2018: Everyone is a hero

2018: Everyone is a heroÎn 2023 a apărut filmul 2018 și el vine din India.

Titlul complet este 2018: Everyone is a hero.

Vine de la Mollywood, deci nu se cântă.

 

🎬 2018: Everyone is a hero – Premisă

Este un disaster movie indian despre inundațiile teribile ce au avut loc în regiunea Kerala în anul din titlul filmului.

De principiu, se învârte în jurul lui Anoop (Tovino Thomas – Minnal Murali) ce tocmai s-a întors din armată pentru că nu-i plăcea acolo, că era cu război și moarte.

Însă acasă belea și mai mare, neamurile îl bat la cap să se însoare, așa că parcă ar fi preferat riscul unei baionete în spate decât cicăleala familiei.

N-are mult timp de pierdut pentru că trebuie să treacă la treabă în momentul în care musonul indian își arată mușchii și inundă localitatea în care-și ducea veacul Anoop.

 

💭 2018: Everyone is a hero – Comentariu 🍿

L-am urmărit pentru că era printre filmele cele mai lăudate din India din 2023. Cel puțin așa mi-a zis Google și a confirmat și IMDB care-l plasează pe locul 106 în topul celor mai bune filme indiene.

Dar am fost destul de dezamăgit de el. Nu că mă așteptam să dau peste o peliculă semnată de Roland Emmerich, dar nici să văd o dramă cap-coadă fără pic de elemente care asigură farmecul unui asemenea film.

Așadar, nu se concentrează deloc pe calamitatea în sine, ci pe personajele care au fost prinse în tumultul acelui eveniment catastrofal.

În general, nu-i chiar un film rău, doar că nu a fost ceea ce așteptam.

Uneori se exagerează cu melodramatismul că se plânge prea mult, de așa natură încât te face să inunzi câteva șervețele.

Nu pot să zic că m-a deranjat acest aspect, dar i-a lipsit partea care pe mine mă captivează vizual, adică dezastrul apos care să provoace distrugeri de senzație.

2018: Everyone is a hero

 

Nici nu pot să fiu un nenorocit încât să-l scufund definitiv pentru că nu s-a pliat pe sensibilitățile mele, mai ales că a redat ceva real care a ucis mulți oameni și a cauzat pagube imense.

Mi-a plăcut, însă, și aici m-a surprins, modul în care unește toate personajele la care ajung să țin, că sunt multe, că doar vorbim de India.

Din total necunoscuți în start de film se transformă, subit, într-o mare familie. Și asta datorită scenariului inteligent care a creionat și conturat și pictat relațiile de așa natură încât legăturile dintre nenumăratele suflete care se perindau prin peisaj mi-au părut naturale.

Filmul are un mesaj împăciuitor și se referă la unitatea oamenilor, o unitate care poate trece peste toate problemele.

În ciuda necazurilor care îi împresurau de peste tot, consătenii se ajutau unii pe alții, punându-și chiar propriile vieți în pericol pentru că nu știau când vor avea, la rândul lor, nevoie de salvare.

 

🏆 2018: Everyone is a hero – Verdict 👍 sau 👎?

Bineînțeles, se putea mai bine, mult mai bine, dar poate că am și eu pretenții cam mari și, poate, nerealiste.

Eram convins că voi asista la un spectacol cutremurător care să mă zguduie sufletesc, dar să mă și distreze vizual.

A reușit să o facă doar pe jumătate, dar până la urmă există și o limită până la care jelesc morții virtuali. Că n-am, totuși, sistem de irigații în glandele lacrimale.

O să-i renovez 6 acoperișuri doar pentru că se bazează pe fapte reale și asta a săltat impactul emoțional.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer

IMDB

About admin

Check Also

Bade miyan, Chote miyan

Bade miyan, Chote miyan

Am dat o căutare rapidă pe Netflix pentru a depista un film de acțiune tâmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *