Extinct

A venit timpul și pentru o animație, deh, încă-s copil pe dinăuntru din când în când. Cum singura disponibilă era Extinct, am băgat-o pe asta.

Produs de chinezi cu personal american, Extinct ne spune povestea unei specii fictive de animale dispărută de pe fața pământului. Nu știu care ar fi traducerea exactă, așa că o iau pe urmele lui furculition și le zic și eu flummelși.

Așadar, avem în prim-plan 2 flummelși, niște gogoși americane cu urechi, Ed (Adam Devine – Jexi) și Op (Rachel Bloom – The angry birds movie 2), frate și soră, care fac numai belele pe insula pe care se află singurii flummelși din lume.

Se apropie un mare festival, roțile îmblănite se pregătesc de sărbătorea florilor, iar Ed și Op sunt tare fericiți că vor participa la acest eveniment festiv. Vrând să-i impresioneze pe toți, cei doi se pun să caute cele mai miștocare flori, de nici pirandele cu 10 fuste pe ele n-ar fi în stare să le depisteze în cele mai ascunse colțuri de munte.

Eh, și de aici încep peripețiile lor, pentru că Ed și Op dau peste o floare neprihănită care abia așteaptă o atingere sensibilă să-și dea drumul petalelor, această floare fiind una specială, un fel de mașină a timpului care-i trimite pe cei doi în prezent.

Extinct este și nu este ceea ce trebuie.

Obișnuit cu animațiile aproape perfecte de la Pixar sau Dreamworks, sunt greu de impresionat când vine vorba de calitatea unui asemenea film. Și Extinct se vede că aparține de un studio mic, nu de un mamut în domeniu, și că nu a înghițit bani mulți.

Imaginea este colorată din cale afară, speciile de animale care răspund cu „Da‟ la apel sunt diverse, dar realizarea tehnică nu-i cea mai strălucită, pe lângă că n-are nimic de-a face cu realitatea, personajele sunt și cam butucănoase, evident, mai puțin flummelșii, care-s rotunzi.

Oricum, cei mici nu vor da mare sictir unor astfel de amănunte, atenția le va fi furată de drăgălașele cauciucuri vorbitoare care sunt, fără exagerare, incredibil de ușor de plăcut și le bagi repede la suflet.

Povestea este punctul forte din Extinct, chiar dacă-i film pentru prunci, este unul destul de educativ, până și eu am învățat chestii noi care țin de geografie, explorare sau muzică simfonică. Parcă totuși scenariul este prea complicat și confuz pentru mintea fragedă a puradeilor care încă sunt la stadiul de a crede că supa ce le iese din nas este una bună de mâncat.

Conceptele prezentate sunt avansate și pentru un adult, că doar știm că o călătorie în timp nu-i cel mai simplu lucru de înțeles, dar Extinct știe să transforme un subiect greu într-o joacă educativă.

Unde dă chix Extinct este umorul, cel puțin pentru un adult nu a avut efect, se rezumă doar la gogomănii infantile produse de cei doi flummelși alături de o sumedenie de prieteni din rândul unor specii dispărute. Uneori dumele au o tentă erotică, că nah, flummelșii sunt cu gaura la vedere, sau poate acea tentă este doar în capul meu care se gândește doar la prostii. Dar în principal, comedia se rezumă la poante ușurele despre forma stranie a animalelor.

Extinct este un film inofensiv și adorabil, nu se raliază deloc producțiilor contemporane care vor neapărat să ne transmită ceva, poate doar să bată obrazul umanității hulpave care se gândește doar la ea și care a dus la extincția multor specii incredibile de animale, dar în rest este o peliculă drăguță, chiar dacă anostă pe alocuri pentru cei care au voie și la filme 18+, dar nu m-a enervat nici măcar o secundă.

La bază este despre relații personale, despre ce trebuie făcut cu părerea celor din jur care nu te cunosc pe îndelete, dar se îngrămădesc să te judece, nu duce lipsă de mesaje din astea pline de simboluri, dar nu exagerează din cale afară.

Are și el o mare eroare logică la care nu mă așteptam, adică vine Charles Darwin pe insulă, descoperă acești covrigi cu gaura mică și le dă numele de flummelși. Huh? Păi ei deja își spuneau flummelși încă dinainte de a fi descoperiți de Darwin.

Extinct nu-i chiar miezul din dodoașcă, dar este o producție care va distra puradeii și va oferi și ceva informații interesante adulților care vor găsi astfel motiv să nu adoarmă la film, de aceea mi s-a făcut brusc chef de 6 gogoși cu gem de căpșuni.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

South Park: Post Covid

Azi sunt cu promoția după mine, două la preț de una, cu South Park: Post …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.