Evil dead 2

După un eșec răsunător și usturător cu Crimewave, Sam Raimi a primit ordin să facă Evil dead 2, un sequel cu care să își apele păcatele. Așa că după 6 ani de la The evil dead și ceva probleme de producție, Ash reintră în horă să joace leapșa cu nemorții.

 

🎬 Premisă

Evil dead 2, cu sufix Dead by dawn, reia evenimentele fix de la finele primului film, cu Ash în continuare încleștat într-o luptă aprigă cu cei care nu apreciază cu papilele gustative aroma pământului jilav.

SPOILER, duh!

Rămas singur pe metereze, Ash trebuie să se descurce solo în cabana părăsită în mijlocul pădurii, și are mult de furcă, de topoare, de drujbe, cu avalanșa de inamici fără suflare.

Norocul lui este că pe lângă el se aciuiază, să vezi mare drăcie, patru alte personaje, astfel încât avem din nou o trupă de cinci, la fel ca în primul film.

Și ce să mai zic despre premisă? Că aduce prea mult cu originalul, de aceea dacă ați citit ce am scris cu mare diletantism despre The evil dead atunci acele cuvinte se vor potrivi și aici fără mari probleme.

 

💭 Comentariu

Cum am sudat filmele unul după altul, am rămas stupefiat când în al doilea ni se prezintă un rezumat al primului, dar care arată total diferit față de ce știam.

Misterul a fost rezolvat rapid, Sam Raimi a schimbat studioul, așa că n-a mai avut drepturi asupra lui The evil dead și a fost nevoit să tragă alte scene pentru a prezenta, pe repede înainte, ce s-a petrecut în primul film.

N-are rost să încerc să depistez toate inconsistențele, că-s prea multe, practic deși al doilea pornește imediat după primul, nu se mai pupă deloc firul narativ.

Evil dead 2 are un buget consistent, de vreo 10 ori mai mare ca al fratelui său mare și asta se simte din plin.

Scriu asta pentru că aici totul este mai mare și mai mult, sintagma după care sunt realizate cele mai multe continuări.

Povestea este aceeași, doar că spectacolul grosolan al violenței necenzurate are pedala de accelerație călcată la maximum.

Plus că vine și cu un strop de originalitate în ceea ce-l privește pe Ash (Bruce Campbell – Spider-Man 2), dar nu îmi obosesc mâna să scriu despre ce este vorba că trebuie să descoperiți singuri.

De principiu, tot ce am văzut în The evil dead este prezent și aici doar că ridicăm la pătrat scârboșenia și mărimea creaturilor diabolice care vor neapărat să-l controleze la intestine pe Ash.

 

Am înjurat filmul pentru prima sa parte care este o comedie tembelă, lipsită de haz, și mă speriasem, crezând că o va ține pe ulița parodiei pe tot parcursul filmului, dar scenariul virează ulterior pe autostrada grozăviilor sângeroase.

Aplaud designul creaturilor, care sunt de o altă factură față de manechinele din primul film, avem parte de mulți monștri animatronici, stop-motion și protetici care adaugă un fler anume acestei producții.

Din păcate, rămân ca hibe aceleași erori flagrante de continuitate care m-au hârjâit pe creier pentru că puteau fi evitate dacă era acordată o mai mare grijă editării finale.

Și ce n-am pomenit în prima parte a fost nenorocita aia de cabană cu puteri imobiliare nemaivăzute, de afară era o simplă construcție de câțiva metri pătrați, înăuntru zici că era un complex de apartamente, cu multiple încăperi, o grămadă de coridoare și un subsol foarte generos.

Înainte de verdict, vreau să închei într-o notă pozitivă, Evil dead 2 ne aduce scenele clasice din care îl știm pe Bruce Campbell, precum și expresia lui celebră: Groovy!!!

 

🏆 Verdict

Evil dead 2 este mai violent, mai mare și mai arătos decât predecesorul său, tehnic nu arată la fel de rău ca The evil dead, deși nu pot spune că este cu mult mai breaz, dar se vede o ambiție suplimentară în realizarea lui.

O dă spre sfârșit în niște scene psihedelice care necesită o vizită la furnizorul de etnobotanice pentru a le înțelege, dar așa, ca un tot unitar, este un film distractiv.

Nu îl consider mai bun ca The evil dead pentru că n-are atât de multe elemente în plus care să-l deosebească de original, aduce prea mult cu el, dar unde pierde la povestea de bază câștigă la inovațiile tehnice implementate.

Astfel, înainte să zbor în trecut, mă duc să-i ung cu ulei, să nu care cumva să i se blocheze, 7 drujbe pentru Ash.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

A serbian film

A serbian film

Anul 2010 asista la nașterea prematură a lui Srpski film (A serbian film), o producție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.