceva hălci de carne printre copaci și să atârne mațe de crengile pomilor.

Chiar dacă mai scap câte-un spoiler pe ici, pe colo, n-o să se supere nimeni, că voi fi singurul fraier care s-a uitat la Apex.

Bruce Willis este de pomană în film, nu face nimic timp de 75 de minute și durata lui Apex este de sub 90 de minute. Știți ce înseamnă nimic? Cu el sau fără el, vânătorii oricum mureau, că se omoară între ei.

Chelul nostru nici măcar nu se mai sinchisește să ascundă faptul că este obosit pentru că în film gâfâie la fiecare 2 pași și își ia câteo pauză după 5 metri parcurși prin pădure.

Filmul n-are nicio logică, Malone horcăie ca un furnal de metalurgie în plină activitate, este atât de inteligent încât se camuflează cu o geacă de un roșu aprins de-l vezi și de pe Marte, bașca pufăie la trabucuri în miezul zilei de zici că-i crematoriu pe timp de Covid, iar vânătorii Apex, cei mai șmecheri prădători din parcare, nici gând să îl dibuie.

Apex este atât de prost încât devine o comedie spumoasă. Sunt secvențe de un ridicol fabulos încât nu-mi venea să-mi cred ochilor, am derulat înapoi să revăd anumite momente, că nu puteam să accept că a fost cineva în stare să regizeze o asemenea gogomănie de film. Din păcate, ochii nu mi s-au înșelat, așa că pot să-l dau dracu pe Edward Drake, regizorul care îl are cu ceva la mână pe Bruce Willis pentru că fostul star joacă în toate filmele acestuia începând cu 2021, au gătat Cosmic sin și Apex, iar în post-producție se află American siege și Gasoline alley.

Vă las o mică mostră de inteligență scenaristică. Sau poate-s eu tâmpit și nu văd bine. E în slow-motion clipulețul, să vedeți mai bine cât de fain este filmul.

O altă secvență de-un absurd ieșit din comun, spre final de film, îl are în prim-plan pe Bruce Willis care ia ditamai arma în mână, cu gloanțe căcălău, trage O SINGURĂ DATĂ, apoi lasă arma jos, o schimbă cu alta care are și ea gloanțe manelistice, fără număr, trage tot o dată și apoi ia altă armă cu care trage? Ați ghicit, o singură dată.

Iar punctul culminant este apoteotic de imbecil și dobitoc, este suficient să scriu că o simplă acțiune care ar dura sub o secundă este lungită la vreo 10 secunde că altfel nu mai ieșea învingător cine trebuie.

Mai are rost să scriu că editarea este sub orice critică? Deja v-ați prins din cele scrise mai sus.

Este mai mult decât evident faptul că actorii și-au tras scenele separat, nu cred că Bruce Willis s-a văzut prea mult la față cu ceilalți protagoniști pentru că se vede discrepanța dintre cadrele cu Bruce Willis și cadrele cu ceilalți care ar trebui să fie în aceeași scenă și să interacționeze direct.

La dracu, ÎN ACEEAȘI SCENĂ ce se presupune că este neîntreruptă, cică, mai întâi este zi, apoi noapte, iar zi și din nou noapte. Și toate astea în decurs de câteva secunde.

Cu siguranță Apex va prinde lejer un loc de cinste în top 10 filme proaste pe 2021, dar și un loc fruntaș la cele mai bune comedii fără voia lor pentru că este atât de stupid încât face de râs orice film care a fost special conceput să fie comedie.

Doar pentru acest fapt și pentru explozia făinuță din final pentru un asemenea film, primește 2 lăzi invizibile cu arme (altă idee „genială‟ a filmului).

1 out of 5 stars (1 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The roundup

The roundup este continuarea filmului The outlaws, iar rolul principal îi aparține bestiei actoriei sud-coreene, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.