Bajocero

Netflix se ține de promisiune și bagă filme pe bandă rulantă, Bajocero fiind lansat pe 29.01.2021, o producție spaniolă cu Javier Gutiérrez (Hogar, Durante la tormenta, El desconocido) în rol principal.

El îl interpretează pe Martin, un polițist însărcinat cu mutarea în miez de noapte a unei dube pline cu infractori care de care mai împuțiți, de la delapidatori celebri până la criminali de joasă speță.

Așa că își ia în primire duba super blindată și hai la drum, să ducem arestații la altă pârnaie. Cum un drum lin ar fi foarte plictisitor și nu ar reprezenta un subiect bun de film, pe traseu apar tot felul de obstacole cărora Martin trebuie să le facă față, mai ales că acele obstacole ripostează armat.

Am impresia că spaniolii au realizat acest film și au așteptat un moment oportun pentru a-l lansa pentru că fix când Spania este lovită de un frig cum n-au mai văzut de nu știu câți ani au lansat la apă această peliculă al cărui titlu tradus este Below zero, acțiunea având loc pe un ger năprasnic, deși pare-mi-se că prea se răhățesc pe ele personajele văitându-se de frig de parcă ar fi -300C.

Bajocero n-are nimic special în el, este o acțiune de duzină desfășurată în mare parte în interiorul dubei blindate, singura surpriză fiind faptul că multe chestii se pot întâmpla într-un spațiu atât de restrâns. Unii încearcă să intre cu orice preț în dubă, alții vor neapărat să iasă, fiecare având motivele sale.

Are câteva momente tensionate, dar nimic spectaculos, apelează la ceva scene brutale și chiar indecente (are ceva atârnătoare la vedere) dar doar de dragul de a primi un rating cât mai restrictiv, iar scenariul nu colcăie de inteligență ieșită din comun.

Ba chiar aș spune că este tâmpițel pe alocuri, nu că aș cunoaște eu proceduri polițienești, dar logica îmi spune că dacă o dubă ar fi fost luată cu asalt și nimeni nu ar fi știut de locația ei pe o perioadă de măcar o oră, probabil ar fi fost declanșată o vânătoare națională. Dar în film duba-i lipsă la apel o noapte întreagă și nimeni nu-și pune întrebări.

Nu prea este nimic interesant de scris despre Bajocero, este exemplul perfect de film de umplutură pe care îl vezi doar atunci când nu ai ceva mai bun de făcut.

Este bine realizat, nu te oripilează prin prostia personajelor sau printr-o execuție jenantă, dar nici nu are acel factor wow care să te facă să fii lipit de ecran. Este ca o ciorbă reîncălzită care nu prea îți mai place, dar ce foame ce dracu să faci? O halești, că îți potolești stomacul pe moment, până vine o cină fine dining.

Ah, să nu uit, veți avea o surpriză dacă urmăriți filmul fără să citiți pe IMDB de el. Vă știu neastâmpărați și sigur acum dați fuga pe IMDB.

Totuși, să îl laud un pic, sparge un clișeu, nu mai moare negrul primul dintr-un motiv simplu, nu e niciun negru în film.

Bajocero este doar de categorie meh, cu o premisă parcă desprinsă din Con Air, dar cu dubă în loc de avion, însă cu o acțiune fadă, numai bună să îți umple timpul când n-ai ce face și de asta îi frig doar 6 extinctoare.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *