Kate

M-am testiculizat un pic până m-am decis să văd Kate, că era sătul de filme de acțiune în care ființe silfide, de 50 de kilograme cu coșciug cu tot dădeau de toate tencuielile cu matahale cât Everestul. Și trailerul lui Kate nu dădea impresia că filmul de față ar fi altfel.

Dar în pandemie, pardon, în penurie de filme am aruncat un ochit pe el.

Kate (Mary Elizabeth Winstead – 10 Cloverfield Lane) este un asasin care excelează la testul de acuitate vizuală, având ochiul lipit de luneta de sniper și o țintă de nu-i adevărat.

Antrenată într-ale guițatului de oameni de către mentorul ei Varrick (Woody Harrelson – Midway) încă din fragedă pruncie, când învăța să pună ștreangul de gât oamenilor și nu să facă păpușilor codițe, Kate dă de greu într-o misiune care nu-i cade prea bine la stomac.

Se trezește năucă în spital cu un verdict ce seamănă mai mult a răzbunare politică la nivel înalt, este otrăvită cu ceva radiant și mai are doar 24 de ore de trăit. Așa că tanti Kate decide ca în ultima ei zi de scuipat sânge pe pământ să afle cine a betegit-o atât de rău și să se răzbune.

Da, premisa aduce mult de tot a combinația de John Wick (am pomenit titlul ăsta mai des decât în recenzia lui) și Crank pentru că nu diferă prea mult de aceste două filme.

M-am pus să văd Kate cu o purulență expectorantă, neașteptând cine știe ce și iată că am fost plăcut surprins pentru că deși n-are absolut nimic original în el, Kate (filmul) aduce pe ecrane o acțiune bine închegată, cu secvențe violente satisfăcătoare și, ce m-a gâdilat plăcut, cu mult sânge și carnagiu împrăștiat pe toți pereții.

N-are rost acum să înfrumusețez scenariul sau să scriu că mamă, ce interesantă și imprevizibilă este povestea, că totul urlă a predictibilitate din secunda 1 până la final. Am mai văzut de nenumărate ori acest film pentru a putea să-mi mai tresară inima la așa-zisele răsturnări de situație.

Dacă filmul este bine făcut, atunci să fie primit.

Desigur, am avut de înghițit câteva îmbucături de „dă-te dracu că n-are cum‟, nah, vorbim totuși de-o muribundă aflată în chinurile iadului care mermelește o groază de haidamele ce au analizele la zi și sunt sănătoase, chiar dacă filmul încearcă să-mi bage pe sub gușă un motiv pentru vivacitatea ei, cu greu pot să pun botul, dar „it is what it is‟.

Și are și o scenă cu mașini de zici că-s desene animate, m-am amuzat mult de cât de penibil arată, dar asta este la început și filmul se lecuiește repede de asemenea gogomănii CGI.

Măcar filmul nu ne prezintă în Kate un superom capabil să scape nevătămat din orice confruntare, aici primește un calificativ favorabil în catalog pentru că (of, trebuie să mă feresc de cacofonie) Kate suferă destul de mult în film, bate la greu, dar și-o și fură în egală măsură.

Acțiunea plasată într-un Tokyo nocturn, ce aduce foarte mult a anime, cu multe neoane și o groază de roz bolnăvicios este una antrenantă, foarte cinetică, trasă bine de tot în cadru, fără să te ia amețeala.

Mary Elizabeth Winstead este foarte abilă în acest rol, personajul ei având certificate de competențe în tot felul de arme, de la alea albe pe care le împlântă fără sughițuri în orice bucată de carne disponibilă până la pistoale, pușcoace și mitraliere care fac prăpăd peste tot spre înfurierea spălătorilor de geamuri și bucuria vopsitorilor de pereți pentru că sângele curge mai ceva ca torenții când apare un film interesant pe țeavă.

La finele zilei, este Kate vreun film memorabil? Ei aș, de unde atâtea pretenții, povestea este una plină de clișee și extrem de stereotipică, zici că a fost crescută la orfelinat alături de alte zeci de povești identice, că nu poți face deosebirea între ele, dar măcar a avut o acțiune îndemânatic transpusă pe ecran care mi-a generat ceva extaz în anumite momente, dar în rest nu se dezice de lipsa originalității când vine vorba de asemenea filme.

Spre deosebire de pârțuri ca Ava sau Anna, măcar Kate a avut un personaj care, dincolo de starea ei de sănătate precară, a convins că poate duce la bun sfârșit schemele de altoială la care s-a înhămat.

Cum eu așteptam să-i dau cu restricțiile în cap, iacă-tă cum Kate mă determină să dau cep portofelului și să-i cumpăr 7 lămâi că știe ea la ce să le folosească.

Ah, filmu-i pe Netflix.

Amu` aștept și un film Geta sau Vasilica.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The tower

Am vrut neapărat să revăd The tower (Ta-weo) doar din ambiție să îl am și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *