Andrei Ciobanu: Să te mut

Andrei Ciobanu: Să te mutCând vine vorba de comedie, o caut și în cărți, iar Andrei Ciobanu: Să te mut promitea să ofere valuri de râsete.

 

🎬 Andrei Ciobanu: Să te mut – Premisă 🕮

Autorul cărții a sosit la capitală unde s-a lovit din prima de o mare problemă: cazarea.

A tot căutat undeva mai ieftin și a tot căutat până când a nimerit fix în buricul târgului într-un bloc situat într-o zonă liniștită și aproape de punctele de atracție ale tinereții: barurile pline cu băutură.

Marele avantaj este că proprietara cere o chirie foarte mică raportată la plasamentul excelent al locuinței.

Oare de ce?

Dar Ciobanu nu pierde timpul cu asemenea întrebări inutile, se repede să dea cu subsemnatul pe contract să nu piardă o așa ocazie rarisimă.

Însă, din păcate pentru el, o să afle repede răspunsul.

 

💭 Andrei Ciobanu: Să te mut – Comentariu 🍿

Nu pot spune că-s mare fan al stilului său de umor. De fapt, nu prea l-am urmărit.

În afară de câteva filmulețe pe Facebook, și alea destul de seci și banale, nu am avut tangențe cu operele sale.

Dar știu „că capodopera‟ de film Oh! Ramona a fost bazată pe cartea acestuia intitulată sugestiv Suge-o, Ramona!

Așadar, perspectivele nu se arătau prea roz înainte de a deschide această carte. Și după ce am terminat-o nuanța nu s-a schimbat foarte mult.

Umorul este unul lejer, fără multe urme de inteligență în el, scris într-un limbaj colorat, să nu-l numesc altfel.

Nu atât de colorat încât să ajungă curcubeu, dar destul de fistichiu pentru a-i oripila pe cei cu ureche sensibilă ce nu suportă înjurături sub nicio formă.

Însă personajul negativ construit sau închipuit de Ciobanu este de senzație.

Autorul spune că-i pe bune, eu zic că-s multe înflorituri, că dacă-i real, înseamnă că aschimodia asupritoare care-i face tânărului viața un calvar a fost ceva neam cu Hitler.

Andrei Ciobanu: Să te mut

 

Băbăciunea bântuitoare descrisă în carte este venită direct din iad și are potențial de a fi un antagonist demn de filme de groază.

Nici nu vă imaginați ce-i trece prin cap administratoarei în încercarea ei de a-l face pe Ciobanu să evacueze apartamentul pentru a se răzbuna pe cineva anume.

De la asmuțit poliția pe capul lui până la trecut la întreținere prieteni care veneau în vizită, dementa dereglată era un izvor infinit de invenții macabre al căror cobai era Andrei cel terorizat.

Am înțeles de ce a prins cartea, pentru că în hoașca horcăitoare fiecare dintre noi, cei locuitori sau foști locuitori de bloc, am regăsit pe cineva cunoscut.

Adică o persoană care confundă tirania cu disciplina și care are papagal potent de ar convinge și un papă să-i doneze din cutia milei.

Pe lângă războiul purtat cu teroarea tembelă, al nostru Andrei are și altă misiune pe care vrea s-o finalizeze fericit.

Sau în care să finalizeze fericit.

Și ea are un nume: Daniela.

 

🏆 Andrei Ciobanu: Să te mut – Verdict 👍 sau 👎?

Este o carte care se citește ușor și repede, versiunea pe care am pus mâna, cu autograf, are peste 300 de pagini, dar la ditamai scrisul au consumat hârtie de pomană.

Cum am terminat-o în câteva ore, nu cred că trece de 150 de pagini normale.

Nu are vreun mesaj profund, simbolistică ascunsă sau mai știu eu ce.

Este scrisă doar pentru a oferi un amuzament simplu și simplist, fără mari pretenții cerebrale, apelând la cel mai mic numitor comun în comedie.

Nu m-a extaziat, dar m-a distrat într-o oarecare măsură, poate aveam așteptări mai mari, însă una peste alta parcă mă determină să-i cumpăr 6 arbuști japonezi.

Dar m-a făcut extrem de curios să citesc și o eventuală continuare, că m-a lăsat nesatisfăcut în ceea ce privește o chestiune … administrativă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Andrei Ciobanu: Să te mut

GoodReads

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *