Cum se face?

Cum se face?🎭📜 CUM SE FACE? – Spectacol de teatru (Dana Dembinski, Andreea Mateiu, Paul Ipate, Octavian Strunilă, Adrian Ștefan)

 

🎬 Un regizor de teatru își adună trupa de actori pentru a pune pe picioare un spectacol ce are nevoie de multe repetiții.

Interpreții nu-s chiar pe gustul lui, unu-i cam nebun, altul mai mult lipsă, o domniță blondă îi este băgată pe gât că-i cur… cunoștința directorului, etc.

Și această gașcă eclectică îi dă mari bătăi de cap pentru că niciunul dintre cei pe care îi regizează nu-i ascultă indicațiile.

 

🍿 Când am văzut recuzita frugală de pe scenă, un cuier și o băncuță, mi-am zis că am venit la un spectacol sărac, deși biletul nu a fost chiar ieftin. Și m-am cam dezumflat.

Iar reprezentația nu a fost chiar de teatru, a tins mai degrabă spre stand-up, cu foarte multă improvizație pentru că actorii au și avut motive să bage material de la ei.

Glumele adăugate spontan s-au legat de frigul crunt din sală. Și chiar era ger, nu mă simțeam eu confortabil înfofolit cu geaca groasă, darămite amărâții de oameni de pe scenă îmbrăcați mai sumar.

Și ce dacă decorurile au fost ca inexistente și spectacolul nu a avut un fir narativ prea coerent?

Amănuntele astea pălesc pentru că s-a râs mult, s-a râs bine, s-a râs în continuu, s-a râs până la lacrimi.

Scenariul este incredibil de amuzant, bate la fund toate filmele recente românești din genul comediei care au spart recorduri de audiență. Și nu se înjură deloc pentru că aici nu a fost nevoie.

Umorul de situație este extraordinar de ilar și unele dintre dumele chiar sunt inteligente. Asta chiar dacă spectacolul nu este atât de intelectual, nu se adresează academicienilor care mănâncă dicționare pe post de fel principal și DOOM la desert.

Este mai din topor pentru popor și nu că se coboară la un nivel colocvial, dar parcă vorbește pe limba noastră.

Nu cea vulgară, dar nici plină de cuvinte sofisticate de nu știi de unde să le apuci.

Cum se face?

 

Au fost momente care mi-am adus aminte de gagurile cu Benny Hill deoarece câteva dintre scenete se bazează pe umor fizic în care una se spune și alta se face spre disperarea regizorului care albea-n cap cu fiecare indicație nerespectată de actorii incompetenți, dar cu aere de falnici thespieni.

Snoavele vin ca într-o avalanșă de neoprit, unele după altele, următoarea mai bună decât cea anterioară.

Am spart destule hohote la șarpe, la mustață, la supozitoare, la dans, la cal, la sabie, la apă și la câte și mai câte.

Nu vă zic contextul, că nu are rost să vă stric surprizele, dar m-aș mira să rămâneți nemișcați la multe dintre aceste poante.

Plus că umorul este generat și de un joc de cuvinte delicios, prima oară am fost surprins când am luat contact cu așa ceva, apoi încercam să-mi dau seama cum și în ce fel vor fi folosite unele cuvinte omonime.

Sunt momente care tind spre prosteală, că prea se tăvălesc actorii pe scena sloi, dar chiar și atunci o fac cu un scop anume și nu a deranjat deloc.

Uneori nu-mi dau seama cum reușesc actorii să-și păstreze mina serioasă, că or fi profesioniști și cunosc glumele, dar tot trebuie să ai tărie în tine să te abții să nu izbucnești în râs.

Mai ales că aici este vorba și de ceva mai interactiv, mă gândesc că dacă era cald în sală altul ar fi fost spectacolul.

 

👍 sau 👎 N-o fi cel mai răsărit pe poveste, nici pe departe, ba chiar aș putea spune că nu are una închegată care să curgă coerent în trei acte.

Însă nu are vreo importanță atât timp cât sala s-a zguduit de la atâtea râsete.

Nu-mi vine a crede când am putut să mă amuz la Cum se face și cât de bine m-am simțit la acest spectacol încât am și uitat că eram pe punctul de a fi apucat de un tremurici violent.

 

🏁 Este un spectacol de neratat deoarece și-a atins obiectivul pentru o comedie, m-a făcut să râd aproape în permanență. Că nu-i cel mai elevat scenariu, așa e, nu neg asta, însă prefer ceva mai ușurel care să mă bine dispună decât replici mult prea intelectuale care se termină în poante seci.

Abia aștept următorul spectacol al Teatrului itinerant Metronom, anume Bărbații la 40, femeile la 43 pentru că la Cum se face mi-am luat una dintre cele mai zdravene porții de râs din câte țin minte.

5 out of 5 stars (5 / 5)

About admin

Check Also

Fabrica de comedie

Fabrica de comedie

🎭📜 🎤 FABRICA DE COMEDIE – Spectacol de umor (Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Leonid …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *