Detective Dee: The mystery of the phantom flame

PRI 019 – Detective Dee: The mystery of the phantom flame (Di renjie: Tong tian di guo)

Detective Dee: The mystery of the phantom flame este primul din cele trei (momentan) filme din seria provenită din China avându-l ca personaj principal pe detectivul Dee, un fel de Sherlock Holmes al Chinei din urmă cu peste 1000 de ani, din timpul dinastiei Tang, detectiv care aici primește sarcina de la împărăteasa Wu de a elucida misterul unor crime extrem de ciudate, victimele izbucnind pur și simplu în flăcări (pe ritmul melodiei Annei Lesko – Ard în flăcări – glumesc). Pff, se vede că am scris minirecenzia cu mulți, mulți ani în urmă.

Alături de Shatuo, un fel de doctor Watson, care suspectează că la mijloc este vorba de niscai otrăvuri, Dee (Andy Lau – The great wall, Shock wave) va trebui să facă față atacurilor asupra propriei persoane în timp ce aleargă de nebun să oprească un complot asupra împărătesei.

Detective Dee: The mystery of the phantom flame este un film care te pune pe urme false la fiecare pas și te gâdilă la cerebel să îți dai seama cine este în spatele acestor crime.

Și acest mister, combinat cu scenele de acțiune spectaculoase, fac din film unul foarte plăcut de urmărit.

Da, acțiunea are mult wire-fu (genul de acțiune în care oamenii fac salturi ireale și scheme care sfidează gravitația ajutați de fel și fel de elemente de recuzită eliminate apoi în post-producție).

Filmul arată mirific, cu decoruri gigantice și impresionante care îți vor tăia răsuflarea, chiar dacă efectele speciale nu se ridică la nivelul cerințelor moderne, totuși bugetul filmului este de doar 20 de milioane de dolari, cât costă o secvență dintr-un blockbuster american.

Cine dorește să se cufunde pentru 2 ore într-o epocă de mult apusă, cu împărați și mistere antice, atunci Detective Dee: The mystery of the phantom flame este o alegere foarte bună, pentru că îți dă un sentiment de epic la scară largă și te va și distra pe cinste, chiar dacă este extrem de exagerat și complet nerealist.

Vor urma alte două filme în serie, dar cu un alt actor în rol principal: Young detective Dee: Rise of the sea dragon (Di Renjie: Shen du long wang) și Detective Dee: The four heavenly kings (Di Renjie: Zhi sidatianwang).

Filmul de față este unul bun, ce merită urmărit și ca atare îi dau nota 8.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Spider-Man

Itsy bitsy spider, a venit timpul pentru Spider-Man, cel din 2002, ca pregătire pentru ăla …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *