Boy kills world

Boy kills worldVă spun de pe acum că Boy kills world este o experiență aparte.

Bună sau rea, asta voi decideți pentru voi.

 

🎬 Boy kills world – Premisă 📖

Boy (Bill Skarsgård – Barbarian) are un singur țel în viață. Să ucidă neamul Van Der Koy (n-o să fac glume testiculare, stați liniștiți) pentru că patroana familiei, Hilda (Famke Janssen – Knights of the zodiac), i-a mătrășit mama și sora.

După un îndelung montaj de antrenament care are loc de-a lungul a mai mulți ani sub atentul și crudul tutelaj al șamanului jucat de Yayan Ruhian (The raid), Boy pornește atacul decisiv.

Și are de înfruntat o armată întreagă care o protejează pe Hilda ce s-a blindat mai ceva decât aurul de la Fort Knox, știind că va veni și ziua judecății pentru tot ce a făcut până atunci.

Aceste informații sunt suficiente, oricum premisa nu este ceva nemaiîntâlnit, intriga fiind una clasică și, în aparență, banală și plictisitoare.

 

💭 Boy kills world – Comentariu 🍿

Chiar dacă povestea nu se prezintă la datorie cu vreun tribut original la nivel narativ, reușește să iasă în evidență prin aspectul vizual.

Lumea imaginată este una bizară, una totalitaristă ce pare futuristă tehnologic, dar încă ancorată într-un prezent mizer și depresiv.

Parcă aduce cu The hunger games dintr-un anume punct de vedere sau cu seria John Wick în ceea ce privește acțiunea.

Nu mai are rost să țin îngropat mortul, așa că dau drumul porumbelului.

Boy kills world mi s-a părut a fi o parodie foarte violentă în care un erou ce pare pe steroizi și cu nasul trântit într-un morman de cocaină, pentru că-i extrem de agitat, face prăpăd printre fraieri.

Și nu o face oricum, ci stilizat, uneori atât de exagerat încât cade în ridicol.

Boy nici n-are toți boii în grajd și este afectat de niște vedenii care au devenit enervante, pentru mine, destul de repede și mă scoteau din sărite.

Nu apuca bine Boy să spintece câteva jugulare că i-o lua mintea razna și începea să converseze cu prieteni imaginari.

Cum despărțea niște membre de trup cu fel și fel de obiecte tăietoare, cum se punea la taclale cu văzduhul.

O face prea des și asta m-a scos din pepeni, mai ales că durează și destul de mult până când intră cu adevărat în pâine.

Secvența prea lungă cu antrenamentul și monologurile frecvente au menirea de a tăia din plăcerea morbidă de a vedea nătărăi făcuți ghiveci de un personaj turbat care nu se oprește odată ce a semnat condica brutalității.

Boy kills world

 

Dacă zic că-i de un haos amuzant sau amuzant de haotic, probabil vă închipuiți că scriu în dodii, dar Boy are o personalitate flamboiantă care nu are deloc stare.

Deși este mut, ne vorbește în permanență prin intermediul vocii sale interioare și uneori îmi doream să fiu surd să nu mai aud amalgamul de cuvinte care i se revarsă din cap, că din gură nu putea.

Bombardamentul auditiv și vizual devine prea obositor la un moment dat, iar unele glumele repetate prea mult mi-au crăpat nervii.

Dacă primele două acte nu au fost cine știe ce, și eram pregătit să dau de pământ cu filmul, ei bine, actul final compensează la greu.

Se pare că scenariul a păstrat ce era mai bun pentru sfârșit deoarece acolo este înghesuită toată acțiunea meseriașă, iar surprizele imprevizibile vin la foc automat.

Știu că ar trebui să-l laud pe Bill Skarsgård pentru performanța lui atletică ieșită din comun, dar ea pălește în comparație cu spectacolul oferit de Yayan Ruhian.

Mă bucur că a primit un rol într-un film american care i-a permis să-și etaleze talentele în arte marțiale la adevărata lor valoare.

Și Yayan nu dezamăgește, a reușit să mă farmece în timp ce rupea oase într-o veselie.

 

🏆 Boy kills world – Verdict 👍 sau 👎?

Filmul seamănă, că mi-am adus aminte de o comparație mai bună, cu Monkey Man, și cred că v-ați făcut o idee cu privire la scheletele narativ.

Însă a exagerat cu creativitatea artistică și filmul zici că-i un coșmar febril al unui drogat aflat în sevraj.

Este prea zbanghiu pentru propriul său bine, ar fi mers să fie ceva mai convențional, că uneori o imaginație excesiv de bogată strică.

Salvarea peliculei s-a numit actul final, circa 25-30 de minute de poezie distructivă, de violență sângeroasă și de demență descreierată, altfel aș fi beștelit filmul de nici pe mă-sa n-ar mai fi cunoscut-o.

Boy kills world este una din acele realizări care va împărți audiența, unii vor urî din tot sufletul filmul, alții îi vor ridica statui.

Pe mine m-a prins la mijloc, cu un picior într-o tabără și cu unul în cealaltă, așa că vreau să-l împac ascuțindu-i 7 răzătoare că are nevoie de ele.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Boy kills world

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *