C`est quoi cette mamie?

C`est quoi cette mamie? este o comedie franțuzească proaspăt ieșită din cuptor și cum am râs de am făcut riduri la grăsimea abdominală cu Nicky Larson et le parfum de Cupidon, nu puteam rata acest film, anticipând ceva măcar pe jumătate de amuzant.

De regulă comediile franțuzești recente chiar mi-au plăcut, pe lângă titlul de mai sus recomand și Babysitting 1Babysitting 2 și Alibi.com, toate realizate de Philippe Lacheau, dar și comedia dublă Qu’est-ce qu’on a (encore) fait au Bon Dieu.

Filmul de față, C`est quoi cette mamie? (sau pe românește A luat-o razna mamaia?) ne prezintă 7 frați vitregi proveniți din vreo 4 tați și cred că atâtea mame, care sunt despărțiți în 4 direcții diferite, iar cel mic, Gulliver, este expediat la mă-sa mare, Aurore, o țicnită bisexuală care numai de dădăcit nu are chef.

Vă provoc să descâlciți ițele arborelui genealogic al acestei familii multirasiale pentru că eu unul nu am reușit să deslușesc care copil din ce sămânță provenea și în ce combinații au avut loc aventurile amoroase, că mi-a fost imposibil să rezolv această ecuație a cotârcelii umane, prea multe necunoscute au fost băgate-n fracții.

Sosit la aia bătrână, Gulliver se trezește neglijat din toate punctele de vedere, de la haleală până la siguranța lui, așa că se decide să-și adune frații și surorile de pe unde sunt împrăștiați pentru a o pune pe hodoroagă la punct.

Din păcate, C`est quoi cette mamie? este o spârcâială de film pentru că nu are absolut nimic amuzant în tot scenariul, este incredibil de previzibil, totul decurge exact cum anticipezi și ideea filmului de comic este pălăvrăgeala continuă a personajelor care sunt numeroase și niciunul nu tace dracului o secundă și totul este un haos indescifrabil.

Am fost inundat de mesaje legate de sex (din orice poziție și sub orice formă), de maturizări forțate, de povești de dragoste neîmplinită și de tot felul de scălâmbăieli grotești, bașca un atac verbal diareic neîncetat care m-au obosit cumplit și la final îmi vâjâia capul de durere.

Dacă vreți un film cu efect soporific, atunci C`est quoi cette mamie? este numai bun de tras un somn zdravăn pentru că zumzăiala continuă are darul fie de a te enerva la culme, fie de a-ți scoate creierul din priză și a-l trece la somnic.

La un moment am strâmbat din nas, un pic dezgustat de direcția pe care filmul o ia, dar mi-a trecut repede, și asta a fost și din cauza faptului că nu am înțeles mai deloc întreaga genealogie a familiei mai productive decât una de iepuri.

Ca părți pozitive pot scoate în față faptul că piticii cei 7 sunt simpatici, iar Albă ca Zăpada, deși bătrână și cam dusă cu pluta, este haioasă.

Plus că filmul transmite un puternic sentiment de dragoste frățească suficient de pregnant încât să sensibilizeze, dar asta nu înseamnă că îi iert restul de păcate.

Pentru o comedie, filmul C`est quoi cette mamie? este lipsit de replici amuzante sau de glume ilare, mă rugam să fie prezente măcar câteva poate tâmpite, din alea de veceu, dar așa-zisul umor s-a rezumat la comportamentul inadecvat al celei bătrâne care părea o paparudă de 25 de ani în căutare de aur uman decât o bunicuță respectabilă ce trebuie să aibă grijă de nepoți.

Altă bilă neagră a fost un anume mesaj social pe care l-a îmbrățișat și nu l-a lăsat deoparte până nu m-a bătut la cap cu el de s-a speriat părul și mi-a fugit în toate direcțiile. Nici ăștia nu scapă de obligatoriile mesaje despre știți voi care litere ce fac multă gălăgie dacă nu le bagi în seamă, mesaje care devin tot mai frustrante nu pentru că nu ar fi de luat în seamă, ci pentru că nu vin natural, ci forțat.

Poate filmul este gustat de alții, dar mie mi-a displăcut enorm, am ieșit de la el la fel de amuzat ca de la o înmormântare, așa că nu pot să mă scutur de mai mult de un 3 schilod.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *