Best of the best 2

Best of the best 2 este Rocky-ul 4 al acestei francize, dacă asta vă scoală din hibernare interesul.

 

🎬 Premisă

Trecut-au ceva ani de la evenimentele cu spirit competitiv și protagoniștii Alex (Eric Roberts – The Dark Knight) și Tommy (Phillip Rhee – Best of the best 1) au rămas buni prieteni, legați de antrenarea lui Walter, puradelul lui Alex, în misiunea lui de a lua centura neagră.

Dar nu ăsta este subiectul acestui film, ci existența unui turneu underground, deci și ilegal, în care stăpân neînvins este Drakus, of, limba română, Brakus (Ralph Moeller – un amestec de Dolph Lundgren și Arnold Schwarzenegger).

Oare care credeți că este scânteia care inflamează povestea din Best of the best 2? De fapt, eu prost că pun o asemenea întrebare retorică, deja v-am dat răspunsul când l-am comparat cu Rocky 4. De fapt, este aproape identic cu acest film de la premisă până la montajul cu antrenamentele neortodoxe și rurale la care se dedau eroii noștri.

Așadar, după o mare nefăcută necrologică a lui Brakus, cei doi amici de karate, Tommy și Alex, își jură că nu vor lăsa lucrurile de izbeliște și aruncă la gunoi toate preceptele morale profesate în Best of the best 1 și se bagă la bătaie.

Că doar răzbunarea nu trebuie să se lase mult așteptată când vine vorba de pocinogul petrecut la început de film.

 

💭 Comentariu

Nu miră pe nimeni că steaua lui Tommy strălucește în Best of the best 2, el este cel care asigură partea distractivă a filmului.

Dar să nu credeți că producția de față este vreo candidată la un premiu de calitate, este fix un film de duzină, prost încropit tehnic, destul de amatoricesc, cu scene reluate de câteva ori să facă economie la filmat, cu actori vai mama lor în fundal, mă rog, îi complimentez spunându-le actori, ci figuranți, iar scenariul își pierde savoarea filozofală a mesajelor profunde pline de spiritualitate.

Ce povețe cu miasmă orientală? Ce feng shui calmant? Nu nene, bătaie, bătaie și iarăși bătaie.

Se simte din start o schimbare de macaz, Best of the best 2 crește în rating, devine R, comparativ cu PG-ul 13 pe care l-a avut Best of the best 1.

Și asta duce la un film mult mai violent, că doar nu se gâdilă cu pene de păun adversarii în ring. Aici nu mai este vorba de onoare, reguli, strictețe, aici este pe sistem: scapă cine poate.

Best of the best 2 colcăie de acțiune rupătoare de oase și zdrobitoare de gâturi, o acțiune care nu este concentrată doar în punctul culminant, ci este bine împrăștiată pe parcursul filmului pentru a ascunde imensele lacune logice ale scenariului. Oho, și cât de panaramă este scriitura din acest film, de la Alex care scuipă informații periculoase până la poliția cretină care nu vede o crimă evidentă.

La dracu, filmul îl transformă pe Tommy Lee (nume get beget asiatic atașat unei înfățișări clasice de karatist) într-un indian american de mi-a înghețat pipa păcii de uimire. Și nu doar asta ridică semne de întrebare, ci și comportamentul total schimbat al celor doi care sunt departe de înțelepciunea nirvanică pe care au atins-o la finele lui Best of the best 1.

 

Dar nici nu mă pot plânge prea mult, acest kitsch ieftin livrează ceea ce și-a propus, scatoalce pe bandă rulantă într-un stil bine cunoscut, fiind un film pe care deja l-am văzut de prea multe ori, sub alte pălării, dar în esență aceeași Mărie.

Greul acțiunii a căzut pe umerii lui Phillip Rhee și acesta se achită cu brio de datorie, el fiind cel care iese la rampă cu destule lupte brutale și vicioase care se lasă cu multă treabă pentru o clinică de radiografii.

Luptele arată destul de bine, evident fără CGI, iar cascadorii păreau că și-o fură pe bune pentru că senzația era una de semirealism, că loviturile sunt pe bune, la fel și căzăturile, chiar dacă uneori se observa cu ochiul liber că anumite acțiuni erau voite și exersate, deși în contextul filmului trebuia să fie spontane.

Ba chiar Best of the best 2 m-a luat prin surprindere și cu o scenă explozivă, la propriu, de unde a rezultat că a avut ceva dolărei de cheltuit.

 

🏆 Verdict

N-ar mai fi prea mult de spicuit din Best of the best 2, nu-i deloc un film bun, dar este distractiv, și asta contează, că doar nu-mi pun în cap să-l aud pe Ralph Moeller (Gladiator) recitând din Schumacher (Schopenhauer bre, am făcut o glumă, nu mijiți mustățile), ci să cânte la acordeonul coastelor umane. Și asta am primit.

Este previzibil, are un scenariu sub mediocru, o actorie jalnică, dar măcar vine la pachet cu multă bătaie, completând bine de tot Best of the best 1 care a fost mai emotiv și predicator pe partea de mesaje înălțătoare.

Hai că deja m-am întins cu prezența pe aici, mă duc în ring să bag 6 lupte fictive.

 

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Prey

Mă rog ca Prey să fie un film bun pentru că trailerele nu mi-au dat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.