Baywatch

Baywatch

Baywatch se înscrie într-o listă tot mai cuprinzătoare de filme care încearcă să apeleze la nostalgie, prin ecranizarea unor seriale de succes de acum mulți ani în speranța că oamenii mai în etate își vor aduce aminte cu drag de tinerețe.

Și cum cele mai multe au dat greș, nici Baywatch nu face excepție, este o dejecție de film, cu tot cu Dwayne The Rock Johnson, cel considerat infailibil când vine vorba de box office, iată că a prins o dudă de film.

Baywatch ne prezintă viața unei echipe de salvamari, cu personajele principale având aceleași nume precum cele din serial, să ne bage și mai rău în ceață atunci când, nu e vreo mare surpriză, avem parte și de actorii originali care își bagă nasul prin peisaj, culmea, cu aceleași nume, deci vom avea doi Mitch și două CJ.

Probabil au crezut că va fi amuzant, dar nu face altceva decât să mai bată un cui în sicriul acestei poluări vizuale.

Să nu mă ambalez prea tare și să sar peste povestea halucinant de bună (a se citi sarcasmul din tastatură), o poveste în care-l avem pe Mitch, cel nou, pus în fața grelei decizii de a alege trei cadeți pentru intrarea în echipă, deși regula era că alegeau doar unul, unde mai pui că tocmai aflarăm că se fac reduceri de buget, o fi și pe la ei ca pe la noi, reducem bugetul, dar facem angajări mai multe.

Evident că printre cei trei avem o persoană fără nici un fel de calificare, dar care, vezi Doamne, își dă silința, deci să luăm un gras leneș și cu permanentă erecție în locul unui om măcar în formă, dacă nu calificat pentru această meserie.

A doua persoană este Summer, o fătucă prezentabilă din toate punctele de vedere, dar singura care are și calități pentru a fi salvamar, iar ultimul, Matt, un înotător dublu medaliat olimpic cu aur dar un ratat la toate celelalte capitole, îi este băgat lui Mitch pe gât cu forța de către șef pentru a avea o imagine publică bună.

Și gașca lui șlapi bronzați face orice, numai salvamăreală nu, se apucă ei de investigat niște trafic de droguri care se nimerește să se desfășoare în apropierea oceanului, altfel nu aveau ăștia ce paradă să facă prin film.

Nu mă așteptam la vreun miracol de film, dar mi s-a părut scabros modul în care au transformat brandul Baywatch într-o găleată plină de fecale amestecate cu esență de vanilie să mai acopere din împuțiciune.

Tot filmul constă într-o înșiruire de cuvinte porcoase, majoritatea fără sens și fără haz, de poante nu mai zic, că-s maxim trei în tot filmul, și alea repetate până la disperare și care se bazează pe vomă, țâțe și castraveți umani aflați în diferite forme de vigoare, dacă mă înțelegeți ce vreau să spun.

OK, știam din trailere că Baywatch devine o comedie având drept target pubertanii care descoperă reacția miraculoasă pe care o are privitul unor sâni asupra zonelor genitale, dar nu mă așteptam ca scenariștii să recurgă la cele mai elementare, banale și execrabile dume, așteptându-se să ne cocoșăm de râs când unui i se scoală în mijlocul mulțimii sau când se rostește la foc automat cuvântul fuck. Despre vomat în piscine deja nu mai este cazul să aduc vorba, deși nu știu de ce mă mir când am văzut cine-s scenariștii.

Dacă glumele deșănțate și fără pic de sare și piper nu au fost pe gustul meu, că poate mi-am pierdut simțul umorului (mai știi? tot ce se poate), am zis că poate acțiunea mai salvează ceva din această epavă de film.

Am zis prost, care acțiune? Aia filmată în fața unui ecran verde care se vede atât de prost încât până și lui Uwe Boll i-ar fi rușine cu așa ceva? Se vede falsitatea de la o milă marină depărtare, nu numai secvențele de acțiune (alea două care au fost) arată prost, ci până și o banală plimbare cu ski jetul sau cu barca arată penibil pentru că nici măcar alea nu au fost filmate în întregime pe apă, că am auzit că nu prea se mai găsesc oceane pe la Hollywood.

Realizarea tehnică nu a dezamăgit doar din punct de vedere al acestui aspect, dar și în ceea ce privește sincronizarea audio, nu am văzut până acum un film în care să se dea chix atât de des la acest capitol, ori de câte ori vorbea un personaj și era filmat din spate, nu se pupau deloc mișcările gurii cu cuvintele care se auzeau încât aveam impresia că urmăresc un film chinezesc dublat în engleză.

Or fi pierdut prea mult să screamă glumele alea puerile încât nu s-au mai concentrat și asupra unor astfel de amănunte tehnice că doar cine dracului le observă atât timp cât pe ecran se perindă gagici îmbrăcate cât mai sumar posibil și macho cu pachetele la vedere și mușchii umflați?

Da, ce e drept, muierile arată sexy, iar The Rock și Zach Efron sunt ca niște statui grecești în mișcare dar asta nu este suficient să distragă atenția de la acest film care-ți jignește inteligența din toate punctele de vedere.

Și eu care credeam că Snatched și-a asigurat cu ușurință titlul de cel mai prost film al anului, ei bine, iată că Baywatch se dovedește un competitor serios. Nota 2. Mă duc să borăsc.

 

 

1 out of 5 stars (1 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Fly me to the Moon

Fly me to the Moon

S-a strigat adunarea pentru conspiraționiști din toată lumea odată cu lansarea filmului Fly me to …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *