Confidential assignment 2

Confidential assignment 2Trecut-au 5 ani de la primul film și iată că sud-coreenii ne bagă pe sub nas Confidential assignment 2 și îi atașează și un sub-titlu: International.

 

🎬 Confidential assignment 2 – Premisă

Am văzut de curând filmul din 2017 pentru a mă pregăti pentru cel de față și ce pot spune este că sequelul are o premisă 99% identică.

Acum în discuție nu mai sunt matrițe de bancnote, ci niște droguri roșiatice care dau mare dependență, iar răufăcătorul care le împrăștie, unul nord-coreean, s-a pripășit în Coreea de Sud.

Astfel, echipa din prima parte se reîntregește pentru a-l captura pe infamul răspânditor de pilule roșii.

Pentru cine nu îi știe, cuplul unificator de țări vecine este format din  nordicul Lim (Hyun Bin – Rampant) și sudicul Kang (Hae-Jin Yoo – Space sweepers).

Dar cum avem și International în titlu, în schemă se bagă și a treia roată de la căruță, americanul Jack (Daniel Henney – Big hero 6), venit să ațâțe lucrurile.

 

💭 Confidential assignment 2 – Comentariu

Ceea ce am primit la vizionarea fratelui mai mare am căpătat și acum.

Din acest punct de vedere, Confidential assigment 2 nu se depărtează deloc de la rețeta de succes a primei producții.

Relația dintre cei doi coreeni continuă pe același făgaș comico-stingher, de parcă nu s-ar cunoaște deja, iar apariția lui Jack nu face decât să o luăm de la capăt cu frecușurile dintre națiuni care nu prea se au bine.

Acum cei doi coreeni îi cântă prohodul americanului care se bagă neinvitat în socoteala lor.

Avem, deci, tăntălăul sud-coreean, rigidul nord-coreean și super eroul american.

Confidential assigment 2 vine, totuși, cu o mare schimbare. Este mai mult comedie decât acțiune. Asta pentru că este amplificat rolul unui anume personaj feminin care era în limbă după nord-coreean, dar care se udă din cap până-ntre picioare când îl vede și pe american.

Acest aspect duce la apariția mai multor scene de scălâmbăieli hâde și caterincă amuzantă în detrimentul acțiunii care acaparase destul de mult timp în Confidential assignment.

Au fost și câteva dume care nu m-au prins, fie era traducerea aiurea, fie erau prea specifice culturii lor, că n-am priceput nimic din poantă.

Pff, și prea multe, exagerat de multe, trimiteri la MCU.

Confidential assignment 2

 

Deși pare că mă plâng mult de înclinarea balanței scenaristice în favoarea comediei, nu este chiar așa, deoarece am fost bine dispus de schimonoselile și moacele consternate ale personajelor în anumite momente. Preferam, însă, acțiunea.

Mă așteptam să asist la mai multă distrugere arhitecturală și bumbăciri vehiculare combinate cu cafteli în care de bază să fie pumnii.

Există și niscai acțiune, dar deloc interesantă sau palpitantă, mai ales că se ține foarte aproape de ceea ce am mai văzut deja.

Inclusiv finalul mi-a generat un incredibil sentiment de deja vu, dovadă că degeaba au trecut 5 ani de la primul film, că scenariștii nu s-au scremut să vină cu ceva nou măcar în punctul culminant.

Nu pare bine structurat, uneori cade în prosteală și dă senzația mai mult de parodie.

 

🏆 Confidential assignment 2 – Verdict

Seamănă mult prea mult cu primul film pentru a-l lăuda excesiv. Din contră, scade un pic în ochii mei tocmai pentru că nu a încercat să inoveze ceva, orice, nu conta, numai să nu fie tras la indigo.

Se observă, că era să uit, o îmbunătățire în ceea ce privește aspectul tehnic, efectele speciale sunt mai bune, dar asta nu este suficient pentru mine.

Rămâne, la fel ca predecesorul său, un film lejer, făcut doar pentru a te distra, ceea ce și reușește parțial, dar nu are veleități artistice care să mă îmbie să-i dau un verdict mai acătării.

Comedie yeah, acțiune meh, cam așa pot caracteriza Confidential assigment 2 căruia îi pilesc 6 chei.

3 out of 5 stars (3 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Believer

Believer

Trebuie să trafichez câteva cuvinte despre Believer (Dokjeon) pentru a mă pregăti de continuare. Ambele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *