Dungeons & Dragons: Honor among thieves

Dungeons & Dragons: Honor among thievesUltimul film celebru lansat în martie 2023 este Dungeons & Dragons: Honor among thieves.

Nu au o reputație prea bună filmele din acest univers, să vedem dacă va rupe blestemul producția de față.

 

🎬  Dungeons & Dragons: Honor among thieves – Premisă

Încerc să sintetizez și mai abitir premisa pentru a nu plictisi.

În film îl avem pe Edgin (Chris Pine – Wonder Woman), un nelegiuit care evadează de la zdup alături de prietena lui platonică, Holga (Michelle Rodriguez – Fast and furious 7).

Ei pun bazele unei trupe de șoc odată cu recrutarea vrăjitorului Simon și a druidei Doric care stă bine pe transformări fizice fără să apeleze la bisturiul chirurgical.

Cei patru își unesc forțele pentru a-l birui pe nenorocitul filmului, un lord (Hugh Grant – Operation Fortune) pus pe grozăvenii belicoase.

Edgin vrea, extra, s-o reînvie pe soața lui, Zia (Georgia Landers). Da, cei doi formează un cuplu inter rasial.

 

💭 Dungeons & Dragons: Honor among thieves – Comentariu 🍿

Filmele adaptate după jocuri nu sunt deloc renumite când vine vorba de calitate.

Transpunerea cu succes pe marele ecran a poveștilor din această zonă de entertainment pare o enigmă de nerezolvat.

Foarte rare spre deloc au fost producțiile demne de laudă care au avut la bază jocurile video.

Pelicula de față nu reușește să spargă acest blestem deoarece mi s-a părut că se scaldă într-o zonă de confort.

Nu vrea să își asume cine știe ce riscuri narative, să nu dea mare chix cu scenariul.

Dar nici nu se scufundă în nisipurile mișcătoare urât mirositoare care au înghițit filme precum Assassin`s creed.

Dungeons & Dragons: Honor among thieves este un film jovial și fără profunzime intelectuală, având doar un singur scop, acela de a oferi o distracție pe cinste spectatorului.

Să zic că pentru mine, în mare parte, a cam reușit asta, însă sacrificiile pe plan narativ au dus la o poveste destul de șubredă și înjunghiată de eternele glume tâmpițele, prostuțe și prea copilărești.

Poate sunt prea dur când le cataloghez așa, depinde de gusturi, însă cu siguranță nimeni nu mă poate contrazice când spun că sunt repetitive până la enervare.

Hai o dată, hai de două ori, dar când ajungi să îmi spui aceeași poantă de 4-5 ori, deja întinzi coarda nervilor până dincolo de punctul de rupere.

Scenariul, în ansamblul său, nu dă dovadă de prea mult efort cerebral, multe dintre situațiile extrem de complicate, fără ieșire, sunt rezolvate accidental, cu salvarea apărând din neant.

Asta a dăunat sentimentului de pericol pentru că mă obișnuisem că un miracol va răsări în ultima fracțiune de secundă pentru a scoate personajele din încurcătură.

Ce ar mai fi de comentat la părțile negative?

Poate efectele speciale un pic false, dar care nu detractează atenția de la acțiunea plină de imaginație.

Dungeons & Dragons: Honor among thieves

 

Ah, și ar mai fi ceva, dar deja sun ca o placă stricată.

Filmul este progresist, din cele patru personaje principale singurul pămpălău este albul, Edgin fiind cam de pomană, rolul său este de planificator, dar eșuează de cele mai multe ori.

În acest grup bărbata este Holga, cea care fură lumina reflectoarelor când vine vorba de lupte intense și incitante, iar femeiul este Edgin, fraieșteanul care dă mereu greș și se pricepe doar la frecat lăuta.

Și mai sunt asemenea secvențe în care personajele feminine tronează deasupra celor masculine, având niște caracteristici mult superioare față de bărbații albii.

Că ăia de alte rase sunt prezentați într-o lumină bună, directiva clară fiind aceea de a lua la mișto caucazienii.

Dar, per total, nimic deranjant din cale afară pentru că Dungeons & Dragons: Honor among thieves compensează la capitolul distracție unde excelează.

Tărâmul în care se desfășoară acțiunea este unul bogat în creaturi fantastice și locații luxuriante, aici nefăcându-se deloc rabat la imaginație și creativitate.

Uneori parcă este prea mult, s-au chinuit artiștii în efecte speciale să creeze făpturi complicate doar să le vedem pentru câteva secunde undeva în fundal, fiind practic o muncă irosită.

Însă ca spectacol vizual, filmul impresionează foarte mult, privirea mi-a fost captivată de nenumăratele scene de acțiune în care erau implicați multipli monștri mitologici de feluri forme și dimensiuni.

În atare condiții, nu m-am plictisit deloc, mai ales în partea a doua când se dezlănțuie iadul, secvențele pline de agitație cinetică prăvălindu-se spre mine una după alta.

De actorie nu prea am ce comenta, având în vedere lejeritatea filmului, unul destul de superficial la suprafață, nici rolurile nu au avut cine știe ce complexitate.

Personajele sunt unidimensionale, fiecare având o trăsătură predominantă și diferită de a celorlalți, așa că nu pot spune că au beneficiat de o caracterizare excesivă.

 

🏆 Dungeons & Dragons: Honor among thieves – Verdict 👍 sau 👎?

Nu este deloc un film pretențios, acțiunile personajelor sunt cele pe care le anticipezi de la o poștă, iar scenariul nu m-a surprins cu nimic pentru că soluțiile și punctul culminant sunt destul de previzibile.

Dar măcar este antrenant și mi-a oferit o doză bună de distracție simplă, care m-a săturat pe îndelete, îmbuibându-mă cu destule scene de bumbăceală haotică și pline de divertisment.

Universul prezentat mustește a potențial și am dibuit câteva teritorii misterioase care pot reprezenta subiecte interesante pentru alte filme.

Se simte că este o testare a apelor de către studio-ul producător care și-ar dori o franciză bănoasă, dar parcă filmul de față n-a atins toate bornele necesare pentru a deveni unul memorabil.

Cu o doză mai mare de seriozitate și mai multă atenție la firul narativ și la complexitatea personajelor cred că ar fi ieșit ceva mai bine închegat decât forma actuală.

De final, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să-i cioplesc filmului vreo 7 tăblițe magice pentru că m-a prins într-o dispoziție bună și nu este cazul să fiu mai dur de atât.

 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Recenzie YouTube:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Hellboy II: The Golden Army

Hellboy II: The Golden Army

Tot Guillermo del Toro a regizat și Hellboy II: The Golden Army, film care continuă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *