Padmaavat

Padmaavat

Padmaavat ne duce în secolul al treisprezecelea pentru a ne prezenta într-un stil grandios un război între două regate pentru a obține mâna preafrumoasei Padmavati.

Capul răutăților este Alauddin, un ahtiat după putere și afemeiat și nu numai, cu moacă de Khal Drogo, dar comportament de Ramsay Bolton, ambii din serialul Game of thrones, ce emană hectolitri de masculinitate toxică.

Îmi cer scuze anticipat pentru limbajul infect pe care îl voi folosi în cele ce urmează.

Nehalitul ăsta descreierat ce ucide, jefuiește, trădează și violează la fel de ușor precum alții respiră, pune mai întâi labele pe regatul socrului, evident cu forța, dar nu se satură pentru că un îmbârligător de meserie, supărat că nu mai este lăsat să facă pe Peeping Tom și să bage fumigene otrăvite, îi suflă la ureche că peste mări și țări se găsește un înger căzut din paradis, cea mai frumoasă regină din câte a pomenit lumea, Padmavati.

Autoproclamatului sultan începe să-i clocotească sângele-n vintre, așa că adună armată mare și pornește spre regatul devenit subit dușman pentru a o cuceri, a se traduce a o răpi și silui pe superba Padmavati, că nah, păsărica alteia pare mai zemoasă, mai privighetoare, că nu o ai, față de a ta care devine aridă și cioară pentru că deja ai avut-o.

În regatul liniștit Mewar regele Ratan și regina Padmavati habar nu au ce pacoste urmează să li se abată pe capete și, momentan, o ard în declarații nesfârșite de dragoste și poeme de amor.

Nu știu cu ce naiba îi spoiesc pe actori sau ce filtru folosesc, dar arată personajele pozitive absolut perfect din punct de vedere fizic, sunt imaculate, nu li se vede niciun por, niciun coș, parcă sunt sculptate în marmură.

Filmul arată frumos, cu decoruri luxuriante, palate impunătoare, festinuri mamut, costume elaborate și actori parcă pictați și cam atât.

Mă văitam că Thugs of Hindostan este un film prost, comparativ cu Padmaavat pare unul decent pentru că aici timp de vreo 2 ore și un sfert din cele aproape 3 totul este o lăbăreală pe uscat, fără lubrifiant.

Nu se întâmplă absolut nimic incitant, războiul sângeros promis se reduce la confruntări copilărești între sultanul rău și regele bun de genul cine clipește primul sau cine o are mai lungă…. răbdarea.

Luptele au loc mai mult în cuvinte ba mieroase, dar cu înțelesuri duble, ba veninoase, fără niciun ascunziș.

Plictiseală mai mare nici că am pomenit vreodată, vă dați seama cât de nasol este filmul dacă așteptam cu înfrigurare momentele muzicale pentru că restul este de un melodramatism exacerbat care face telenovelele spaniole să pară thrillere horror.

Pe la final filmul o dă și în tâmpenii ilogice că am nimerit peste vreo 4-5 trepte pe care personajele le-au coborât vreo jumătate de oră pentru un ritual, de zici că erau magice sau rulante, pentru că nu se mai terminau.

Efectele speciale sunt caterincă maximă, au niște animale CGI de arată mai mișto alea din Animaterra văzute 3D pe telefon.

Băi nenicule, o luptă mai de Doamne ajută să nu bagi și tu în 3 ore de film să pară mai incitant?

De surprins a reușit să o facă pentru că Padmaavat are și niscai scene homosexuale, iar vreo 2 cântece sunt dedicate iubirii bărbătești. Am ridicat un pic din sprâncene, nevenindu-mi să cred că un film indian, mai ales unul cu acțiunea plasată în vremuri demult apuse, se poate lua la trântă cu un asemenea subiect, dar nu are curajul să-mi arate și mie o țâță nene, atât, nu voiam mai mult. În schimb filmul îmi sugerează un blowjob între doi bărbați.

Mai este și o scenă în care personajele vorbesc despre o sabie dar cuvintele sunt libidinoase și languroase, de m-am întrebat dacă discuția este despre sabie sau despre „sabie”.

Hai că deviez pe o pantă periculoasă, deh, dacă despre film ăsta bolând nu am ce să mai scriu, încep să aberez, dar cuvintele urâte pe care le-am folosit sunt meritate de Padmaavat, așa că închei succint cu un 3 pentru decor.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

Facebook Comments

About admin

Check Also

To kill a mockinbird

Top AFI 100 Locul 025 – To kill a mockinbird Nici dacă voiam nu putea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *