Book club: The next chapter

Book club: The next chapterPână și filme care au ca temă vârsta venerabilă devin francize deoarece Book club: The next chapter este continuarea lui Book club din 2018.

 

🎬  Book club: The next chapter – Premisă

Cele patru fete cucuiete, Diane (Diane Keaton – Poms), Vivian (Jane Fonda – Luck), Sharon (Candice Bergen – Book club) și Carol (Mary Steenburgen – Nightmare Alley), au scăpat de carantina cauzată de pandemie.

Și după atâta amar de timp despărțite una de cealaltă, ele decid că este cazul pentru o vacanță în Italia.

Dar nu așa, din senin, ci cu un scop clar în minte, să facă petrecerea premergătoarea nunții.

Cum care nuntă?

Păi se mărită Vivian.

Astfel, trupa de șoc se îmbarcă într-o călătorie prin eterna și fascinanta Cizmă geografică, vizitând cele mai celebre puncte de interes din Italia.

Evident, cu peripețiile de rigoare, dar unele aferente vârstei lor respectabile.

 

💭 Book club: The next chapter – Comentariu 🍿

Pentru cine strâmbă din nas, spunând că-i un film de babalâci, îi replic simplu și pe cât de elegant pot: ați pus-o că F.U.T. – Fraiere/o, Urmezi Tu.

Și voi o să ajungeți la un moment dat, dacă aveți noroc, la acea vârstă, așa că nu-i nimic de râs aici. Nu cu privire la tematica filmului, că așa, în el găsim câteva poante amuzante.

Mi-a plăcut primul Book club, dar nu credeam că are atât apetit pentru a justifica apariția unei continuări.

Drept să spun, această parte secundă pare mai degrabă o campanie de marketing desfășurată în favoarea turismului italian.

Cel puțin asta este impresia pe care mi-a generat-o filmul deoarece povestea se dă la o parte pentru a face loc multor cadre cu peisaje rurale, edificii istorice și zone turistice numai bune de vizitat.

Iar cele patru doamne venerabile nu ratează nicio ocazie de a ne explica amănunțit cum stă treaba cu diversele zone prin care se preumblă.

Astfel, pe alocuri Book club: The next chapter este cam tern din punct de vedere narativ pentru că nu se întâmplă ceva deosebit, doar căscăm ochii la frumusețile Italiei.

Însă și când își intră-n paste, filmul este destul de amuzant.

Distinsele reprezentante ale sexului frumos, deși adună împreună peste un sfert de mileniu în buletin, se comportă ca niște școlărițe care au dat iama-ntr-un iarmaroc cu de-ale gurii.

Poantele variază de la făcut mișto de statui despuiate până la multiple replici cu evidente sugestii sexuale, care mai virile, care mai impotente, în funcție de gusturi și de preferințe.

Nu sunt foarte inteligente, dar contextul în care sunt folosite și faptul că au ca sursă de proveniență niște persoane educate și în etate de la care nu te așteptai la așa ceva le fac să fie mai amuzante decât în condiții normale.

Filmul este foarte previzibil și, în ciuda doamnei cu coasa care bântuie primprejur, este lipsit de momente apăsătoare cu impact real, fiind plin de jovialitate și bună dispoziție.

Book club: The next chapter

 

Sunt prezente la datorie mesajele și povețele clasice despre trăitul vieții la maximum, că una avem și nu trebuie să o irosim.

Deci nimic nou sub soare.

Ah, și evident că-i despre dragoste, la orice vârstă legală.

Nu contează că abia ai descoperit butonul magic care-ți aduce plăceri infinite sau că ai ajuns să-l cauți cu felinarul că-i tot mai greu de dibuit, important este să iubești cu foc și cu patos.

Fără să îți pese de ce zice lumea din jur.

Nu pot să nu remarc, deși mă repet, că am scris același lucru și la 80 for Brady, dar n-am văzut ființă mai elegantă decât Jane Fonda.

Și aici arată impecabil, deși are 85 de ani, postura ei princiară și ținutele vestimentare perfecte o transformă într-un etalon al frumuseții și al bunului gust.

Să nu uit de coloana sonoră formată din piese clasice italiene alese pe sprânceană, am ieșit din sală fredonând, fără să-mi dau seama, nemuritorul cântec Felicita.

 

🏆 Book club: The next chapter – Verdict 👍 sau 👎?

Este clar că nu avem de-a face cu vreo capodoperă inestimabilă a cinematografiei, dar filmul de față este unul foarte relaxant, care te face să iubești viața.

Nu neg că-i destul de utopic, că la acea vârstă înaintată este cam greu să te bucuri de anii rămași dacă nu ești vreun nabab miliardar sau vreun trântor cu pensie specială.

Trecând însă peste acest aspect care transformă filmul mai mult într-o fantezie, m-a făcut să mă simt bine, chiar nesperat de bine.

Am avut în permanență o mică lacrimă atârnând de colțul ochiului și un zâmbet pe buze pe care l-am purtat destulă vreme cu mine după terminarea filmului.

Păcat că povestea este foarte subțire și asta cioplește din laudele pe care le-am tot oferit cu dărnicie acestei pelicule, fiind sub cea din primul film.

Ca atare, urmărind Book club: The next chapter mi s-a făcut foame, așa că v-am lăsat în pace că trebuie să frământ vârtos 7 guguloaie de cocă.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *