Borning 3

PRI 030 – Borning 3

Bine măi Netflix, de ce nu spui că Asphalt burning este, de fapt, Borning 3?

Mă uitai ca prostul vreo jumătate de film până să mă prind că este ceva în neregulă, că personajele prea se comportau de parcă se știau de-o viață și eu habar n-aveam care este treaba. După aceea am aflat că urmăream partea a treia a unei francize fără să fi văzut primele 2 filme care se numesc, evident, Borning 1 și Borning 2.

Premisa din Borning 3 este una trăsnită și cam lipsită de sens, dar în fine, trec peste ea.

Roy stă să se însoare, dar o greșeală la beție îi pune în pericol statutul marital, așa că pentru a-și recupera viitoarea soție trebuie să ajungă la Nürburgring pentru a se lupta pe circuit cu un adversar de temut, premiul fiind chiar Sylvia, gagica lui cu care are un bebeluș și pe care trebuie s-o ia de soție.

Pleiada de personaje din primele 2 părți se întorc. După ce am văzut Borning 3 și până am scris aceste cuvinte am căutat și văzut și primele 2 părți, așa că sunt pus la punct cu povestea.

Nu sunt mari diferențe scenaristice față de anterioarele pelicule, în film avem 4 curse mari și late împrăștiate de-a lungul drumului până în Germania.

Singura diferență majoră este că Borning 3 apelează la CGI și renunță la efectele practice în anumite secvențe. Cu toate că scenele respective reprezintă niște cascadorii demente și foarte spectaculoase, CGI-ul incredibil de prost taie mult din efectul scontat.

Borning 3 (Asphalt burning) scade mult ștacheta, de la premisa absurdă, pe care nu prea am putut s-o înghit, până la realizarea tehnică de toată jena, filmul pare că doar vrea să profite de pe urma succesului celorlalte 2 filme și cei care l-au realizat nu s-au mai sinchisit să investească interes și pasiune în el pe ideea: Lasă că merge și așa.

La loc de cinste rămân mașinile de marcă și cursele care se desfășoară pe bune, dar CGI-ul cam distruge farmecul filmului, preferam niște scene mai cuminți, dar realizate cu simț de răspundere, nu întotdeauna mai mare este și mai bun dacă nu știi cum să o faci.

Plus că nici umorul nu mai este atât de bun, filmul devenind mai mult o melodramă care ține neapărat să ne dea peste bot cu niște mesaje tipice perioadei contemporane.

Nici peisajele nu sunt cine știe ce, se duce farmecul sălbatic din nordul Norvegiei sau periplul prin aproape toată Scandinavia din precedentele 2 părți, aici ne plimbăm mai mult prin orașe.

Ca fapt interesant, în film apare și românca Alexandra Maria Lara (Geostorm) într-un rol destul de măricel.

Mi-a rămas mintea la cascadoriile meseriașe stricate de un CGI rizibil, dar și scena finală care are loc pe circuitul din Nürburgring și care mai spălă din păcate pentru că este de o nebunie totală.

Acum, după ce am văzut toate cele 3 filme din serie, ordinea descrescătoare în care mi-au plăcut este 2,1 și 3.

Închid acest periplu prin seria norvegiană cu mașini de cursă Borning cu doar 5 pupături pentru Borning 3, singurul disponibil pe Netflix, celelalte 2 trebuie găsite prin metode alternative.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Starship troopers

Starship troopers

Nu știu dacă poate fi considerat chiar un clasic, dar mi s-a năzărit să revăd …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *