Drive-away dolls

Drive-away dollsDrive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele Ethan.

 

🎬  Drive-away dolls – Premisă 🕮

Jamie (Margaret Qualley – Poor things) taman a călcat pe bec, a se citi s-a tăvălit cu cine nu trebuie, așa că și-a primit proverbialii papuci de la Suzie (Beanie Feldstein – Booksmart).

Suferind, și nu prea, din amor, vrea să se relaxeze și să uite de necaz, așa că-și ia de-o aripă prietena mai timidă, Marian (Geraldine Viswanathan – Blockers), și pornesc la drum spre o localitate cu multe litere.

Și fac asta luând în primire o mașină pe care trebuie să o ducă fix în acel oraș.

Doar că ele nu aveau nicio treabă cu acel vehicul și uite așa pe urmele celor două pornesc niște asasini mai de tip Dorel.

 

💭 Drive-away dolls – Comentariu 🍿

Ce n-am menționat la premisă, de teamă să nu vă bag interesul în impotență prematură, este faptul că toate (sau aproape toate, că nu le-am numărat pe degetele umede) personajele feminine sunt lesbiene.

Asta vine la pachet cu niscai scene incendiare care ațâță imaginația fără să arate prea multe „salturi sălbatice‟.

Dar există niscai nuditate, chiar totală, tocmai de asta filmul are rating R.

Dar să nu credeți că mă apuc acum să aplaud producția pentru că mi-a clătit ochii cu niște trupuri transpirate după prestarea unor activități terminate cu fericire la dublu sincron sau cu panglica tăiată cu o foarfecă umană.

Deși nu sunt genul care să se plângă din cauza acestui aspect, că nu-s vreun pudibond, goliciunea este de pomană, prezentă doar să distragă atenția.

Scenariul este unul nereușit și lipsit de șarmul și inteligența specifice fraților Coen.

Se simte din plin stilul lor aici, deși doar Ethan a fost implicat în film, dar parcă umorul specific se duce prea mult în zona absurdului exagerat.

Dacă vreți o comparație, Drive-away dolls este Love and thunder-ul portofoliului lui Ethan Coen care a introdus brutal și adânc în poveste prea multe dume deșucheate și neinspirate.

Drive-away dolls

 

De asemenea, mi-a dat o durere de cap cruntă care o depășește în intensitate pe cea a unei neveste obosite care n-are chef de nebunii matrimoniale.

De ce?

Pentru că există niște tranziții psihedelice interminabile între scene care m-au făcut să mă întreb dacă am mâncat ciupercile gătite sub formă de ciulama sau le-am fumat ca joint.

Filmul este catalogat drept comedie și i-aș fi iertat toate derapajele penibile dacă m-ar fi făcut să râd.

Dar nu a reușit asta decât în vreo două momente scurte, care nu au ținut mult (dacă știți ce zic) și cam atât. N-au fost suficiente nici să mă determine să mă gândesc să aprind primordiala țigară de după.

Acțiunea este și ea flască și n-are nimic satisfăcător în ea, luptându-se în penibilitate cu umorul.

Se rezumă la o alergătură bleagă între diverse bodegi homosexuale de aveam impresia că singurele persoane hetero din film erau alea îngropate acum zeci de ani.

Interpretarea este și ea iritantă, una joacă prea fâsâit, alta prea energetic, una zici că primea curent de la Ceaușescu, alta parcă era pe baterii Duracell.

 

 🏆 Drive-away dolls – Verdict 👍 sau 👎?

Vrea să fie un fel de Pulp fiction, film cu care are multe în comun, cel mai bătător la ochi aspect fiind o valiza buclucașă cu un conținut misterios după care tânjește cine sus-pus.

Dacă ați urmărit trailerul și v-ați entuziasmat la vederea unor actori cunoscuți, îmi pare rău că vă decapitez bucuria, dar prezența lor în film durează la fel de mult ca bucuria lui Geoană la alegerile prezidențiale.

Respectivele nume au apărut doar pentru că Ethan Coen este atașat proiectului, în caz contrat ar fi fugit ca de dracu de acest film.

Producția pare mai degrabă un joc matrimonial la care au luat parte Ethan și nevastă-sa, un film făcut la plictiseală pentru că nu excelează la ceva anume.

Doar la clădirea unei false impresii că toate femeile au arborele genealogic plantat în insula Lesbos.

Dar pentru că mi-a adus aminte de excelentul Pulp fiction, și nu din alte motive nubile, am să-i ofer și eu 5 modele în ghips.

Ce fel de modele? Eh, aflați în film.

 2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

A fost sau n-a fost?

A fost sau n-a fost?

Cel mai bun film românesc – Gopo – Ediția 2007 A fost sau n-a fost? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *