Baaghi 1

A dat boala filmelor indiene în mine așa că următorul pe listă este Baaghi 1. Spre deosebire de Commando unde am făcut recenzie la ambele simultan, aici le fac separat pentru că Baaghi 2 nu prea are nicio legătură cu Baaghi 1, este doar același actor, (din War), dar cam atât.

Bun, revenind la Baaghi 1, dacă ați văzut Bloodsport cu Jean-Claude Van Damme, ei bine, deja cunoașteți premisa acestui film.

Nu cred că este vorba de vreun spoiler, chiar pe IMDB este descris filmul ca o misiune de răzbunare a personajului Ronny (Tiger Shroff) pentru moartea mentorului său în arte marțiale.

Pfoai, măiculița mea, le-a luat o oră să pună pe roate întreaga premisă, până crapă maestrul lui Ronny trec 60 de minute în care ascult un album de muzică indiană și asist la o comicărie de poveste de dragoste din aia aiuritoare, posibilă numai în filme romantice de udat domnițele cu gândul la feți frumoși perfecți.

Mă și obișnuisem că atunci când apare femeia fatală în scenă, se pune pe ploaie, și când se pune pe ploaie, musai să curgă și muzica.

Bașca sunt și niște scene ce se vor ilare, a la Benny Hill, cu stilul acela de filmare pe repede înainte, îmi mai bagă pe gât și niște personaje secundare sâcâitoare care cică să mă mai amuze, de începusem să frig mici sub nas pentru că scoteam flăcări pe nări de nervi ce aveam.

Noroc că după prima ora se trece la acțiune și am avut parte în a doua jumătate a filmului de bătaie satisfăcătoare, nu de povestit nepoților, ci din aia clasică, așa cum erau filmele de acțiune din anii 80-90 când prosperau Stallone sau Van Damme. Odată pornit scandalul, nu se mai oprește, nici pentru cântat, nici pentru romanță, Ronny parcă primește o infuzie cu voltaj de 380V și începe să facă pagubă-n grânare pentru că se pun de multe colive în Baaghi 1.

Filmul este tâmp, nu am ce apărare să îi iau când vine vorba de scenariu inteligent, de interpretare actoricească, de poveste originală, dar pe acțiune o dă binișor.

Ronny caftește la foc automat prin diverse stiluri de arte marțiale (prea puțin se folosește de arme cu gloanțe) pentru a-și face loc printre nivelele jocului, pardon, filmului până la boss-ul de final.

Lupte în coridoare strâmte reminiscente de cele din serialul Daredevil, confruntări în piețe unde Ronny se folosește din plin de elementele din mediul înconjurător, precum Jackie Chan sau Tony Jaa, sau eterna luptă unu la unu din final în care se răfuiește cu cel mai șmecher dintre toți inamicii, filmul are destule în a doua jumătate încât să merite chinul de a trece de prima oră.

La fel ca Vidyut Jammwal din Commando, Tiger Shroff își face singur secvențele de luptă, fapt ce aduce un plus de realism momentelor de rupere de oase. Asta se observă și la final când, pe timpul genericului, sunt prezentate extrase din scenele ratate cu Tiger Shroff suferind destule răni în timpul cascadoriilor.

Mi-a mai plăcut la Baaghi 1 că muierea care stă la baza problemelor nu este doar un bibelou de porțelan, ci participă și ea activ la creșterea numărului de comenzi pentru coșciuge pentru că bulește și ea niscai răufăcători.

Dar per ansamblu, Baaghi 1 nu este un film bun, chiar dacă acțiunea mai salvează din dezastru și deși pare că am lăudat-o, nu este nimic ieșit din comun, te satisface, dar nimic mai mult, nu sare din parametri, nu este ceva ce nu ați mai văzut, măcar la Commando am văzut vreo două scheme cât de cât originale.

Indianul, spaima maieului:

Și urmărind destule filme indiene în ultima vreme, pe lângă clasica rupere de maieu, se observă lipsa de imaginație în ceea ce privește punerea în pericol a eroului pentru că este ridicat la început pe un piedestal indestructibil încât filmul nu prea are cum să ne sperie că va păți ceva. Așa că singura idee, ATENȚIE SPOILER, și în Commando, și în Baaghi, de a mima pericolul pentru erou este să-l împuște și să-l arunce în mare de pe o stâncă înaltă.

Ah, înainte de nota finală, țin să mai apreciez o glumă care m-a luat pe nepregătite și am râs de era să-mi dea salata boeuf pe nas. Are legătură cu chinezii.

Pentru Baaghi 1 cred că pun stop la un 5, puteți da fără griji fast forward la prima oră, că nu pierdeți nimic, și rămâneți cu o oră de acțiune și lipsită de nervi.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

12.12: The day

12.12: The day

Nu prea mă omor eu cu filme coreene de acest gen, dar a trebuit să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *