Cum seria 50 shades a luat pauză și de After mi s-a luat, am zis să încep altă franciză iubăreață odată cu acest Beautiful disaster.
Da, se pare că este primul film dintr-o potențială serie amoroasă.
🎬 Beautiful disaster – Premisă
Abby (Virginia Gardner – Fall) este o adolescentă ce o taie spre facultate.
Însă nu-i o tânără oarecare, este o progenitură într-un anumit domeniu ce necesită mult intelect, dar nu dezvălui despre ce este vorba.
Ajunsă într-un alt oraș, acolo soarta are niște planuri stranii cu ea.
Dă peste bărbatul fatal Travis (Dylan Sprouse – After we collided), un bătăuș priceput într-ale Fight club-ului.
Cum este de așteptat, între ei încep să sară scântei, dar nu se știe dacă de amor sau de ură.
În fine, în urma unui pariu pierdut, Abby este nevoită să locuiască timp de 30 de zile cu Travis pe care nu-l suportă.
Deși noi știm clar că asta nu este deloc adevărat.
💭 Beautiful disaster – Comentariu 🍿
Eram pregătit să dau de pământ cu filmul, deja pusesem pe hârtie câteva expresii de duh anticipând prematur că voi avea parte de o mizerie cinematografică.
Se pare că-s nevoit să amân acele comentarii, să le păstrez pentru altă peliculă pentru că Beautiful disaster nu este deloc dezastrul de la Cernobîl pe care îl așteptam.
Bine, nici nu este vreo capodoperă romantică, dar n-am ieșit din sala de cinema cu prea mulți draci, așa cum mi-au generat filmele pomenite anterior.
Povestea este dintre cele mai banale și pline de clișee, n-are nimic original în ea, nu a reușit nici măcar cu un upercut imprevizibil să-mi ia piuitul.
Știți și voi mersul lucrurilor, la început se văd, gurile lor spun că nu se plac, dar trupurile au altă părere, iar evoluția relației este una care merge în direcția obișnuită, fără a se abate de la rețeta de succes.
Probabil sunt un pic euforic și nu dau cu barda-n film pentru că are câteva scene de acțiune mai intense.
Nu, Doamne ferește, nu mă refer la unele care au loc la orizontală printre perne și plapumă, ci la ceva bătăi în ring care sunt bine coregrafiate la acest nivel și au pompat adrenalină cât să nu mă ia somnul.
În rest, nimic excitant, se pare că filmele romantice au uitat să fie și fierbinți, a penetrat pudismul până în cele mai adânci cotloane la Hollywood.
Nimeni nu mai vrea să facă niște pelicule incendiare care să scoale și mortul din sicriu.
Mai țineți minte Basic instinct?
Ăla nene film erotic, nu fleșcăielile astea adolescentine în care în cel mai extaziant punct culminant vezi o bucă de bărbat și o fantomă matinală sculată prin cearceaf, că în rest nici gând de alte nudități apetisante.
Măcar are un preludiu mai senzual, nu cine știe ce, dar a încercat să fie mai îndrăzneț.
Bă nene, dacă tot ai atins punctul R al ratingului, nu G al extazului, măcar du-te până la capăt, nu fii laș de teamă că vei oripila niște pudibonzi și câteva frigide care se rușinează și când se ouă găină că-i văd cloaca.
Știu că n-am zis că-i vreo catastrofă de film, dar iată că nu am prea multe laude la adresa lui, nici măcar relația dintre cele două personaje nu este una care să-ți genereze vise umede.
Arată bine ambii, dar chimia nu este la cote maxime pentru că, s-o zic pe aia dreapta, nici nu-s cei mai cei actori interpreții.
Nu îi dau un KO din prima rundă doar pentru faptul că m-a făcut să râd de câteva ori la niscai glume mai acătării.
Am chicotit și ca o școlăriță virgină de la o mănăstire de maici la vederea unui trup bine cizelat crezând că voi asista la scene ce necesită protecție contra unor revărsări accidentale.
🏆 Beautiful disaster – Verdict 👍 sau 👎?
Mai degrabă am fost captivat, deși este mult spus, la acest film de firul narativ secundar, cel care vine la pachet cu acțiunea.
Povestea principală nu-i de mine, am trecut de faza asta școlărească în care să mi se ridice falnic interesul la scene isterice create de persoane care abia au mijit ochii în viața reală.
Probabil va captiva mai mult audiența care gravitează în jurul a două decade de viață, plus sau minus câțiva ani.
Dacă ești mai cătrănit și trecut prin viață o să faci febră musculară oculară la cât îți vei roti globii văzători prin cap.
Este un film bazat pe o carte de mare succes, dar n-am idee cât de fidel este sau nu sursei de inspirație, că asta mi-ar mai trebui, să citesc romane pseudo erotice cu glume despre vibratoare.
Ce mi s-a părut ciudat, cred că-i prima oară când văd asta, este că pe IMDB numele actorilor care dau viață celor două personaje principale sunt trecute la „Și alții‟, nu-s nicidecum primele, așa cum ar fi normal.
Să fie bine ca să nu fie rău, am rezistat 4 runde la Beautiful disaster și asta mai mult datorită (că-i de bine acest 4) poveștii secundare, nu a celei de bază care este plină de platitudini sforăitoare.
(2 / 5)
Pudism? E antonimul lui nudism? Eu știam de pudibonderie..
Ca antidot la ‘pudism’, uită-te la Swimming Pool (2003), mai e pe Netflix până în 14 mai.
Am uitat sa ii pun ghilimele, ca e o licenta poetica.
Dacă zici că este extaziant, atunci poate merită să arunc un ochi pe el. De ce nu mă miră faptul că nu-i american?
Cinema european fără inhibiții, fără puritanismul american de doi lei..