Midnight FM

Midnight FM este un film apărut în 2010 și provine din piața sud-coreeană a thriller-elor numai bune de întărit mușchii gluteali.

Titlul filmului, Midnight FM (Simya-ui FM), este reprezentat de o populară emisiune radio transmisă în miez de noapte a cărei gazdă este Sun-young, retrogradată de la postul de prezentatoare TV. Dar domnița și-a luat rolul în serios și a transformat emisiunea bună numai pentru pricolici într-una urmărită de mulți fani. Uneori prea mulți.

Însă ca orice lucru bun, fitilul ajunge la final și Sun-young se pregătește pentru ultima ei emisiune, fiind nevoită să renunțe la ea pentru a se dedica trup și suflet unei scumpete de fetițe care, din păcate, este bolnavă.

Vrea să își termine domnia asupra undelor FM într-un mare stil, așa că se dă peste cap ca acest cântec de lebădă să fie unul de ținut minte. Faxul (pe vremea aia încă era la modă) este folosit intens, fanii trimițându-i diverse solicitări, astfel încât ceva trece pe sub radar și nimeni nu ia în seamă o listă muzicală.

Undeva în noapte, la punctul terminus al călătoriei undelor radio, lângă receptor, se află cineva care are ceva de împărțit cu Sun-young și care a pus la cale un plan malefic pentru a-și atinge scopul final.

Cu siguranță, ultima emisiune Midnight FM găzduită de Sun-young se va transforma într-una memorabilă, dar din alte motive decât cele dorite.

Deși filmul nu este pe atât de misterios pe cât am încercat să-l pictez prin premisa destul de vagă, sceleratul fiind prezentat destul de rapid și nu te scremi tot filmul să îți dai seama cine este făptuitorul, am preferat să o las mai moale cu descrierea filmului.

Midnight FM nu este un film whodunnit pentru că faci rapid cunoștință cu personajul negativ, dar nu în asta rezidă farmecul filmului, ci în aflarea motivelor și a planului diabolic din spatele întregii tărășenii.

Filmul, deși fără multe răsturnări de situații sau mister de nepătruns, este electrizant prin scenariul care o plasează pe Sun-young în situații din ce în ce mai tensionate în încercarea ei de a nu ieși din cuvântul pogorâtorului de boacăne penale care are o minte malefică, de l-ar speria și pe Machiavelli.

Odată pornit jocul de-a șoarecele și pisica, fără să exagerez, am pus de vreo 2 ori pauză filmului să înghit niște apă pentru că mă durea inima de atâta tensiune palpabilă și intensitate generatoare de infarct, totul fiind pe muchie de cuțit și imprevizibil. Cred că am stat multă vreme cu părul zburlit de zici că atmosfera era încărcată de electricitate statică, și asta este o laudă imensă adusă filmului care crește exponențial gradul de periculozitate al scenelor în care sunt implicate personajele principale și nu ai timp nici să respiri. Mi s-a fâsâit berea și răcit popcornul, am și uitat de ele cu ochii lipiți de ecran de teamă să nu ratez ceva din acțiunea fulminantă a filmului.

Când zic acțiune, nu mă refer la cea în sensul clasic, cu bătălii fizice sau mai știu eu ce carnagii metalizate, ci la confruntarea de la distanță dintre erou și răufăcător, fiecare având o miză foarte mare și personală aruncată în această zbânțuială teribilă care captivează întreaga audiență ce asistă la emisiune.

Asta nu înseamnă că nu avem și câteva scene de acest gen, dar nu exagerat de strașnice, însă nici ridicole, să te apuce râsul. Este și un pic violent, ca atunci când scapi mai mult ketchup pe crenvurst, fiind și acesta un element care adaugă și mai multă greutate unui scenariu care aruncă eroina într-o serie de situații complicate din care greu poate ieși cineva fără sechele.

Și Midnight FM are și elementul dramatic bine dozat care mă determină de fiecare dată să cresc nota cu un punct fiecărui film care reușește să mă sensibilizeze la globul ocular.

Scenariul este bine ticluit, asigurând un ritm alert, implacabil, care accelerează din ce în ce mai mult în partea a doua a filmului, nivelul adrenalinei se duce spre cote alarmante și pe mine m-a perpelit de îmi vine să fac o programare la cardiolog, că prea îmi crescuse pulsul.

Schimb un pic frecvența și zic și ceva de rău, este parcă un pic prea lung, nu cu mult, și au fost câteva aspecte destul de previzibile ușor de intuit pentru că regia insistă prea mult pe anumite informații încât îți dai seama că vor avea relevanță mai târziu și poți ghici o parte din puzzle.

Actrița care o interpretează pe Sun-young nu are multe titluri la activ, dar am regăsit-o pe Soo Ae în The flu. Plus că m-am împiedicat într-un rol secundar și de nelipsitul Dong-seok Ma (Unstoppable, Ashfall, Train to Busan, Veteran, The gangster, the cop, the devil), unde-mi arunc ochii pe un film sud-coreean, cum dau de el.

Este timpul să ies din emisie, dar nu înainte de a încheia cu un ultim apel de a urmări Midnight FM, un film excelent care m-a ținut non-stop într-o tensiune virulentă, dar cu oarece bubițe la previzibil, tocmai de asta îi perpelesc un 9 și nu îi dau coroniță cum am făcut cu No mercy.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The tower

Am vrut neapărat să revăd The tower (Ta-weo) doar din ambiție să îl am și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *