Aquaman and the lost kingdom

Aquaman and the lost kingdomGata, odată cu Aquaman and the lost kingdom deconectăm DCEU de la aparatul care-l ținea în comă și îl lăsăm să moară.

Mai plânge cineva după el?

 

🎬 Aquaman and the lost kingdom – Premisă 🕮

A trecut ceva vreme de când Arthur Curry (Jason Momoa – Fast X) și-a plantat dosul pe tronul Atlantidei.

S-a prins că meseria asta nu-i chiar lapte și miere, ci mai degrabă consilii interminabile, discuții diplomatice și medieri de conflicte.

Noroc că acasă are o oază de fericire în pruncul drăgălaș care și el îi dă mari bătăi de cap, neavând deloc astâmpăr.

Însă în film se adeverește zicala că pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.

Se întoarce cu forțe proaspete băiatul cu ochii roșii împungători, pe numele său de scenă Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II – The trial of the Chicago 7), care acum este mai puternic deoarece învârte un trident pigmentat cu întuneric.

Cum Aquaman se simte copleșit de inamicul forțos, apelează la ajutorul fratelui său Orm (Patrick Wilson – Insidious).

Da, ăla care a vrut să-i ia maul în primul film.

 

💭 Aquaman and the lost kingdom – Comentariu 🍿

Având în vedere multiplele probleme prin care a trecut acest film până să fie lansat pe marile ecrane, nu am nutrit mari speranțe că ar fi bun de ceva.

De la scandalul în care a fost implicată Amber Heard (Justice League) și până la nenumăratele rescrieri de scenariu și refilmări, perspectivele nu erau dintre cele mai bune.

Și, în mare parte, s-au și adeverit deoarece această continuare duce lipsă de inspirație, fiind o regurgitare a poveștii din primul film.

Adică universul acvatic este atât de vast și tot ce au putut cei responsabili cu penița a fost să reutilizeze același personaj negativ din Aquaman?

Bașca, am o puternică bănuială că oamenii care au semnat scenariul s-au uitat prea mult la Star Wars, o să recunoașteți niște scene luate aproape 1 la 1 din acea franciză.

Îți dai seama că povestea are probleme când te uiți pe IMDB și vezi că patru oameni au participat la ea, inclusiv Jason Momoa, care-i actor, nu scriitor.

În fine, nu este o mare surpriză că un film din DCEU, acum pot să îi zic fost sau defunct, merge mai mult pe brânci decât cu fruntea sus.

Trec și peste glumele imbecile care le fac pe alea din MCU să pară un necrolog la înmormântarea lui Hitler.

Să nu creadă filmul că nu am sesizat dumele cu trimiteri la universul cinematografic rival sau la cel vrăjitoresc din propria ogradă.

Bine, nici nu erau greu de ratat pentru că sunt simpliste și evidente.

Dar nu pot să înghit faptul că Aquaman nu se maturizează nici măcar după ce ocupă o asemenea funcție ce implică responsabilități majore.

În continuare zici că este un adolescent pus pe șotii care nu se ia deloc în serios. Păi bă nene, soarta întregului regat zace în mâinile tale și tu faci poante răsuflate de virgin plin de coșuri?

Cât despre acțiune, ea este doar gălăgie grafică și nimic mai mult.

Însă nu-i rea, cam puțină, dar satisfăcătoare cât să nu casc a plictiseală și salvează filmul de la dezastru.

Chiar dacă multe dintre secvențe par mai degrabă misiuni secundare care nu au legătură cu povestea principală, ele au pompat ceva adrenalină.

Efectele speciale nu sunt grozave, ba chiar mi s-a părut că Nicole Kidman (Being the Ricardos) în anumite momente de acțiune este o dublură CGI de toată jena.

Sunt colorate și cinetice având ca unic scop încântarea ochiului și adormirea creierului.

Nici 3D-ul nu a fost vreo mare scofală deoarece nu a făcut decât să estompeze din strălucirea culorilor.

Aquaman and the lost kingdom

 

Nu se întâmplă nimic special, totul este învăluit într-o mantie de banalitate cu puternice simptome de deja vu, aveam impresia că am mai văzut așa ceva sub altă formă.

Toate ca toate, ducă-se povestea repetată și tonul ilar, chiar prostesc pe alocuri, eu vreau să fiu lămurit cu privire la următorul aspect.

Pe unde naiba se preumbla Mera teleleu de nu avea deloc grijă de fiul ei nou-născut și Aquaman, ditamai regele, era nevoit să facă pe dădaca în timp ce regatul lui se prăpădea?

Înțeleg ideea de modernism, că nu doar mamele trebuie să-și crească pruncii, este și responsabilitatea taților, dar aici prea este dusă la extrem.

Eu unul nu aș vrea un rege care să miroasă a rahat de puradel și să se gândească în permanență dacă mai are scutece acasă sau ce lapte praf să-i cumpere odraslei.

Probabil că rolul ei a fost diminuat din cauza scandalului cu Johnny Depp în urma căreia a ieșit foarte șifonată, dar puteau să o taie de tot.

O omorau din pix și cu asta basta, măcar așa era o justificare de ce Aquaman este singur pe metereze.

În fine, nu mai am altceva de comentat pe seama filmului, de actorie nu am ce pomenesc că-i mediocră și se simte că replicile sunt aruncate în sictir din obligație contractuală.

 

🏆 Aquaman and the lost kingdom – Verdict 👍 sau 👎

Senzația generală transmisă de film este de nepăsare, de parcă i-a durut în fund să încerce să salveze ceva știind clar că aici este capăt de linie.

Așadar, este fără rost, nu aduce nimic nou în univers, nici nu avea ce și oferă o concluzie grăbită, mai mult la sanchi, să scape de noi și să răsufle și ei ușurați că s-a gătat.

Când s-a produs deznodământul am simțit cum mă străfulgeră o dezamăgire cruntă și mi-am zis în gând: Ăsta-i punctul culminant, fleșcăiala asta fadă?

M-a distrat parțial, poate că sunt darnic, că-i și perioada de așa natură, suficient cât să-i ridic capul deasupra liniei de plutire, să nu se înece.

Așa că mă duc să trag de limbă 6 pești, poate aflu informații despre noul univers al lui James Gunn.

Ah, dacă mai stați după scene surpriză, este una singură plasată în mijlocul genericului de final. Evident, este inutilă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Recenzie video

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The mummy

The mummy

Dacă tot a fost nebunia cu nisipul saharian am zis că-i cazul să revăd The …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *