About my father

About my fatherAbout my father este o comedie ieșită din mintea lui Sebastian Maniscalco (The Irishman) pe care l-am urmărit pe Netflix în câteva stand-up-uri și l-am găsit amuzant.

 

🎬  About my father – Premisă

Sebastian este un american de sorginte cizmară pe la 40 de ani care și-a găsit marea dragoste în Ellie (Leslie Bibb – Tag).

Este gata să-și înnoade destinul cu al ei, dar pentru asta mai întâi trebuie s-o ceară de nevastă.

Problema 1: Nu are inel.

Soluție: Are tac-su.

Problema 2: Tac-su-i italian de modă veche care îl face de râs peste tot unde se duce.

Soluție: Nu există.

Neavând de ales, Sebastian îl ia pe Salvo (Robert de Niro – The Godfather: Part II) într-o vizită la părinții fetei pentru a lansa acolo marea întrebare și a cere și binecuvântarea lor.

Doar că socrii mici fac parte din societatea fandosită plină de bani și de aere și Sebastian se teme că țărănoiu` de tac-su care zice ce gândește, fără perdea, îi va strica apele.

 

💭 About my father – Comentariu 🍿

Nu prea am ce elogii să aduc premisei pentru că-i veche de când cinematografia.

Recitind ce am scris mai sus parcă am povestit vreo 200 de filme deodată. Ca atare, toate-s noi și vechi sunt toate.

Întregul film se bazează pe notorietatea lui Maniscalco care are un mare succes cu spectacolele sale de comedie și cineva a crezut că succesul poate fi replicat și la trecerea pe marele ecran.

Eh, cel puțin mie nu mi s-a mai părut atât de amuzant numărul lui Maniscalco pentru că se rezumă la a vorbi prea mult din mâini, gesticulând a exasperare când era pus într-o situație jenantă.

Nu zic că About my father nu are momentele sale în care strălucește când vine vorba de hohote de râs, doar că ele sunt rare și lipsite de surpriză.

De ce?

Pentru că le-am văzut în trailer.

Cele mai bune dume au fost dezvăluite acolo și filmul nu a mai păstrat niciun cadou pentru noi în sala de cinema.

De regulă, un asemenea film nu își aruncă toate atuurile în trailer, lasă deoparte ce are mai bun să ți-l ofere după ce ai cumpărat biletul.

Dar aici dacă ai văzut trailerul, deja ai văzut tot filmul.

Nu doar că îți dai seama cum se termină toată povestea, oricum este extrem de previzibilă, dar îți și consumi toate hohotele de râs pentru că alte poante nu mai sunt.

About my father

 

Scenariul este destul de subțire, de asta tot apelează la niște momente interminabile și foarte dese de narațiune.

M-am simțit ca la școală pentru că pe ecran tot apăreau istorioare despre anumite personaje, cu colaje fotografice vechi, jur că mi-au trecut prin fața ochilor toate orele de istorie din gimnaziu.

Credeam că-i cazul să iau notițe-n carnețel că mă aștepta o lucrare de control mai târziu, senzația asta mi-a fost generată de respectivele scene care nici nu aveau vreun sens anume.

Nu trebuie să fii Einstein să deduci traseul celor implicați în poveste, că nu eram la primul film de acest gen urmărit.

Că doar n-or fi emigrat italienii de bine ce le era în Cizmă, iar britanicii au invadat SUA din mărinimie să aducă prosperitate băștinașilor.

Robert de Niro se pare că la bătrânețe s-a dat pe astfel de comedii, zici că interpretează același personaj morocănos și dur pe dinafară, dar inimos și cald pe dinăuntru.

 

🏆 About my father – Verdict 👍 sau 👎?

Filmul este o comedie ușurică, lipsită de încruntare, ce pare mai degrabă o micro biografie a lui Maniscalco ce-și prezintă o parte din viața sa.

Într-adevăr, se vrea o disecție a problemelor cu care se confruntă imigranții, ba chiar a conflictelor din sânul aceleiași familii ai cărei membri sunt separați de gândirea diferită care se tot schimbă cu fiecare generație.

Dar nu pot spune că dă pe dinafară de originalitate și nici că-i pictat cu multe tușe de ilar.

Recomand să treceți peste trailer, este suficient să vă spun că Maniscalco se scălâmbăie, iar de Niro face prostii șugubețe.

Doar așa veți putea râde la film, că dacă intrați la el deja știind glumele cu cina cea de taină și cu bucile-n vânt, atunci nu prea aveți ce să vedeți altceva în About my father.

O să-i împodobesc pălăria cu 6 pene colorate doar pentru că-i iert prostia cu trailerul, pentru că știu că nu-i vina filmului, ci a ălora care s-au ocupat de campania de marketing.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Clue

Clue

În 1985 apărea Clue, o comedie misterioasă bazată pe jocul cu același nume.   🎬  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *