Nobody sleeps in the woods tonight 2

Netflix nu te lasă să dormi de capul tău în pădure, pentru că te îngrozește cu Nobody sleeps in the woods tonight 2, continuarea filmului de succes W lesie dzis nie zasnie nikt din 2020, o producție poloneză care mi s-a părut decentă.

Cine n-a văzut primul film să fie sănătos, să fie gata, că-l iau cu lopata, n-am cum să pornesc pledoaria ăstuia de față fără să-l scarmăn un pic pe nenea originalul.

Zosia (Julia Wieniawa-Narkiewicz) este singura supraviețuitoare a masacrului forestier pus la cale de grașii buboși malefici, dar poliția se uită cam strâmb la ea. Bine, când zic poliție, nu vă închipuiți niște curcani de oraș super șmecheri, ci niște cioflingari de cătun care n-au văzut acțiune în viața lor. Și eu aș fi reticent la auzul unor asemenea grozăvii când cel mai sinistru lucru văzut a fost un hot dog fără condimente.

Pentru a se convinge de spusele macabre ale domnișoarei care parcă le povestește din filme de groază, copoii o duc la casa unde se presupune că au avut loc acele crime sângeroase pentru a vedea dacă Zosia spune adevărul sau are nevoie de o nouă garderobă cu fermoar la spate.

Cine a văzut primul film știe că Zosia are acoperișul recomandat de Florin Busuioc, deci nu-i plouă în gât, așa că știți ce urmează.

Și cum mă pregăteam eu de aceeași poveste ca în primul film, dar dusă la nivelul următor de brutalitate, Nobody sleeps in the woods tonight 2 vine cu o surpriză neașteptată și schimbă complet macazul. Premisa rămâne aceeași, locația în mare parte nu diferă, suntem tot într-o pădure lugubră în care colcăie monștrii umani dornici de crudități canibale, dar scenariul aduce o savoare ieșită din comun. Poate n-am ales bine cuvântul savoare având în vedere cantitățile industriale de mațe care se preling pe ecran.

Observ că nu-i prea plăcut sequelul de privitori, și îmi dau seama de ce, pentru că vine cu ceva total diferit care te dă peste cap, dar mie mi s-a părut mai bun ca prima parte, tocmai datorită twisturilor șocante pentru că în esență este același film.

Nu degeaba are rating 18+, este de groază prin scârboșenia repulsivă a efectelor speciale, în mare parte practice, un grețos spurcat care te lovește direct în privirea îngrozită. Anatomia umană suferă din plin în acest film și vedem fără ascunzișuri organele interne ieșite la suprafață ca urmare a acțiunilor măcelărești la care se dedau monștrii din acest film.

Nobody sleeps in the woods tonight 2 nu pierde timpul să te sperie la nivel psihologic, nu este deloc subtil, atuul lui este scabrosul gore-ului cu care ne împroașcă din toate direcțiile. O cam ia razna cu exagerările, că doar în filme se comportă așa trupurile umane, dar știe că nu trebuie luat în serios și că o face doar de dragul de a provoca indigestii vizuale.

Partea a doua devine una bizară de tot, povestea luând o turnură inovativă și făcând ceva ce este destul de rar în filme, ne schimbă percepția asupra a ceea ce înseamnă umanitate, dar în același timp provoacă și o scârbă ieșită din comun. O să știți la ce mă refer când veți vedea scena respectivă că iese clar în evidență.

Și pentru un simplu film horror, Nobody sleeps in the woods tonight 2 este destul de profund, are câteva scene cu dialoguri contemplative pe care dacă le scoți din context le poți aplica situației actuale fără să dai greș pentru că, deși filmul este fictiv, mesajele transmise sunt încărcate de adevăr.

Dacă aveți simțul umorului mai macabru, este posibil să hliziți bostanul la unele încercări de dume din film, dar sunt destul de funeste și te uiți mai pieziș la ele decât la cineva care ar cânta I will survive în morgă.

Sunt introduse destule personaje noi pe lângă Zosia pe care o știm din filmul din 2020, cel mai de seamă fiind tinerelul organ al legii Adas (Mateusz Wieclawek), dar nu zăbovim mult cu caracterizarea lor pentru că este mai indicat să scriem câteun necrolog să fie pregătit în caz de probleme funerare.

Eu unul sunt mai încântat de Nobody sleeps in the woods tonight 2 decât de primul film pentru că este la bază aceeași premisă, dar cu multe elemente inovative care îl ridică peste original, așa că eu îi servesc 8 hot-dogs.

Și, ca un mic spoiler, hai cu 3-ul că se anunță magnific!!!!!!

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Evil dead 2

După un eșec răsunător și usturător cu Crimewave, Sam Raimi a primit ordin să facă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.