Best of the best 3: No turning back

Best of the best 3: No turning back transformă această franciză într-o păpușă Matryoshka rusească pentru că la fiecare sequel apărut distribuția originală se tot micșorează.

 

🎬 Premisă

Acum pe metereze a rămas doar Phillip Rhee (Best of the best 1) în rolul lui Tommy care pribegește prin USA pentru a ajunge la sora lui nepomenită deloc în precedentele două filme. Nu-i nimic, o altă franciză n-a pomenit de neamuri timp de 8 filme, așa că Best of the best 3: No turning back joacă la pitici.

Eh, odată ajuns în orașul Liberty, Tommy dă peste o grupare rasistă, niște mocofani retarzi cărora le curge „white power‟ pe la gură și le lucește-n chelie mentalitatea ariană.

Tommy pică la fix în Liberty, că ăștia tocmai și-o iau în cap și trec de la jigniri ce pomenesc țara Niger cu un G în plus la crime oribile contra celor ce nu au aceeași nuanță a pielii ca ei. Cine nu e palid, poate fi pălit.

Nah, vă dați seama că Tommy, asiatic sau băștinaș indian, că franciza nu s-a decis asupra obârșiei acestuia, le intră ăstora în colimator, fără să aibă habar ce rachete în picioare și bombe nucleare în mâini posedă flăcăul nostru. Iar Tommy nu stă prea mult la discuții și începe să le împartă niște înțelepciune karatistă.

 

💭 Comentariu

Best of the best 3: No turning back ia pilda predicătoare din primul film și o combină cu acțiunea brutală din al doilea, dar cam dă rasol nasol, pentru că nu le îmbină deloc cum trebuie.

Deja nu mai vorbim despre un Best of the best, ci despre un simplu film de acțiune departe de arte marțiale. Este un Rambo al săracului, deși să crape pixelu-n chinuri de RGB de n-avem parte de o grămadă de scene explozive, total neașteptate pentru o asemenea sărăcie de film.

Aici Tommy nu mai dă cu karata-n scheme sofisticate, dă cu C4-ul împrăștiat și cu glonțul la stomac.

Este clar un pas înapoi calitativ, povestea ca poveste, mi se rupe de firul narativ, eu vreau bătaie cât încape, dar adversarii lui sunt praștie cu boabe de struguri.

Dacă în primul s-a luptat cu un multiplu campion mondial și în al doilea cu un monstru uman cât tancul, aici doar înșiră ca pe mărgele niște ghiolbani rednecși care n-au nicio treabă cu cafteala.

Sunt foarte nepricepuți, dar sunt și mulți, pentru a compensa faptul că ăștia nu știu să se bată cum trebuie.

Cel mai deranjant a fost faptul că scenariul l-a retrogradat pe Tommy în scenele finale pentru a putea genera o luptă cât de cât intensă, altfel Tommy din primele 2 părți n-avea cum să primească nici măcar un pumn de la pișpiriul amărăștean cu care s-a luptat aici.

A fost rușinoasă această ghidușie neinspirată pentru că scenariul n-a fost capabil să îi croiască un oponent pe măsura priceperii lui.

Dar măcar te face să îi urăști cu tot aplombul pigmentat sau nepigmentat pe dobitocii ăia care nu știau decât să urle White power și să ardă cruci, crezându-se superiori altora, deși creierul lor dădea cu minus la cântar.

Ah, coregrafia este praf și pulbere când vine vorba de luptele de contact, se vede clar că loviturile ating doar aerul. Poate de vină sunt și cascadorii care nu mai sunt aceiași ca în primele 2 filme. Probabil au fost consumați bani prea mulți pe bum bum și n-au mai rămas pentru niște profesioniști în încasat pumni în stil artistic.

Poate nu mă deranja filmul atât de tare dacă se numea altfel și nu era inclus în seria Best of the best. Dacă nu era Tommy pe ecran nici nu îți dădeai seama că filmul face parte din această franciză pentru că n-avem la orizont niciun turneu de măsurare a forțelor, legal sau pe neveu.

Filmul pare o jucărie lăsată pe mâna lui Philip Rhee, care este și regizor, și săpând mai adânc am aflat că-i bun prietenaș cu un miliardar canadian care a finanțat aceste filme și a fondat și Lionsgate.

În film apare și Gina Gershon (Blockers) care în același an juca și în Showgirls.

 

🏆 Verdict

Deci da, Best of the best 3: No turning back pare un passion project, făcut doar pe bază de prietenie, pentru că filmu-i pârnaie mare când vine vorba de arte marțiale, dar o belește un pic cu excitație pe partea de acțiune cu praf de pușcă, astfel încât n-am rămas prea nervos după cele câteva bubuituri bune pentru o asemenea producție.

Iaca am gătat și trilogia Best of the best cu acest film căruia îi scrijelesc cu fierul înroșit 5 semne ariene.

PS. Să mă bată mama cu făcălețul plin de cuie, mai există și un al patrulea film. Pff, treci la răscolit Internetul după el, că n-am auzit în vecii vecilor de el până acum.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Prey

Mă rog ca Prey să fie un film bun pentru că trailerele nu mi-au dat …

2 comments

  1. Gina Gershon mi-a ramas in memorie cu ACEA scena din Killer Joe (2011), o scena pe care nu multe actrite ar fi avut curajul sa le joace. Daca ai vazut filmul stii despre ce vorbesc, daca nu, well, you should.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.