Young detective Dee: Rise of the sea dragon

PRI 020 – Young detective Dee: Rise of the sea dragon (Di Renjie: Shen du long wang)

Young detective Dee: Rise of the sea dragon ne duce la începuturile carierei detectivului Dee, când, încă un învățăcel și abia ajuns în capitala Luoyang, are de rezolvat un prim mister, o flotă chinezească este atacată și distrusă de un monstru marin.

Dar povestea devine mult mai îmbârligată de atât, pentru că se întrepătrund mai multe fire narative și săracul monstru marin trece pe plan secundar.

În prim-plan răsare un alt mister, cineva tot încearcă să o răpească pe frumoasa Yin Ruiji (Angelababy – Independence day: Resurgence), o curtezană ce este promisă dragonului mării pentru a-l îmbuna și a lăsa navele în pace. Cred și eu că m-aș îmbuna subit dacă aș primi-o ca ofrandă pe Angelababy.

Filmul o dă într-un fel de The shape of water (un exemplu mai recent de producție cu o poveste asemănătoare), o creatură marină cu formă umanoidă fiind cea care tot vrea să pună labele pe curtezana gingașă.

Young detective Dee: Rise of the sea dragon se menține pe aceeași linie ca primul film din serie, cu decoruri monumentale și scene de acțiune epice și incredibile, greu de procesat de către creier ca putând fi reale, pentru că se folosește și mai mult wire-fu aici și se cam exagerează.

Plus de asta, efectele speciale nu prea conving, sunt câteva secvențe importante care transmit o clară notă de falsitate. Nu consider asta un minus prea mare, filmul fiind făcut pe bani puțini comparativ cu filmele americane, dar trebuia să aduc în discuție și acest aspect.

Ținând cont că povestea seamănă foarte mult cu primul, deja misterul nu mai este atât de greu de pătruns, practic se schimbă câte ceva pe ici, pe colo și gata, scenariul vrea să ne păcălească, având impresia că vom crede că este ceva nou.

Este un film extravagant din toate punctele de vedere, grandoarea se scurge pe la fiecare colț al ecranului, te hipnotizează frumusețea decorurilor și poezia în mișcare a acțiunii exacerbate, dar povestea nu se ridică nici pe departe la nivelul primului film.

Aici Andy Lau (The great wall, Shock wave) este înlocuit cu Mark Chao (Pi zi ying xiong 2,  Chronicles of the ghostly tribe) și se simte o scădere în calitate a actoriei.

Filmul este precedat de  Detective Dee: The mystery of the phantom flame (Di renjie: Tong tian di guo) și urmat de Detective Dee: The four heavenly kings (Di Renjie: Zhi sidatianwang).

Aici mă lovesc de un 6, atât am putut scoate din mânecă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The tower

Am vrut neapărat să revăd The tower (Ta-weo) doar din ambiție să îl am și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *