Cocaine bear

Cocaine bearSunteți pregătiți de o aventură forestieră odată cu vizionarea filmului Cocaine bear?

Atunci să-i dăm drumul.

 

🎬 Cocaine bear – Premisă

Pe la mijlocul anilor 1980 un nene țăcănit se dă huța cu avionul deasupra unor munți americani.

Doar că face buba la cap și pierde două lucruri: viața și încărcătura prețioasă, multe kilograme de cocaină.

Praful alb deloc bun pentru copt prăjituri, dar nemaipomenit pentru prăjit creieri, ajunge în preajma unui urs.

Ăsta nu știe prea multe, așa că înfulecă rapid un pachețel de probă și îi place la nebunie senzația.

Cum știm că drogurile dau dependență, Coco, așa l-am botezat, se apucă să strângă toată marfa împrăștiată prin pădure.

Doar că animalul nu este singurul pe urmele cocainei.

Se bagă-n seamă și proprietarul traficant jucat de Ray Liotta (Goodfellas) la ultimul său rol, bașca un copoi bătrân (Isiah Whitlock Jr. – BlackKklansman) care îl vânează pe nelegiuit, dar și o mamă (Keri Russell – Antlers) care-și caută fetița rătăcită.

 

💭 Cocaine bear – Comentariu

Înainte să strâmbați din nas, țin să vă reamintesc care este titlul filmului. Cocaine bear sau Ursul narcoman.

Așa că nu vreau să aud comentarii de la cei care așteaptă ca acest film să fie o adaptare după vreo piesă de Shakespeare.

În mod clar n-o să-l vedeți pe urs prins într-o dilemă gen „To do coke or not to do coke?‟.

Filmul este incredibil de absurd și tembel ca premisă. Aici nu încape loc de îndoială.

Culmea este că are la bază fapte reale, încă o dovadă că viața bate filmul. Nimeni nu s-ar fi gândit la un asemenea scenariu, dar iată că realitatea a avut altă idee.

Așadar, Cocaine bear este un film absolut dement din punct de vedere al firului narativ. Și scriu asta cu cele mai bune intenții în minte.

Dacă încă nu v-ați prins cam ce se va întâmpla în Cocaine bear, permiteți-mi să vă elucidez.

Ursul dependent intră în sevraj și vrea și mai multă cocaină indiferent pe cine trebuie să sfârtece pentru a-și atinge acest deziderat.

Pentru mine acest Cocaine bear este Violent night-ul lui 2023.

Da, este o țăcăneală de film, atât de ridicol încât trebuie să-l vezi pentru a-l crede.

Este, simultan, și violent de amuzant, dar și amuzant de violent.

Pe de o parte, este o comedie seacă și neagră pentru că personajele sunt, în mare parte, înfiorător de tâmpite și generează situații morbid de ilare.

Pe de altă parte, poate fi inclus și în categoria horror deoarece ursul are gheare ascuțite și fălci puternice și nu ezită să și le pună la treabă cu efecte dintre cele mai sfâșietoare.

Iar noi, privitorii, oricât de oripilați am fi de lecțiile de anatomie pe care le primim fără să vrem, nu ne putem îndepărta privirea de la ecran.

Combinația de poante prostești cu violență grosolană și gratuită a generat, cel puțin pentru mine, un film extrem de distractiv.

Am râs atât de mult încât a trebuit să mă programez la stomatolog să-mi reașeze falca la loc pentru că mi-am dislocat-o în timpul vizionării acestei producții.

Cocaine bear

 

Cocaine bear este lipsit de orice valoare artistică, nu disecă intelectual probleme filozofice cu privire la existența umană și sigur n-o să gâdile drăgăstos gustul celor erudiți care vor strâmba din nas la film ca ursul la lobodă.

În schimb, oferă ceea ce multe pelicule din zilele noastre au uitat să o facă: o poveste originală (chit că are rădăcini în viața reală) și o distracție pe cinste lipsită de orice pretenții simandicoase.

Desigur, ai nevoie de o anumită stare spirituală cu chef de ghidușii să te relaxezi la un asemenea film.

Primele cinci minute sunt edificatoare pentru a vă face o părere despre ceea ce urmează să primiți.

Încă de la duma cu Wikipedia o să vă dați seama dacă o să vă distrați sau o să regretați banii dați pe bilet.

Dacă pornești chitit că vrei de la Cocaine bear să fie un fel de The bearfather sau Bearface atunci clar producția nu este una potrivită.

Mai ales că este și destul de violentă fără vreun scop anume, doar de dragul de a șoca, dar fix asta și dorește scenariul, așa că din punctul meu de vedere și-a atins ținta.

Arunc așa, o cimilitură deloc criptică, face ursul niște cârnați artizanali de am simțit cum mă apucă pe la șale o dietă vegană.

Are și câteva scene terifiante care scot în evidență fizicul amenințător al ursului furios, chit că uneori CGI-ul nu este prea convingător.

Dar nici nu contează atunci când vezi la treabă o ditamai namila care prestează operații ad-hoc pe trupurile nefericiților care îi ies în cale fără să aibă habar cu ce monstru au de-a face.

Sunt absolut convins că filmul va fi demolat de critici.

Regia lui Elizabeth Banks, care-și mai spală din păcatele pentru mizeria de remake Charlie`s angels a reușit să se plieze exact pe imaginația mea, așa îmi închipuiam că ar arăta un film cu un urs drogangiu.

 

🏆 Cocaine bear – Verdict

Poate că la bătrânețe am ajuns mai ușor de amuzat, poate că la bădăranul din mine scenariul a avut un efect mai potent, poate că la băutură filmul devine și mai caterincos, cert este faptul că nu trebuie luat în serios.

Ar fi și culmea, din moment ce nici el nu o face.

N-are nimic subtil, poate niște glume mai deochiate, câteva replici și „easter eggs‟ mai perverse, nu sunt explicite, dar au un evident substrat sexual.

Sau poate că interpretarea lor depinde de cât de murdară este mintea privitorului. Eu mă declar vinovat pentru că imediat m-am dus cu gândul la lucruri necurate carnal.

Ce să mai scutur/frec labanul (după preferințe), Cocaine bear m-a distrat enorm, deși este un film dobitoc, pe asta nu am cum s-o neg.

Însă prefer unul original ca ăsta în detrimentul vreunui remake obosit pliat pe diverse agende sociale.

Nu-i chiar ca Violent night, nefiind atât de căpiat sau de violent, dar pentru cele 90 de minute de dileală totală am să-i trasez cu multă încredere 8 linii.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Sabrina

Sabrina

M-a rugat cineva să-l ajut să o găsească pe Sabrina din 1954. Și dacă am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *