Complotul bonelor

Complotul bonelorCu mare „entuziasm‟ am mers la Complotul bonelor pentru a urmări debutul fulminant în actorie al femeii anului 2023, adică Anamaria Prodan.

 

🎬  Complotul bonelor – Premisă 🕮

Virgil (Cristian Iacob – Cardinalul) este un om bogat din aproape toate punctele de vedere.

Rupe pe afaceri, fiind avut financiar, dar și când vine vorba de copii deoarece își poate face lejer o echipă de handbal cu tot cu rezerve.

Din trei căsătorii are nouă odrasle și trei bone luate de pe Wish, că par proaste ca noaptea.

Singur cuc în viața amoroasă, se îndrăgostește de Valentina (nici nu-mi vine a crede că este Anamaria Prodan) care îi dă un ultimatum în ceea ce privește rostirea celei mai importante întrebări.

Dar șatra de puradei nu vede cu ochi buni această căsnicie, așa că neastâmpărații complotează cu bonele pentru a-l despărți pe Virgil de Valentina și a-l face să o ia de nevastă pe una din bone.

Atât despre poveste că și așa am scris mai mult decât merita.

 

💭 Complotul bonelor – Comentariu 🍿

Vreți să mai lungesc suspansul ca pielea de pe prepuț la circumcizie?

Zic că nu mai are rost, Compotul botoxatelor, pardon, Complotul bonelor este atât de slab că nici Top 10 IMDB al celor mai proaste filme nu s-ar încumeta să-l pună pe primul loc.

Pentru că le-ar face pe celelalte să pară capodopere.

Primul lucru pe care l-am sesizat a fost sunetul.

Nu vreau să jignesc aiurea că sunt și ei oameni și a mâncat și gura lor o pâine, dar cei care s-au ocupat de mixajul sonor fie stau prost cu auzul, fie sunt amatori, fie ambele.

Nu mi-a venit să cred cât de execrabilă este partea auditivă, cu un ecou enervant de parcă ar fi fost înregistrat cu borcanul și se aude ca atunci când țipi într-un butoi gol.

Și nu era vina sălii de cinema, ci a producției.

Sau, mai știi, poate că și producătorii au știut că scenariul este mai infect decât o fosă septică nedezinfectată și, pentru a ne scuti de auzul unor dialoguri atroce, au belit sunetul de n-am înțeles multe dintre replici, ceea ce a fost de bine în acest context.

Habar n-am care au fost multe dintre cuvintele slobozite de actori pentru că nici nu vorbeau cu toată gura și nici nu se auzea bine, așa că mai mult am ghicit.

Ceea ce oricum nu a fost greu deloc având în vedere idioțenia scenariului care probabil că a fost semnat de ION al Guvernului după ce s-a inspirat din niște compuneri de clasa a doua.

Nu se întâmplă absolut nimic în film, doar o perindare infinită de personaje care se preumblă fără noimă prin peisaj, ca la o paradă a modei, dar fără modă.

Nici nu mai are rost să menționez că este incredibil de previzibil și exasperant de neamuzant.

Nu că nu am râs, dar mă ofticam că mi-am făcut manichiura înainte de film, că voiam să mă zgârii pe urechi să nu mai aud dejecțiile de pseudo glume și replici stânjenitoare ce au reprezentat o tortură terifiantă.

Există o scenă oribilă, desfășurată într-o baie unde este purtată o discuție cu conotații sexuale, nu din cele frontale, care mi-a cimentat ideea că scenariul a fost scris de un parameci în comă.

Și dacă până acum m-am văitat cu ocazia altor filme că se practică la greu plasarea de produse, ei bine, aici s-a depășit orice grad de nesimțire.

Nu zice nimeni să nu introduci subtil și cu tact vreun produs al firmei care a sărit cu banul la buget, dar aici s-a exagerat într-un hal fără de hal.

Nu este un film cu pauze publicitare, este o reclamă continuă întreruptă când și când de un simulacru de poveste.

Scenele cu site-ul de criptomonede este apogeul agresivității în acest domeniu, au insistat mai mult decât alea cu Sanohepatic colesterol, mai ostentativ de atât nu se putea.

Complotul bonelor

 

Așadar, partea narativă este minus zero barat.

Cât despre actorie, haoleu și haolică.

A ajuns și cinematografia românească ca un colocviu de curve pe centură. Dacă ai bani, atunci îți poți cumpăra o seară de amor fals sau un rol într-un film să te prefaci că ești actriță.

Nu este nicio diferență în afară de aceea că dacă te prinde gaborul cu ea în gură îți mai iei și un pulan pe spinare.

Dacă însă joci execrabil, se vor găsi destui aplaudaci macaci cu creierul făcut pane care te vor pune pe un piedestal drept regină.

Măcar știu de la ce vin inițiatele numelui Anamaria Prodan. Actorie Mai Proastă nici că am văzut.

Nu zic că avea gură plină când își rostea replicile, că se subînțelege ceva obscen, dar nu pricepeam deloc ce zice.

Oare pentru că sărmanele cuvinte nu aveau pe unde să iasă din cauza baricadei reprezentată de buzele umflate cu pompa?

Prodanca vrea să facă pe bomba sexy și, ce este drept, bubuie bine aici. Dar din cu totul alte motive, pentru că-i plină de chimicale explozive.

Doar Iacob face notă discordantă, fiind singurul actor adevărat din toată această producție.

Ori a fost bine plătit, ori a pierdut un pariu, alte variante nu există pentru care a acceptat să joace în coșmelia asta decrepită de film.

Celelalte roluri au fost distribuite fie pe bază de nepotism, fie pe criteriul „dai un ban, dar stai în față‟.

 

🏆 Complotul bonelor – Verdict 👍 sau 👎

Este cu siguranță printre cele mai proaste filme românești pe care le-am văzut, la mare bătaie cu Mammalia.

Dar măcar ăluia îi pot găsi circumstanțe atenuante, că poate nu l-am priceput, dar aici nici vorbă de așa ceva.

Nu-s decât 100 de minute de lături expirate și nimic mai mult.

Am auzit pe parcursul filmului de câteva ori refrenul „Mă ucide ea‟, nu știu al cui este, că nu-s la curent cu guițatul autohton ce trece pe post de muzică, și am rămas un pic în dilemă. Nu zic că e nasoală piesa asta, vorbeam în general.

Nu știam dacă melodia venea de la boxe sau îmi cânta creierul „Mă ucide ea‟ când urmăream vreo scenă apoteotică la nivel de imbecilitate.

Pentru cine a văzut filmul, dau un singur exemplu, tortul și lumânarea, cine dracului ar pune la un tort o lumânare groasă cât un bonsai?

Iar sfârșitul este nu stupid, ci lipsit de orice dram de logică având în vedere finalitatea scenei premergătoare cu care este în totală contradicție.

Trebuie să fac o baie în acid de xenomorph pentru a scăpa de jegul cu care m-a împroșcat Complotul bonelor, un candidat serios pentru cel mai prost film al anului. Va fi foarte greu de depășit.

Abia dacă merită să consum pe el 1 jet de urină pentru că acel lichid se poate dovedi mai valoros decât pelicula de față.

0.5 out of 5 stars (0,5 / 5)

Recenzie video

Trailer

IMDB

About admin

Check Also

A family affair

A family affair

Nici nu știu de ce am văzut A family affair pe Netflix. Cred că de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *