Bad guys: Reign of chaos

Bad guys: Reign of chaos este un film sud-coreean din 2019, o comedie de acțiune care reprezintă aducerea pe marele ecran a serialului apărut în 2014.

Parcă îmi pare rău că n-am văzut mai întâi serialul, să fac cunoștință cu personajele, dar chiar și așa, nu sunt mari probleme în a pricepe ce se petrece în film.

Povestea nu este foarte complicată, este un Suicide squad fără puteri.

Filmul începe cu o evadare în stil de mare mafiot, cu un autobuz de deținuți deturnat și cu pușcăriașii zburătăciți care încotro. Printre ei se află și mare cap al unei organizației criminale care se face nevăzut.

Așa că un copoi, Oh Gu-tak (Sang-Jung Kim), strânge o gașcă de antieroi, adunați de prin pușcării, pentru a-l captura pe nenea ăsta alunecos.

Îi avem pe Park (Ma Dong-seok – toate filmele sud-coreene din ultimii 20 de ani), un tanc uman cu care nu este deloc bine să te pui, pe Yu Mi-young (Ye-won Kang), o borfașă de talie mondială cu gura mare, și pe Go Yoo-seong (Jang Ki-Yong), un polițist mereu cu capsa pusă, băgat la închisoare pentru omor, care dă cu tine de pământ dacă respiri a usturoi pe lângă el.

Bad guys: Reign of chaos n-are nimic special ca poveste, nu excelează la capitolul inovație în ceea ce privește crearea unui scenariu proaspăt, care să aducă un suflu nou pe marele ecran, este eterna poveste a luptei dintre bine și rău, în care ăia buni sunt un pic răi, iar ăia răi sunt așa doar de dragul de a fi răi, fără să aibă vreo motivație mutătoare de munți, sunt mânați în acțiunile lor doar de ispita banului și de dorința de putere.

Așadar, de ce am urmărit Bad guys: Reign of chaos dacă nu vine cu nimic nou?

Pentru că filmul este bine realizat, îmbină destul de bine comedia cu acțiunea, accentul căzând pe comedie. Interacțiunile dintre antieroii mai mereu nervoși generează multe situații ilare, iar diamantul care strălucește, fără vreun dubiu, este Ma Dong-seok (Unstoppable, Ashfall) parcă este croit pentru un asemenea rol. Se prezintă la datorie cu niște expresii faciale sictirite, în sensul bun, când are de-a face cu toți proștii ce-l deranjează cu întrebări stupide de te face să-ți sară crusta de pe puiul de la KFC.

Sunt câteva replici memorabile la care am râs cu poftă și filmul chiar este amuzant, pentru că și celelalte personaje sunt supărate rău de tot pe situația în care se află și când mai apar și droaie de trupuri fără personalitate, numai bune de testat rezistența pereților, deja le sare de tot muștarul.

Și acum trec la acțiune. Nu este foarte multă în film, dar aia care ne este servită merită pomenită. Din nou, Ma Dong-seok (Train to Busan, Veteran) este starul indubitabil și când vine vorba de acțiune, are o prezență fizică intimidantă și când dă cu pumnul se dărâmă câte două etaje din clădire.

Îmi place cum este redată acțiunea în Bad guys: Reign of chaos, luptele sunt brutale, iar modul de filmare reușește să transmită ferocitatea loviturilor servite cu mărinimie de către personajele noastre preferate, mai ales de către Park care se scandalizează când trebuie să se bată doar cu câte 20-25 de inși odată, de parcă ar face un simplu antrenament.

Acțiunea se reduce la câteva scene de lupte corp la corp, nu avem alte elemente generatoare de adrenalină, în afară de o scenă la început când sunt implicate niște vehicule, restul acțiunii este manuală, se bate ca la orez de iese direct sake din amărâții care au ghinionul să se afle în fața pumnilor ăstora buni.

După cum v-ați dat seama, mi-a plăcut filmul, iar Ma Dong-seok este genial, l-aș vedea într-un film Mission impossible în rol negativ, i-ar da mult de furcă lui Ethan Hunt, pentru că și aici mulți dintre nemernici când pun ochii pe el li se golesc automat vezicile, știind ce-i poate pielea acestuia.

Bad guys: Reign of chaos nu este un film serios, nu este deloc original, are personaje negative fără carne metaforică pe ele, dar aduce un melanj plăcut de acțiune și comedie cu niște antieroi pe care îi îndrăgești și ești disponibil să le ierți păcatele și tare ar merge o continuare a acestui film pentru că mi-au intrat repede la inimă aceste personaje, atât de mult încât trântesc 8 pumni lui Bad guys: Reign of chaos și mă reped să urmăresc și serialul care este scurt, are doar 11 episoade.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The roundup

The roundup este continuarea filmului The outlaws, iar rolul principal îi aparține bestiei actoriei sud-coreene, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.