A bad moms Christmas

 A bad moms Christmas

Continuă seria comediilor (slabe) având ca temă Crăciunul, e rândul lui A bad moms Christmas să iasă la apel.

Nu are un 2 în coadă, cu toate astea este un sequel al filmului Bad moms.

Trei mame se satură, din nou, să fie perfecționiste și de data asta victimă cade tocmai sărbătoarea Crăciunului.

Amy, Kiki și Carla pun piciorul în prag și se decid că nu merită să-și bată capul și să trudească precum niște sclave doar pentru că așa este tradiția de Crăciun.

Își bagă picioarele în el de brad, li se fâlfâie de decorații, le doare-n cot de gătit și pregătit cadouri, de ce să fie an de an treaba lor asta? Fiecare pe cont propriu, să nu folosesc ceva mai vulgar care se termină cu aia mă-sii.

Apropo de mă-sa, dacă în Daddy`s home 2 au apărut tăticii, aici apar în peisaj mamele personajelor principale, mame cum nu se poate mai diferite, de la spiritul libertin al lui Isis (da, vor fi glume pe seama acestui nume), mama Carlei,  până la atitudinea autoritară și permanent critică a mamei lui Amy, Ruth.

Apariția mamelor nu face decât să tensioneze atmosfera și să contribuie la intensificarea dorinței de libertate manifestată de fete.

Și uite așa se coace filmul A bad moms Christmas de la care deja știam ce așteptări să am.

Tulai Doamne, cum începe, în forță, glumele sunt extrem de vulgare, de deșucheate, multe dintre ele se învârt în jurul sexului, fără să arate nimic cu adevărat ofensator, dar insinuările sunt foarte sugestive și deloc potrivite pentru niște puradei, asta ca o atenționare dacă voiați să mergeți cu odraslele la o comedie nevinovată de Crăciun.

În prima parte a filmului chiar m-am trezit hohotind în lacrimi, mă rog, influențat și de sala care râdea, la niște poante absolut banale, simpliste, dar ale naibii de eficiente.

Deja îmi spuneam în gând: Nu-i deloc rău, crezând că filmul va continua în același ritm, azvârlind în noi cu fel și fel de aventuri care de care mai destrăbălate și desfrânate trăite de mamele principale.

Din păcate filmul se oprește din comedie foarte brusc, trage brutal frâna de mână după ce abia îmi înmuiasem apetitul și virează spre melancolie și drăgălășenii total contrare dezmățului din prima parte.

Am rămas cu impresia că pe la jumătatea filmului scenariștii au fost dați afară și a fost angajat în locul lor vreun cleric dintre cei fără înclinații dubioase și penale, care s-a pus pe copiat pasaje de iubire din Biblie sau ce altă carte sfântă vreți.

Schimbarea de ton a fost atât de bruscă încât m-a luat prin surprindere, s-a făcut trecerea de la poante cu mătărângi uriașe și dume rasiste la mesaje de iubește-ți familia, să fim iertători unii cu alții, să fim penetrați, pardon, pătrunși de spiritul sărbătorilor când tot ce contează este să ai alături familia (de preferat a ta) și prietenii, dulcegării din astea de la care ți se apleacă.

În fine, poate sunt prea dur cu mesajele astea care nu sunt de aruncat, dar mă așteptam ca A bad moms Christmas să se ridice la nivelul numelui.

Din păcate, acest sequel este mult inferior primului, nu că Bad moms ar fi fost vreo capodoperă. În afară de câteva faze, chiar dacă vulgare și lipsite de originalitate, care m-au făcut să râd cum de mult nu am mai râs, filmul de față nu prea surprinde cu nimic, vine la pachet cu o grămadă de fuck, sunt mai dese decât tweet-urile lui Trump de când este președinte, multe scene cu conotații sexuale și un comportament inadecvat afișat de personajele principale.

Dintre actori mi-a plăcut în mod special Christine Baranski care-și joacă perfect rolul de mamă scorpie și extrem de critică la adresa fiicei ei, dar ascunzând în același timp sentimente de nesiguranță.

În rest nu prea mi-a sărit nimeni în ochi din punct de vedere al performanțelor actoricești.

A bad moms Christmas pornise bine, ca din tun, dar foarte rapid mi-a epilat dureros entuziasmul transformându-se într-o siropoșenie care mi-a căzut greu la stomac, mai mult de un 4 nu se cuvine să îi dau.

 

 

2 out of 5 stars (2 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *