Anyone but you

Anyone but youAm încheiat anul 2023 cu Anyone but you, ultimul film văzut la cinema.

Preferam să fie orice altceva în afară de comedie romantică, dar asta am avut, asta am servit.

 

🎬 Anyone but you – Premisă 🕮

Îneca-m-aș ca-n Titanic dacă am vreo idee inspirată despre ce să scriu ceva diferit despre poveste.

Ea, Bea (Sydney Sweeney – Once upon a time in… Hollywood), este o viitoare avocat ce nu pare a avea noroc în dragoste, că a rămas singurică.

El, Ben (Glen Powell – Top Gun: Maverick), n-are treabă cu îndeletniciri din astea ce necesită angajamente pe termen lung.

Mare surpriză, cei doi se întâlnesc, se plac, se iubesc și se despart a doua zi dimineață.

Trece jumătate de an și mare stupoare, sora ei și sora amicului său urmează să se căsătorească. Evident una-i albă, alta-i neagră.

Așa că toate neamurile se mută la Sydney unde va avea loc marele eveniment multi-geno-cultural-divers.

 

💭 Anyone but you – Comentariu 🍿

Mă am cu comediile romantice ca evazioniștii cu plata taxelor sau politicienii cu interesul poporului, adică suntem total străini și încercăm să le evită pe cât de des posibil.

Traiectoria producției este mai previzibilă ca rezultatul alegerilor din Rusia și chiar dacă nu am balotat prea multe filme din acest gen știam punctele importante pe care le va atinge.

Scurt și la obiect.

În prima fază este partea comică în care cei doi au impresia că se urăsc, dar nu păcălesc pe nimeni.

Apoi vine bucata în care se petrece pocinogul care bubuie tortul, că n-au mămăligă pe acolo, și cei doi încep să se jelească.

Iar finalul este mai mult decât evident, nici nu trebuie să vi-l scriu, că deja l-ați mirosit din momentul în care am zis că-i rom-com.

În ciuda enervantelor și omniprezentelor clișee care sunt de neam prost și arată că genul este de mult răsuflat dacă nu se schimbă ceva, filmul este foarte arătos.

Dar și total neverosimil deoarece ai impresia că s-au adunat numai super modele ce defilează pe podiumurile de modă, nu este nimeni mai pocit, nici măcar boșorogii.

Băi, unul nu avea un nas mai strâmb, o țâță mai lăsată, o bucă mai fleșcăită, o burtă mai de bere, toți zici că au fost trași prin același model perfect.

Așadar, se mizează mult pe superficialitate ce tinde oleacă spre ipocrizie.

Adică s-au conformat cu diversitatea, să fie scenariul fidel realității, dar înfățișarea personajelor a rămas ca scoborâtă din basme.

Nici la o convenție a chirurgilor esteticieni nu dai de atâția oameni frumoși ca aici.

Anyone but you

 

Pe lângă asta, cum nu m-am informat în prealabil să aflu care-i treaba cu el, filmul m-a surprins pentru că are un Rating RaR pentru astfel de producții.

Hai că nu am fost prea subtil, nu este doar dulcegărie din aia de îți dă diabet la creier, vine cu un bagaj de fuck-uri (multe, prea multe) și scene nud (puține, prea puține).

Astfel, acțiunea siropoasă este condimentată cu ceva sare și piper, a se citi înjurături și goliciune, ceea ce scoate un pic filmul în evidență.

Nici peripețiile prin care trec cei doi iubăreți certăreți sau dușmani îndrăgostiți sau ambele la un loc nu sunt de colea și mi-au generat câteva zâmbete care m-au bine dispus.

Însă la asta se rezumă întreaga peliculă, în afară de câteva chicoteli răzlețe și momente adulte, nu are cu ce să surprindă.

Actorii se screm cât pot ei de mult să creeze o chimie înflăcărată între ei, dar se comportau de parcă își datorau bani unul altuia. Cu dobândă mare.

Cum fătuca din rolul principal nu are cine știe ce talent actoricesc, încearcă să distragă atenția cu multă piele, mă mir că n-a răcit la plămâni că amărâta nu are o țoală mai acoperitoare pe ea.

Nu că gagiul este mai înfofolit, că-i egalitate aici, ambii sunt despuiați în egală măsură.

Nu că mă plâng, doar constat.

Plus că realizarea tehnică lasă de dorit, aș vrea și eu neapărat haine magice de-ale lor care se zvântă la câteva secunde după ce ies din ocean.

 

🏆 Anyone but you – Verdict 👍 sau 👎?

Probabil că acest gen și cel horror sunt cele care cu greu se vor rupe de stereotipurile care le-au otrăvit ani și ani deoarece nu mai ies cu nimic nou pe piață.

Dacă groaza tot mai încearcă un pic să se reinventeze, comediile romantice sunt aceleași cu mici modificări nesemnificative.

De câte ori să mai vedem eterna nuntă care nu decurge conform planului și veșnicele două personaje care se tot înțeapă reciproc ca la final să ajungă împreună?

Deși vine cu noutatea ratingului R, nu este suficient pentru a o scoate din grămada mai înaltă ca Everest a filmelor banale care par nesfârșite.

Vrea să fie modern, dar mai mult de gura lumii, pentru că nu renunță la cutumele împământenite și învechite care caracterizează genul.

După cum se observă, am zis și de bine, mai mult de rău, cum nu mă pricep în catalogarea unor astfel de filme (bine, nu mă pricep nici la celelalte), am decis să fiu cumva neutru.

Poate că și eu sunt superficial și m-au încântat mai mult decât trebuia anumite scene demne de înfierbântat sângele, dar la final de zi am să beau 6 cafele tari să nu mă ia somnul.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Battle on Buka Street

Battle on Buka Street

Din când în când îmi place să mai bag câte o premieră, adică sper că-s …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *