Blank

PRI 035 – Blank

M-am băgat să slobod câteva cuvinte despre Blank doar pentru că premisa mi se pare una fabuloasă.

De la IMDB parafrazare: Un ciumpalac de băiat bine frezat este bușit de o mașină în mijloc de stradă și se trezește la spital cu 2 belele: una în cap, în sensul că nu își amintește cine este, și una pe piept, sub forma unei bombe atașate la ritmul său cardiac.

Teroristul bombardier (la propriu) amnezic caută ajutor în sânul poliției și este lesne de înțeles că ăștia numai de curul ăstuia nu au chef, ei fiind mai interesați să-l ducă la naiba-n praznic cât mai repede, ca nu care cumva să îi bubuie pe nepusă masă bijuteria explozivă din piept.

Însă apar ceva complicații la mijloc și firul narativ devine complex.

Eh, și am uitat partea principală, filmul este indian. Știu că vi s-a dezamorsat tot interesul pentru Blank.

Ce este drept, filmul nu este cine știe ce, nu neapărat că vine din India, dar premisa care este originală și care m-a atras de la bun început se transformă destul de repede într-un film banal în care bomba legată de piept nu mai joacă un rol atât de important, ci avem parte de-o cursă contra cronometru pentru zădărnicirea unui atac terorist.

Blank nu este un film deloc rău, spre surprinderea mea, accentul cade mai mult pe dezvoltarea personajului negativ, teroristul cu bomba lipită de inimă și faptul că are amnezie crește interesul, pentru că nu știi cine l-a radicalizat, dacă este chiar un om rău și unde vrea să se detoneze.

Dacă pe partea de dramatism nu duce deloc lipsă de momente tensionate, Blank trage cu gloanțe oarbe la acțiune, Bine, și eu pretențios, așteptam bubuieli ca în Shock wave 2, dar nu am primit așa ceva, am uitat că-i sărăcie în India și cele mai multe filme sunt făcute cu buget redus.

Dar chiar și așa, Blank m-a ținut în suspans, mai ales că am asistat și la ceva jonglerii scenaristice destul de sofisticate pentru un film de asemenea factură.

Păcat că finalul este furat fără nici cea mai mică rușine dintr-un alt film, a durat ceva până am scormonit în zestrea virtuală prăfuită din memorie pentru a-mi da seama cu al cărui film se aseamănă sfârșitul, dar l-am dibuit până la urmă.

Blank are un concept destul de original, dar nefructificat la adevărata lui valoare, devenind rapid un film mediu, care ține treaz interesul, dar fără a te face să exclami de admirație.

Nu voiam să pomenesc de acest film, dar am zis că poate sunt fani Sunny Deol care ar vrea să-l vadă și, de ce să nu recunosc, deși nu excelează la nimic, l-am urmărit fără să mă plictisesc deși se putea mult mai bine. Evident, și reciproca este valabilă. Se putea și mult mai rău. De aceea mă situez la mijloc și număr până la 6.

Ha, mă uit pe RottenTomatoes, are 0% și o notă medie de 4,3 din 8 recenzii.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Howling

A venit timpul să-mi înfig colții în Howling (Ha-wool-ling), titlul din paranteză dând de gol …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.