Hypnotic

Eram cu pofta-n glandă de un thriller psihologic măcar decent și Netflix m-a mirosit și m-a agățat cu Hypnotic.

N-am fost eu prea convins, că știam ce poame de filme scoate Netflix, dar premisa era destul de ademenitoare, titlul ispititor, durata era scurtă, deci n-aveam prea multe de pierdut, m-a hipnotizat și m-a convins să-l văd.

Jenn (Kate Siegel – Hush) este o cucoană cam născătoare de milă pentru că a suferit o tragedie de curând, iar în urma nenorocirii s-a stricat și relația de mariaj cu Brian. Nu mai comentez că toate cuplurile din film sunt interrasiale, că nu mai are rost.

Alinarea ei de bază este sticla de vin care nu o critică, nu-i răspunde, singura ei problemă este că se golește destul de des.

O prietenă o bunghește că are mansarda cam plouată și piticii stau pe frig, așa că se gândește că ar fi bine să-i recomande ceva ședințe de terapie cu un nene doctor oacheș, Collin (Jason O`Mara – vocea lui Batman prin diverse animații).

După inerentele strâmbături de nas, ca tot omul care nu prea vede cu ochii buni spovedania în fața unuia cu diplome de excelență, tot mai bună e aia sub poala popii, Jenn își calcă pe inimă și se bagă la niscai sesiuni de hipnoterapie, sperând să uite aspectele nasoale din viața ei.

Mno, trebuia să-mi ascult instinctul ascuțit care m-a înțepat din prima și să evit filmul pentru că Hypnotic are un titlu perfect ales, m-a făcut să adorm, deși nu asta era intenția lui.

Premisa era doldora de potențial, putea genera niște situații halucinant de psihologice și „incepționale‟, numai bune de transformat creierii în terci cerebral.

Din nefericire, pe cât de îmbietoare era ideea de bază, pe atât de letargică este execuția unui scenariu lipsit de zvâc, cu energia epuizată, asta dacă a avut-o vreodată.

Să o scriu direct, fără să mă ascund după degete, filmu-i făcut pentru proști pentru că spulberă, ori de câte ori are ocazia, suspansul prin prezentarea pas cu pas a ceea ce urmează să se petreacă.

Nu are absolut nicio dâră de imprevizibilitate, nu-mi venea să cred că este atât de liniar și de evident în tot ceea ce se petrece. Atât de convins eram că n-are cum să existe atâta fad într-o asemenea poveste încât m-am autosugestionat că trebuie să se întâmple ceva ieșit din comun, că undeva este ascunsă o șmecherie, acel twist care va răsturna cu cracii-n sus întregul film și mă va face să oftez a apreciere la adresa scenariului.

Tot mă încurajam singur: Hai că nu se poate să fie atât de simplu, cască gura că trebuie să fie ceva detalii care îți scapă.

Vise, taică, vise.

Scenariul nu lasă firimiturile obișnuite care să îți incite apetitul pentru un thriller psihologic enigmatic, ci îți bagă pe gât shaorme întregi cu de toate, te hrănește cu forța, necrezând că spectatorul este unul inteligent care poate să se prindă și singur de anumite aspecte, oricum destul de evidente și fără explicațiile prelungi ale scenariului.

Refuz să cred că există cineva care n-o să se prindă de întreaga desfășurare a acțiunii după ce are loc prima ședință de hipnoterapie.

A mai fost nevoie și de 2 regizori să aducă la viață acest scenariu flasc, de parcă unul nu era suficient să transpună pe ecran povestea asta care nici pe Hallmark nu își găsea finanțatori, atât de ștearsă și previzibilă este.

Bine, și eu tăntălău că mi-am făcut filme-n cap, deja mă gândeam la îmbârligături a la Inception, că se pot face multe chestii interesante cu acest subiect, al hipnozei, dar de unde, scenariul se vrea pompos și este și un pic arogant, pe ideea că: Ha, uite ce șpil v-am dat prin surprindere, fraierilor care nu ați intuit nimic.

Ce șpil ai dat bă, că mi-ai zis acum 10 minute despre el, așa cum ai făcut cu toate punctele culminante, mi le-ai prezentat în detaliu cu câteva secvențe în urmă.

Mai are rost să scriu că personajele sunt cam tâmpe prin comportamentul lor? Că dacă ar lua niște decizii normale, s-ar fi terminat destul de repede filmul.

Măcar știu o treabă, Hypnotic nu și-a făcut efectul asupra mea, că altfel l-aș fi lăudat și aș fi intrat la idei că s-a tupilat subliminal în mintea mea, dar nicidecum, este vai și amar de fundul lui, așa că îi ofer, cu mărinimie, doar 3 ședințe.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Fresh

Mi s-o făcut poftă de un horror mai sofisticat, așa, să zic mai de „fine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.