Aliens vs Predator: Requiem

Aliens vs Predator: Requiem își pornește acțiunea fix de unde s-a gătat Alien vs Predator, așa că dacă nu ați văzut prima parte a confruntării dintre cele două bâzdâganii nedeținătoare ale unui pașaport terestru legal, nu citiți p-aci.

După peripețiile avute prin Antarctica, Predatorii se cărăbănesc spre planeta lor natală cam cu coada între picioare, luându-și un pic de papară de la xenormorfi, așa că se retrag să își lingă unul altuia rănile și să-și plângă morții mă-sii.

Doar că la bord au parte de un musafir nepoftit bine ascuns într-un cotlon numai de el știut, intrus care îi obligă să revină pe Pământ într-un orășel izolat, populat de specimenele umane cu cel mai mic IQ din toate universurile paralele și paralelipipedice.

De ce se întoarce nava pe Pământ? Pentru că în spațiu nu prea este loc de hârjoneală acidă, așa că pocitaniile se prăvălesc în Gunnison, Colorado, pentru a stabili odată pentru totdeauna ce specie este mai puternică dintre cele două.

Locuitorii micului orășel habar nu au ce îi așteaptă, dar vor descoperi în curând că toate nenorocirile care se abat una după alta pe capul lor au aceeași sursă.

Ștacheta coboară și mai mult, regia este semnată de frații Strausse care au două filme în portofoliu, pe ăsta, debutul lor, și Skyline. Deci două filme vai mama lor.

Iar actorii sunt și mai necunoscuți decât cei din Alien vs Predator.

Se revine la ratingul R, studioul dându-și seama că a făcut un mare pocinog cu acel PG13 plasat filmului anterior, dar ce folos? Că regizorii ăștia cred că au dat mult la manual, că prea le tremură mâna, toată acțiunea este defazată, scuturată, camera zici că se află pe o falie tectonică pentru că se zgâlțâie non-stop și nu am înțeles mare lucru din acțiunea care, de altfel, părea promițătoare la prima vedere.

Bașca mare parte din scandal are loc pe beznă și în ploaie că nah, așa este cel mai palpitant să urmărești un film, să ghicești după umbre cine cu cine își împarte pumni în mutrele pocite.

Așteptam ca măcar acțiunea să fie inteligibilă dacă scenariul colcăie de hălci de carne tâmpe care iau cele mai debile decizii și care nu se prind de anumite chestii extrem de evidente pentru că li se spun niște lucruri lipsite de logică și personajele pun botul. Mai înțelegeam să creadă prostiile alea vreo blondă țâțoasă cu creierul dezumflat sau vreun dosflocos drogat, dar nu un șerif sau alți oameni ce părea a avea scaun la cap. Din păcate, am aflat că aveau scaun, dar scaun = treaba mare.

Ori de câte ori în prim-plan era un om, cu siguranță îmi declanșa reflexul de a întreba: Dar de ce? Dar de ce faci prostia asta? Dar de ce iei decizia aia cretină? Dar de ce nu îți dai seama că de fapt realitatea este alta? Dar de ce nu mori odată?

Am zis ducă-se dracului de oameni, pot să crape toți, că oricum sunt de pomană prin peisaj și mai mult încurcă, dar măcar așteptam ca Aliens vs Predator: Requiem să-mi masturbeze simțurile vizuale cu bumbăceli satisfăcătoare între flocoșeniile astea slinoase.

Ce este drept, am primit violența dorită dar doar pe jumătate, parcă mă uitam la un film XXX și aveam parte doar de finalul fericit fără să văd și drumul extaziant până la acel moment. Nu arată cum se întâmplă brutalitatea, ci doar efectele ei, că așa era mai ieftin de filmat, bugetul fiind redus aproape la jumătate față de precedentul.

Am impresia că toată lumea a luat la mișto acest film și cei implicați și-au bătut joc de două personaje remarcabile ale genului SF transformându-le în niște bătăuși teribiliști și nimic mai mult.

Nu există continuitate (contrazice grosolan Alien vs Predator), nu există coerență, logica lipsește cam peste tot, regia este execrabilă, personajele umane sunt tâmpe, lipsite de șarm, actoria este atroce, secvențele sunt filmate aiurea și neinteligibil, nu mai există acea grijă pentru conturarea unei tensiuni insuportabile ca în filmele cu regizori celebri, aici filmul se duce în zona YA (Young Adult) cu personaje adolescentine hormonale care strică tot cheful omului de a vedea chiar și acel simulacru de acțiune parte-n parte între Alien și Predator.

Și cât de mișto era ideea unui film în care cele două specii să se războiască, din păcate oamenii sunt în plus, aș vrea un film doar cu cele două scârboșenii mortale, fără picior de om în peisaj, doar o confruntare cataclismică de la început până la sfârșit între xenomorfi și predatori.

Visez și eu, altceva nu am ce face.

Finalizez cu tristețe-n taste cu un amărât de 3 pentru Aliens vs Predator: Requiem care are un subtitlu potrivit pentru că a omorât ambele francize cu un singur film.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Asimptomatic

Asimptomatic

Eram cu treabă prin capitală și cu ce să omor timpul? Am zis să experimentez …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *