Amityville: The awakening

Amityville: The awakening

Scularea din Amityville sau, mai elegant, The awakening, este un film despre ghiciți ce?

Deci sunteți pe fază, ați ghicit, despre casa blestemată din Amityville unde spirite diabolice își fac de cap și aduc nenorociri pe spinarea celor care se hotărăsc să trăiască acolo.

După 40 de ani de la prima tragedie, o familie formată dintr-o mamă singură, două fete, una adolescentă, alta încă la stadiul de jucat cu păpușile și un frate (geamăn al celei mari) aflat în comă, se mută în casa chilipir pentru a fi mai aproape de un spital mare sculă-n neurologie, mama având în continuare speranțe mari că băiatul ei își va reveni complet.

Pe lângă problemele inerente generate de o căsoaie veche și cam decrepită și de șicanările pe care Belle (fata cea mare) le primește la noua școală, ea simte că este ceva în neregulă cu mă-sa care are niște sclipiri cam nesănătoase în priviri. Are impresia că ține mai mult la băiatul legumă decât la fetele sănătoase care mișună prin casă.

Nu este mare secret că James vegetalul începe să își revină, dar oare este miracol medical sau este doar un spirit malefic care se cuibărește în trupul nefolosit cum se cuvine? Și cât de prost să fii ca demon să posezi pe unul cu creierii muci?

Nu este de mirare de ce filmul a fost pus la păstrare timp de vreo doi ani jumătate până să fie lansat, trailerul este de acum trei ani și pe bună dreptate s-au ferit producătorii să-l pună pe piață.

Amityville este un film teribil de prost.

Se presupune că este de groază, ei aș, care groază domne?

Iarăși uși care se închid singure? Schimbați-le broasca.

Podele care scârțâie? Mai bateți niște cuie în ele.

Ferestre care se deschid noapte de capul lor? Luați niște zăvoare mai bune.

Curentul se oprește în mijlocul nopții? Schimbați dracului contoarul ăla antic cu unul nou și nu îl mai puneți ca idioții în beci.

Absolut nimic nou în acest Amityville, aceleași clișee stupide la care nu se renunță cu niciun chip. Cu astfel de șiretlicuri vor producătorii în anul 2017 să sperie spectatorii? Sau mai degrabă să îi amuze?

Pentru că pe parcursul filmului tot ce am făcut a fost să anticipez ce fază văzută de sute de ori va urma. Evident că nu a dezamăgit, sala râdea la fiecare acțiune stupidă întreprinsă de personaje.

Nici măcar de satiră nu este bun, face câteva trimiteri la filmele care au Amityville în titlu, dar cam atât, în rest nimic notabil.

Trailerul pe care îl voi atașa la final spune absolut toată povestea, una care se vrea originală, dar pe care deja am văzut-o în Shut in, nu mă interesează dacă e vreun spoiler, oricum filmul nu merită urmărit.

Bine că măcar am intrat la film fără să am vreo idee despre poveste, nu că mă așteptam la ceva ieșit din comun, dar dacă urmăream trailerul, nu mă mai duceam.

O singură dată am fost surprins de un moment terifiant dar este prea puțin pentru un film care cică vrea să bage groaza în oameni.

Pe la jumătatea lui deja îmi imaginam niște scenarii surprinzătoare pentru că mi se părea ridicol ca filmul să se îndrepte spre concluzia pe care o picta cu atâta măiestrie. Am zis că nu poate fi atât de previzibil. Din păcate a fost.

Să nu dau cu lături peste tot Amityville, cinematografia nu este chiar de aruncat la gunoi, casa este filmată în așa fel încât să pară sinistră, zgomotele de fundal, dacă ești mai slab de inimă, te vor gâdila pe șira spinării, dacă iubești animalele, s-ar putea să te oripileze vreo două secvențe, multe imagini sexy, camera de filmat poposește cam mult pe fundului adolescentei care se preumblă prin casă în costumații sumare, dar povestea lipsită de orice urmă de inovație și scenariul tâmp transformă filmul într-unul de duzină.

Actoria meh, acceptabilă, avem o actriță bună, Jennifer Jason Leigh, și alta “bună”, Bella Thorne, care probabil nu a vrut să țină minte un alt nume, așa că o joacă pe Belle.

Mai bine rămânea ascuns în cămara studioului acest film, probabil este lansat pentru a profita de pe urma celebrității obținute de cel care-l interpretează pe James, Cameron Monaghan, care joacă în serialul Gotham.

Un 3 așa, pentru sperietura provocată de singura fază mai neașteptată din film (evident, este în trailer) și pentru că mi-am clătit ochii la priveliștea apetisantă, ăăă, din jurul casei.

 

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Immaculate

Immaculate

A trecut ceva vreme de la ultimul film horror cu popi și religie, așa că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *