Exit (Eksiteu)

PRI 017 – Exit (Eksiteu)

Exit sau Eksiteu este un film sud-coreean din 2019 ce se vrea a fi un fel de disaster movie combinat cu un Cliffhanger urban.

Obișnuit cu firul narativ din The host (Gwoemul), nu m-am mirat prea tare când Exit a pornit ca o comedie ușurică despre Yong-Nam ce are un nume predestinat, n-are slujbă, n-are gagică, n-are perspective, dar are un talent la cățărări, așa cum aflăm rapid.

Prima jumătate de oră se axează pe prezentarea vieții lui anoste, cu accente comice și cu o familie enervantă care-l pistonează din toate pozițiile să-și găsească un rost în viață, așa că ați crede că filmul este de cu totul altă natură, nicidecum unul de acțiune, așa cum promite din trailer.

Însă totul se schimbă când, în timpul unei petreceri de familie la un restaurant, iese la iveală nenea ăla rău care plantează o cisternă plină cu gaz otrăvitor în mijlocul orașului și dă drumul la robinet.

Astfel, valuri de gaz ucigaș năvălesc pe străzile orașului și doar înălțimea este cea care aduce salvarea. Taman bine pentru eroul nostru, că doar la asta se pricepe, la cățărat.

Începe o cursă infernală contra gazului doritor de cât mai multe spume la gurile oamenilor, iar Yong-Nam și una bucată duduie, sunt blocați și caută cu disperare o cale de scăpare din acest haos amenințător.

Exit nu este deloc un film rău, însă nu vă așteptați la cine știe ce efecte speciale de anvergură specifice filmelor disaster-movie, cei mai mulți bani au fost cheltuiți probabil pe niște mașini de fum, în rest filmul este destul de frugal la acest capitol.

Însă compensează pe partea de tensiune de s-o tai cu satârul pentru că echipa formată din cei doi trece prin tot felul de încercări la înălțime care vor genera amețeli celor cu astfel de fobii.

Acești Spidermeni de conjunctură trec de la o clădire la altă, la înălțimi tot mai amețitoare, pentru a se îndepărta de fumul alb aducător de coroane funerare, prin diverse moduri care de care mai periculoase și mai generatoare de întăriri bucifere.

Filmul este amuzant și intens, chit că scenariul este destul de slab pe alocuri și extrem de previzibil, chiar dacă personajele se lovesc de obstacole, mereu găsesc o modalitate de scăpare și nu că ar gândi prea mult și ar concepe planuri inovatoare, ci pentru că scenariștii le dau la greu o mână de ajutor cu obiecte convenabil plasate doar în anumite locuri, cele mai potrivite pentru o salvare în extremis, de parcă zici că special zăceau acolo să fie folosite de cei doi.

Aduce în anumite momente cu Skyscraper-ul lui The Rock, dacă este să-l compar cu un film mai recent.

Cam atât despre Exit, dacă nu aveți ce face și vă plictisiți, merge aruncat un ochișor pe acest film. Nu se găsește decât pe viitură, dacă vreți să vă sinchisiți să-l căutați.

Eu îi încețoșez lumina cu un 6, cât să iasă de o notă decentă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

Facebook Comments

About admin

Check Also

Archenemy

Archenemy este un film independent, făcut pe austeritate, dar care pornește de la o premisă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *