Hitman: Agent Jun

Hitman: Agent Jun sau Hiteumaen s-a coțopenit pe-o cracă în câmpul meu vizual și n-am putut să-l dau la o parte, așa că hai să vedem ce se petrece în această comedie de acțiune apărută în 2020 ce vine din Coreea de Sud.

Filmul face rapid de tot niște treceri succesive temporale de câțiva ani buni prin viața lui Jun (Sang-Woo Kwon), de la copil traumatizat la adolescent patriot la adult cu familie.

Amărășteanul ăsta și-a găsit drept vocație să plimbe creionul pe-o foaie și să deseneze seriale animate denumite webtoon. Evident că talentul este undeva bine ascuns (era să scriu că a părăsit camera, dar îmi iau copyright strike) pentru că nu iese deloc la suprafață și creațiile lui sunt batjocura tuturor. Tocmai din această cauză furnizorul de bani al familiei, nevasta, îl tot ia în bășcălie și nu îl slăbește deloc cu cicăleala. Nici fata lui nu îl consideră cine știe ce, așa că Jun, deznădăjduit, bagă niște drojdie fermentată și minune mare, este lovit în moalele capului de o inspirație divină. Desenează rapid o poveste șucară despre un agent spion care are imediat succes, devine viral (nu ca virusul, ci ca video-urile tâmpite care ne asaltează zilnic).

Doar că desenele lui îl bagă în mari belele pentru că pe urmele lui se pornește potop de inamici din motive descoperibile în film și deja dezvăluite de titlu.

Premisa nu-i cine știe ce, dar execuția contează atunci când nu ai inspirație pentru o idee originală. Și Hitman: Agent Jun este un film care merită timpul consumat cu urmărirea lui.

Fiind o comedie de acțiune, face ce face și echilibrează bine cele două aspecte.

Comedia reiese din „pămpălăismul‟ personajului principal Jun care este miștocărit de toată lumea, deși tu deja știi încă din primele minute care este treaba cu el. Se bagă în tot felul de situații cu un grad ridicat de amuzament și au fost câteva momente în care am râs atât de bine de am ars calorii încât mi-a scăzut burta cu o gaură la curea. Deși subiectul este unul încruntat pentru că în film avem parte de teroriști, mafioți, răpiri, torturări, Hitman: Agent Jun nu alunecă pe panta seriozității excesive pentru că personajele sunt construite pe sistem aproape caricatural și nu simți vreun pericol cu adevărat iminent.

Tot din zona comediei vine și un moment de uimire totală, urmat apoi de o răsuflare ușurată: Ah, ce m-ai prins!

Și ca o ultimă dezvăluire despre bucata buclucașă, să știți că în film se amestecă destule secvențe animate, în stilul desenelor făcute de Jun.

Cât despre acțiune, nu excelează la niciun capitol, dar nici nu are de dat vreo corijență. Pentru o comedie pot spune că este un pic violent, dar asta nu a făcut decât să adauge un pic de piper și chili filmului.

Cu o multitudine de personaje implicate în acțiune, avem din fiecare element câte ceva. Nimic în exces, dar cât să-mi potolească apetitul. Se mișcă niscai mașini pe acolo, ceva lupte la grămadă atât corp la corp, cât și cu împușcături, avem clasicele confruntări cojones la cojones, bătaia de final dintre bine și rău, totul executat așa cum trebuie.

Se mai presară și câteva îmbârligături cam neavenite, că mai rău încurcă treaba pe acolo, dar una peste alta, Hitman: Agent Jun este un film recreațional, care mi-a descrețit fruntea fără să mă extazieze.

Nici n-a căzut în ridicol cu poante absurde, dar nici nu a luat-o pe ruta John Wick, este un film ușurel, care îmbină cu succes comedia cu acțiunea, are și ceva corazon împrăștiat cu schepsis, și cam ăsta este Hitman: Agent Jun (Hiteumaen), o producție decentă căreia îi compun 7 versuri.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Link IMDB

About admin

Check Also

Don`t look up

În Ajun de Crăciun Netflix a propulsat spre noi Don`t look up, un film ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *