Wrong turn

Ați auzit probabil de franciza Wrong turn, aici este vorba de filmul din 2021, nu de cel original din 2003. Cel de față, chipurile, se vrea o reimaginare a celui dintâi, un suflu de prospețime adus unei serii deja perimate.

Oare așa o fi?

De început filmul pornește interesant și diferit, cu un tătic mai în etate jucat de Matthew Modine (Sicario: Day of the soldado, 47 meters down) care a pornit să o caute pe fiică-sa care nu a mai dat vreun semn de viață de o lună jumătate după ce plecase cu alți 5 amici pe Cărarea Apalașilor, aceeași pe care au parcurs-o și venerabili eroi din A walk in the woods.

Mi-am zis că uite domne, se poate și ceva diferit, nu doar niște adolescenți enervanți rătăciți prin pădure, avem un domn alb în cap care își caută odrasla.

Filmul parcă mi-a auzit telepatic laudele și a vrut să mă antagonizeze pentru că imediat apare pe ecran mesajul: Cu 6 săptămâni înainte…

Ah, la dracu, s-a dus inovația, am revenit la clișeul clasic al prostiei adolescentine care se lasă cu multe cadavre în pădure mai ceva ca firimiturile de pâine presărate să-ți găsești drumul înapoi.

Deci Wrong turn îmi flutură caviar în fața ochilor și îmi dă doar tofu.

Bă, prost sunt eu că insist să mă uit la asemenea filme.

Wrong turn își alege niște personaje aiuritor de PC, nu Personal Computer, ci Political Correctness, mai SJW de atât nu se putea.

Avem negrul (deștept, evident) care visează să pună umărul la o societate în care rasismul să dispară și să existe egalitate între sexe și rase. Are, cum altfel, o gagică albă, puternică, țâfnoasă, la fel de inteligentă, că doar nu-și lua negrul o retardă pe post de muiere.

Ce mai avem? Ah, păi cum altfel, cuplul de homosexuali interrasial, unul asiatic, altul latin, să acopere o plajă cât mai mare de reprezentare diversă. Și să fie tacâmul complet, singurul mascul alb din gașcă este prezentat ca un dobitoc scandalagiu, fără creier, care acționează impulsiv, mai aveau să-i pună niște bale la gură și era caracterizarea completă conform agendei societății contemporane. Cine nu e mascul alb e super șmecherie, doar ăsta e prezentat ca un tâmp incorigibil.

Întrebam și eu scenariul de ce trebuie să simpatizez cu ăștia, care-s aptitudinile lor, ce personalități au. Ei aș, scenariul îmi zicea: Păi de aia, că ăla-i negru, ăia-s gay, de aia trebuie să ții cu ei, nu mai contează cum sunt ei cu adevărat, e suficient atât, că altfel sare lumea pe tine că ești cu mintea încuiată.

Așadar, personajele sunt iritante până peste măsură și își cam merită soarta pentru că unele iau niște decizii imbecile.

Despre poveste n-am ce să scriu, se rătăcesc în pădure, dau peste niște ghiolbani înapoiați și de aici știți ce urmează să se petreacă.

Din nefericire, nici aici nu excelează filmul pentru că așteptam ceva scârboșenii grotești, niște decese violente prezentate în toată splendoarea vizuală, dar se pare că bugetul a fost lovit de pandemie și nu a mai avut inclus și capitolul pentru efecte speciale. În mare parte, morțile nu sunt prezentate direct, au loc dincolo de raza de acoperire a camerei, doar când și când ne sunt prezentate efectele grotești ale capcanelor care se împiedică de personaje în moduri brutale.

Singurul lucru pozitiv pe care-l pot scrie despre Wrong turn este că naște o atmosferă care te face să te simți inconfortabil, încearcă, până la urmă, și ceva diferit, se rupe parțial de anumite clișee (nu detaliez), dar nu suficient de mult încât să fie ceva foarte de laudă, și oferă câteva momente tensionate care au reușit să-mi clănțăne proteza-n gură. Dar este prea puțin pentru a-l putea ridica din fosa septică în care singur s-a băgat.

N-are nicio legătură cu Wrong turn din 2003 în afară de titlu, pus doar pentru a profita de notorietatea francizei, pentru că în rest filmul de față este o dejecție plină de corectitudine politică exagerată, cu eternele clișee ale pădurii populate de rednecks oligofreni și cu personaje care par inteligente, dar iau decizii tâmpite. Las-o-n pana mea de treabă, când vine spre tine un trunchi de copac (oricum scena este ilogică), faci 2 pași în stânga sau în dreapta și ai evitat pericolul, nu te apuci să alergi ca prostălăul în linie dreapta cu butucul rostogolindu-se spre tine.

Păcat de Wrong turn, a avut 10-15 minute interesante de început, chiar părea că vrea să fie ceva nou, dar apoi a căzut în putina cu lături și nu a mai ieșit de acolo, astfel încât miroase pe o rază de 3 kilometri pătrați.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Orphan

Orphan este un film horror, mai degrabă thriller, din 2009 căruia îi fac felul doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.