Mystery of Muye: The guardian of the mountain

PRI 037 – Mystery of Muye: The guardian of the mountain

Țineți gura închisă să nu dați pe dinafară, dar exact de asta m-am uitat la film, pentru titlul său cu schepsis în limba română.

Mystery of Muye: The guardian of the mountain (cum este pe TMDB.com) sau The legend of Muye: Tomb seeker master (cum este pe IQ.com), indiferent de ce Muye găsim pe unde putem, filmul de față este o copie evidentă după The mummy, cel bun, nu ăla cu Tom Cruise.

Premisa nu este foarte iscusită, nu dă cu bukkake-ul pe dinafară, neavând foarte multă substanță scriitoricească în interior, niște aventurieri, fără nume, că nu m-am sinchisit să le iau datele din buletin, iau urma unui mormânt antic în căutarea comorii care să le aducă bunăstare pentru tot restul vieții.

Și când găsesc respectiva locație de îngropăciune, eh, mă dau la o parte și vă las imaginația să zburde în ceea ce privește evenimentele ce se vor petrece la destuparea mortului.

Mystery of Muye: The guardian of the mountain este un film mai mult decât slab, se duce cu succes spre zona execrabilului, măcar este scurt, vreo 70 de minute, deci nu m-a chinuit mult cu niște efecte speciale catastrofale ce îl fac pe domnul din imagine să pară model de excepție pentru vreo ilustrație VFX

După ce că ne dă una scurtă la durată, de m-a lăsat nesatisfăcut, filmul are un preludiu foarte lung, penetrează acțiunea foarte târziu, până găsesc ăștia cimitirul antic se pierde o groază de timp cu povești despre legende terifiante și monștri de mult apuși.

Nu neg că-s fascinante taclalele astea la gura sobei pe gaz, că au chinezii o imaginație debordantă în meșterit fel și fel de legende misterioase, dar degeaba dacă mi le povesteau și nu le și vedeam.

Cu toate astea, ori n-am fost atent că mintea îmi juca feste cu gândul la titlu, ori n-au pomenit deloc prin film, tot n-am aflat cine-i Muye ăsta și cu ce vrea să împroaște personajele noastre care-i deranjează somnul cel de veci, că încă mai are vlagă-n el, mai găsim niște stropi de spumă albă pe la colțul gurii.

Apar și ceva vietăți supranaturale prin peisaj, în speță gândaci grămadă, dar sunt unii CGI ce arată ridicol, ca rateurile unor începători într-ale efectelor speciale, dar și niscai arahnide uriașe care vă pot declanșa niște fobii pe care nu știați că le aveți.

Acțiunea este puhavă, subțire de tot, se îngrămădește în vreo două secvențe spre final, și alea cu finalizare prematură, măcar de ar fi fost simultană și tot era ceva, dar sunt practic scene copiate din The mummy.

Mystery of Muye: The guardian of the mountain este o fleașcă de film fără prea multe aspecte izbăvitoare, poate să pomenesc de cele 2 actrițe care arată foarte bine și care dau o conotație mai neortodoxă titlului, că mister avem, Muye ne mai trebuie.

Poate îmi iau vreo pedeapsă de la Google sau Facebook pentru că am cuvinte porcoase în această minirecenzie, dar ce să fac dacă ăsta-i titlul filmului?

Nu este niciun mister că nu am cum să recomand acest film, dar mi-am făcut damblaua cu Mystery of Muye: The guardian of the mountain căruia îi livrez 3 găleți cu gândaci de bucătărie.

Acum puteți închide gura, nu vă mai mirați atât, că am terminat de povestit.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link TMDB

Link IQ.com

About admin

Check Also

Chor nikal ke bhaga

Chor nikal ke bhaga

Când mă plictisesc dau drumul Netflixului prin curte, sigur îmi găsește o jucărie interesantă. Acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *