Débarquement immédiat

Débarquement immédiat

Débarquement immédiat sau Aterizare forțată, asta să nu rup tastatura tot repetând numele original al filmului, se vrea o comedie amuzantă (că doar nu una cu plânsete) bazată pe aventurile unor polițiști francezi care au ca sarcină deportarea imigranților ilegali.

Jose și Guy își împart timpul între zboruri cu avionul (spre diverse destinații pentru a escorta persoane intrate cu japca în Franța) și viața familială destul de tumultoasă, ținând seama că oamenilor le cam place să se distreze cu stewardese între escale.

Aflăm imediat că Jose are o iubită isterică și tare geloasă (de multe ori pe bună dreptate) cu un puști care s-a atașat foarte mult de Jose dar, ca urmare a străchinilor pe care le calcă în permanență, cu toată opoziția copilului, Maria îl deportează din casă până-și pune în ordine documentele.

Lăsat pe drumuri, Jose primește o veste excelentă, este promovat la brigada antitero dar până atunci mai are un ultim drum de făcut, până în Afganistan pentru a-l deporta pe Karzaoui, un găinar de două parale care insistă că s-a produs o confuzie și că este altcineva, el doar subtilizând cu măiestrie actele de identitate ale numitului Karzaoui. Jose nu pune botul la vrăjelile somnolente trântite de ciumpalac pentru că asta este placa servită de toți penetranții cu forța de țară și își vede de treabă.

Nu este greu de imaginat că această ultimă misiune va fi una plină de peripeții, altfel nu își avea vreun rost acest film.

Meh, ce să zic, Aterizare forțată nu m-a demolat prin râsete, este una din acele comedii cuminți, bazată mai mult pe umor de situație pentru că poantele nu sunt foarte amuzante.

Avem un număr destul de ridicat de snoave făcute pe seama imigranților, musulmanilor, deturnărilor de avioane, pe alocuri merge tangențial cu umorul rasist, cam exagerează cu ele, aproape să cadă în extrema cealaltă, dar se menține într-un echilibru precar pe marginea prăpastiei, nu devine vulgar încât să strâmbi din nas că poanta este prea crudă.

Este un film ușurel, nu cred că merită biletul la cinema, ci mai degrabă pare un film de sâmbătă dimineață, când nu prea ai ce face și vrei să pui la mișcare mușchii feței. Nu că veți râde cu gura până la urechi, ci veți sta în permanență cu un zâmbet mijit pe moacă.

Aterizare forțată poate fi asemuit cu un Hangover dar fără mahmureală și fără beția neîntreruptă, cei trei au tot felul de aventuri prin diverse țări, prin închisoare, pe mare, prin hoteluri, prin baruri nasoale și cluburi de striptease.

Cu toate astea, nu decorurile astea multiple generează comic, acel zâmbet îți este plantat pe curul superior de interacțiunea dintre cele trei personaje principale, care sunt simpatice, te atașezi de ele, deși nu sunt oameni chiar de nota 10, nah, unu-i infractor, și ceilalți doi, deși polițiști, umblă cu cioara vopsită, pardon, pasărea multicoloră, prin bagaje și le arde de distracții în loc să își aducă aminte că acasă îi așteaptă sufletele pereche.

Filmul are un final destul de siropos, așa cum îi șade bine unei comedii banale, lipsite de originalitate, normal că toate se clarifică până la final că ar fi fost culmea să aibă momente sumbre.

Clar că nu am nici cea mai mică idee despre actori, este un „one man” movie, același tip fiind și scenarist și regizor.

Nu prea mai știu ce să scriu despre film, Aterizare forțată este o comedie banală, lejeră, te amuză întrucâtva, dar nu atât de mult încât să îți mai amintești ceva despre film peste câteva zile.

O notă de 5 este suficientă, și asta datorită personajelor pestrițe și simpatice pe care ajungi să le îndrăgești, deși nu m-a dat pe spate ca poveste, nu m-ar deranja un sequel dar cu un scenariu mai competent și un pic mai hazliu și chiar mai matur pentru că ar ieși ceva fain cu nătăfleții ăștia dezlănțuiți la maxim.

 

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *