Autumn and the black jaguar

Autum and the black jaguarFilmul de față are mai multe titluri, cel original este Le dernier jaguar, dar este mai cunoscut drept Autumn and the black jaguar.

Eu o să-l pomenesc după numele internațional de botez.

 

🎬  Autumn and the black jaguar – Premisă 🕮

Inima junglei amazoniene o atrage ca un magnet pe Autumn (Lumi Pollack), o adolescentă de 15 ani care se află tocmai în New York.

Cu tatăl ei nu prea se înțelege, cu profa de biologie nici atât, că Autumn este pe sistem ecologist, iar Anja (Emily Bett Rickards – o știți din Arrowverse) o pune să disece broaște.

O scrisoare venită de la o încrengătură a familiei Toamnei noastre o aruncă direct în avion deoarece trebuie să se întoarcă în junglă pentru a salva, ați ghicit, ultimul jaguar negru.

Felina, pe numele ei Hope, a fost crescută de Autumn încă din fragedă pruncie.

 

💭 Autumn and the black jaguar – Comentariu 🍿

Cine a văzut Mia and the white lion deja știe cam 90% și din ce se petrece în acest film deoarece producțiile seamănă ca două picături de apă.

Spre deosebire de pelicula apărută acum 6 ani, scrisă și regizată de aceiași oameni care au creat și filmul de față, aici dăm Africa pe America de Sud și schimbăm leul alb cu un jaguar negru.

Ah, și mai este o deosebire, eroina din Mia and the white lion nu vrea să stea în sălbăticie, în timp ce Autumn este fiartă pe pădure și natură.

Desfășurarea acțiunii este una clasică și nu are deloc surprize colosale care să zdruncine sufletul spectatorului.

Ce mi s-a părut interesant, și nu are legătură cu filmul în sine, a fost dublajul în limba română, ceea ce a permis și copiilor de vârstă mai mică să-l vizioneze.

Am rămas surprins să găsesc o sală destul de plină, ceea ce m-a bucurat pentru că am simțit altfel filmul cu o asemenea audiență flămândă pentru o astfel de peliculă.

Adulții știau la ce să se aștepte, dar cei mici au fost complet fascinați de relația dintre Autumn și Hope și, uneori, țipau de spaimă când se mai petrecea câte o nefăcută tensionată.

Nici eu nu am putut sta nepăsător, chit că aproape că recitam replicile pe dinafară, atât de previzibil este, însă are momente destul de terifiante deoarece mai apare câte o lighioană hâdă care amenință viața personajelor principale.

Nu mai zic de braconajul împuțit care mi-a umplut vocabularul de expresii necreștinești pe care mă abțin să le pomenesc aici.

Dar există și oareșce amuzament prin plasarea unei orășence care a văzut pădurea cel mult în poze și acum este aruncată în mijlocul celei mai mare jungle din lume.

Situațiile în care ajunge sunt unele de natură să asigure destinderea comică într-o atmosferă încărcată de supărare și chiar furie.

Autum and the black jaguar

 

Este evident că scopul pentru care a fost produs acest film este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la lăcomia incontrolabilă, infinită și incomensurabilă a umanității.

Să fac un joc de cuvinte nu prea reușit, oamenii sunt niște lături care nu se dau deloc în lături în atingerea scopului suprem, cel mercantil, de a scoate bani din orice, indiferent de consecințe.

Aici este luat în colimator traficul de animale care a dus, duce și, dacă nu va fi stopat, va duce la dispariția multor specii pe care generațiile viitoare le vor ști doar din poze.

Adică așa cum noi am văzut diavolii tasmanieni și alte specii eradicate de pe fața pământului de cea mai infectă dintre ele, omul.

Nu mai am ce altceva să adaug despre acest film, nu face nimic eminamente greșit să-i dau cu maceta în beregată, dar nici nu inovează ceva anume, doar schimbă pe ici, pe colo, câte ceva din povestea deja spusă anterior.

 

🏆 Autumn and the black jaguar – Verdict 👍 sau 👎

Cum era de așteptat, punctul forte al filmului sunt imaginile spectaculoase cu natura sălbatică încă virgină pe alocuri, cu diverse animale și triburi băștinașe.

Regizorul a devenit expert în a transmite un pregnant sentiment de autenticitate chiar dacă filmările au avut loc undeva prin Mexic (Playa del Carmen) și nu în Amazon.

Rămâi înmărmurit privind la acele cadre sublime care ne arată cât de frumoasă este natura atât timp cât nu este călcată de mâna hulpavă a omului.

Și scoate în evidență o situație tristă la care suntem părtași într-o mai mică sau mai mare măsură, distrugerea habitatului natural al multiplelor specii de animale, păsări și plante doar să ne fie nouă bine.

Admonestator și utopic, așa pot caracteriza pe scurt acest film pe care l-am găsit mai cizelat, mai bine jucat și mai palpitant decât predecesorul său.

De aceea am să-i aplic 7 cataplasme naturale pentru a-i îngriji rănile.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer

IMDB

About admin

Check Also

From up on Poppy Hill

From up on Poppy Hill

Kokuriko-zaka kara sau From up on Poppy Hill este al doilea film regizat de Gorô …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *