Charlie`s angels

Charlie`s angels se vrea un reboot al filmelor de la începutul anilor 2000, dar și o continuare lejeră, pentru că sunt câteva subtile referințe către acele filme (dar și către serialul de la finele anilor `70), acțiunea din acesta având clar loc în același univers care a cunoscut și primii îngeri.

Elementul central al poveștii este o jucărie high-tech, rodul muncii Elenei Houghlin (Naomi Scott pe care o știți din Power Rangers și Aladdin). Drăcovenia asta mică numită Calisto are puterea de a oferi energie infinită, de sine stătătoare, dar oamenii răi i-au și găsit o altă întrebuințare, transformând-o într-o armă mortală și nedetectabilă. Elena știe că produsul ei nu este gata de a fi lansat pe piață, că are niște hibe mari, dar corporatiștii lacomi nu o bagă-n seamă, așa ca fata se duce fuguța la Îngerii lui Charlie pentru a o proteja.

Bosley (Elizabeth Banks din Brightburn, The happytime murders, Power Rangers) le aruncă-n misiune pe Sabina (Kristen Stewart din filmele cu vampirii strălucitori) și pe Jane (Ella Balinska din nimic interesant până acum).

Astfel, cvartetul feminin se gătește sclipicios pentru a porni la treabă, anume recuperarea prototipurilor periculoase care cad rapid în mâinile cui nu trebuie spre a fi vândute celui mai bogat ciumpalac dornic de genocid.

Povestea din Charlie`s angels nu are absolut nimic special, nimic original, nimic cu adevărat incitant care să justifice existența acestui film în afară de dorința de a mai mulge niște bani de la vaca cu ugere nesecate ale filmelor bazate pe niște proprietăți intelectuale uzate mai ceva ca săpunurile-n pușcărie.

Mai întâi să încep cu cea mai mare problemă din film.

Of, of și iarăși of. Prima replică din Charlie`s angels, varianta 2019, este, atenție: Femeile pot face orice!!!

Exact așa începe filmul, așa că vă puteți imagina în ce direcție o ia această producție. Ba mai mult, prima secvență, una destul de lungă, este o poliloghie interminabilă și o predică admonestatoare fix despre acest subiect intens dezbătut în anii recenți. Nu mai este cazul să o spun că toți bărbații din film sunt fie niște nenorociți, fie niște prostovani, iar toate femeile sunt pâinea integrală a lui Dumnezeu. De ce să atingem această problemă natural, de ce să vină firesc în film, hai mai bine s-o băgăm în seamă forțat, că atât ne-a dus capul.

Trecând peste acest aspect tot mai prezent în filme, am zis, băi, am priceput, regizoarea / scenarista / actrița Elizabeth Banks și-a făcut damblaua feministă, acum hai măcar cu un film distractiv.

După cum spuneam la început, Charlie`s angels nu are nimic care să-l scoată din gloată, nu este nici foarte prost, dar departe de a fi bun, pare a fi un oarecare simplu episod din serial, lungit doar de dragul de a scoate un film.

Acțiunea este ridicol de banală și se reduce la vreo 3 scene de garagață în care fetele se activează și intră pe modul turbo cu baterii Duracell. Dar și aceste scene sunt prost realizate, trecând peste faptul că niște pirpirii de fete anemice, de le ia vântul dacă nu sunt machiate, pun la pământ hoarde de matahale cât dulapul cu haine fără să rupă o broboană de transpirație, fazele în sine nu sunt interesante nici măcar pentru a scoate adrenalina din hibernare, iar neverosimilul este rege indiscutabil.

Nimic nu este realist, de la mitraliere care scuipă zeci de gloanțe pe secundă dar nu nimeresc nimic până la abureala aceea a la John Wick (unde toată populația era formată din asasini) cu aproape toate femeile fiind îngeri ce răsar din orice cotlon.

Nici editarea nu ajută deloc, este foarte agitată și prea se bagă camera-n sânul și-n mecla fetelor de uneori nu înțelegi ce se întâmplă, dacă ăia de umplu ecranul se bat febril sau se giugiulesc drăgăstos.

Dar Charlie`s angels nu este chiar o otravă cinematografică, dincolo de scenariul banal (dar ce vine la pachet cu un pic de suspans și imprevizibil) și realizarea tehnică șubredă, filmul dovedește niscai potențial pentru că personajele principale au lipici, au șarm, prezența lor este plăcută ochiului, nu doar pentru că arată bine domnițele, ci și pentru că au personalități diferite și captivante, iar frecușurile verbale dintre ele generează ceva amuzament, în special din partea Sabinei (răzvrătita și turuitoarea grupului).

Pe de o parte, filmul își merită eșecul colosal de box office (și nu așa cum se vaită Elizabeth Banks, că nu s-au dus bărbații să vadă filmul din cauza faptului că sunt femei în rol principal, ci pentru că este pur și simplu un film slab), dar pe de altă parte, aș fi vrut să fie un mic succes pentru că merită o continuare ca urmare a potențialului dovedit de personaje, dar în mâinile cuiva cu adevărat capabil, că Banks nu se pricepe la acțiune.

Cam atât despre Charlie`s angels, un film care dezamăgește pe partea de acțiune, dar care ne prezintă un trio de îngeri ce ar putea căra în spate o franciză, dar la ce rezultat financiar va avea filmul, m-aș mira să mai vedem și o continuare.

Pentru filmul de față mai mult de un 4 nu pot să dau.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *