Confidential assignment

Confidential assignmentPRI 049

În mod greșit pe IMDB Confidential assignment (Gongjo) este trecut drept serial, pentru că el este film și a fost lansat în 2017.

 

🎬 Confidential assignment – Premisă

Șmecheria din acest film se învârte în jurul unor lingouri. Dar nu de orice fel, ci sunt unele speciale, de fapt niște matrițe ale unei bancnote americane.

Acele matrițe sunt șutite de un dezertor nord-coreean care se dosește un pic mai la sud.

Pentru prinderea lui este formată o echipă combinatoare de puncte cardinale verticale, nordicul Lim (Hyun Bin – Rampant) și sudicul Kang (Hae-Jin Yoo – Space sweepers), pentru a-l prinde pe nenorocit.

 

💭 Confidential assignment – Comentariu

Filmul pornește destul de tragic, cu ceva evenimente irigatoare cu lacrimi și făuritoare de traume, dar Confidential assignment este mai mult o comedie presărată cu acțiune.

Un fel de 48 hours sau Lethal weapon, dar pe sistem sud-coreean.

De fapt, dinamica relației dintre cele două personaje principale este cea care menține filmul deasupra liniei de plutire și lasă bulbul rahidian în stare de hibernare, fără să provoace cine știe ce reacții adverse neavenite.

Avem de-a face cu două personaje diametral opuse.

Cel din Nord este rigid, zgrunțuros, robotic, chitit pe ordine și disciplină.

Cel din Sud este cum nu se poate mai diferit, nu-i deloc cel mai eficient în meseria lui, un fel de Dorel cu insignă, este mai glumeț, aiurit, zăpăcit, cu gura mare și zici că este perpetuu abțiguit.

Când se apropie unul de celălalt încep să iasă scântei ideologice din cauza frecușului celor două mentalități incompatibile.

Confidential assignment

 

După ce că au vorba amuzantă, parcă schimonosindu-se când deschid gura, vă dați seama de grimase fac personajele când încearcă să arunce și câte o dumă de duh.

Râdeam doar de cât de caraghios arată ei, că poantele sunt destul de firave, nu m-au tiranizat cu râsetele.

Dar actorii sunt carismatici și chimia dintre ei suferă permutații pe parcursul lui Confidential assignment, cum este și de așteptat de la un asemenea film.

Acțiunea nu este cine știe, din contră, nu m-a impresionat mai deloc, poate și pentru că nu ea este în centrul atenției.

Nu înseamnă că este vraiște și vai lihniții ei de foame, dar este prezentă doar să dea cu subsemnata, să nu spunem apoi că n-a fost acțiune în film.

Este bine filmată, bine coregrafiată, bine executată, chiar incitantă, n-am ce-i reproșa aici, dar destul de banală la nivel de imaginație.

 

🏆 Confidential assignment – Verdict

Dacă trag linie la final de colaborare cu Confidential assignment, pot spune că filmul este unul ușurel, de distracție.

Nimic apoteotic, nimic brutal care să te lase cu sechele grave, dar reușește să îmbine într-un mod foarte plăcut comedia comportamentală cu acțiunea clasică și decentă.

Are și momentele lui de emoție, care vin destul de previzibil și ele.

Deci pot spune că are de toate în doze numai potrivite pentru a-i servi 7 boluri cu supă ramen.

Stați pe recepție, în curând și partea a doua.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Dead for a dollar

Dead for a dollar

PRI 057 Iată că încă mai apar filme western și în 2022, unul dintre acestea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *