Faithfully yours

Faithfully yoursMergem în Țările de Jos să vedem Faithfully yours, un thriller din 2022 pe care l-am găsit pe Netflix.

 

🎬 Faithfully yours – Premisă

O să fiu scurt și la obiect, că nu am timp de pierdut cu pledoaria de început.

Bodil (Bracha van Doesburgh) și Isabel (Elise Schaap) sunt două prietene bune care abia așteptă să aibă parte de-o escapadă departe de soții lor, să-și mai aerisească un pic creierul. Și nu numai.

Se ivește o ocazie perfectă, așa că amicele se tirează într-un weekend plin de cultură, conferințe și coțăială.

Deci ambele sunt cu adulterul în brațe.

Se acoperă una pe cealaltă până când vine dezastrul sub forma unui deces.

Isabel află ce este acela bulion pe bază de hemoglobină și Bodil se trezește cu poliția pe cap pentru că nu se pupă minciunile ei cu ceea ce s-a petrecut în realitate.

 

💭 Faithfully yours – Comentariu 🍿

A durat un pic până să intru în atmosfera filmului pentru că a trebuit să fac rost de o umbrelă să mă protejez de flegmele neerlandezei, o limbă tare urâtă de zici că oamenii își dreg gâtul la fiecare cuvânt ca după o tuse cu expectorații.

Așadar, avem o moarte subită, fără suspecți reali, doar Bodil intră în atenția poliției că o tot dă la întors cu declarațiile.

Filmul este unul care m-a menținut într-o ceață totală pentru că misterul este unul dificil de deslușit.

Deși acum, după ce s-a gătat toată tărășenia, mă condamn singur că nu am fost mai atent la anumite chestii.

Speram doar să nu fie deznodământul prea evident pe care îl sugerează filmul încă din fază incipientă.

Deci, cine a omorât-o pe Isabel? Asta este marea dilemă care m-a frământat non stop din momentul în care am aflat că a dat limbi igrasiei de pe podea.

Scenariul merge în ritmul lui, nu se grăbește să ne lumineze prea repede, dar oferă niște informații micuțe, atât de microscopice încât sunt șanse mari să le ratezi.

Ideea este că Bodil se afundă într-un vârtej de minciuni pentru a menține aparențele înșelătoare cum că ar avea un mariaj fericit și nu vrea să afle cei din jur că ea, de fapt, tăvălește orice mascul care îi cade în plasă.

Povestea este intrigantă pentru prima jumătate când piesele puzzle-ului încă sunt împrăștiate peste tot.

Din păcate, odată ce sună gongul părții a doua ceva se rupe în scenariu și devine tot mai stupid.

Asta din cauza unor decizii de neînțeles, mai ales că ele vin din partea unor personaje despre care știm clar că nu sunt proaste, că au studii superioare reale la care politicienii noștri nici nu visează.

Cu toate astea, ele zici că sunt niște Gigei cu 3 clase făcute în 5 ani, atât de prostovane le sunt unele alegeri încât m-au supărat crunt și mi-au fleșcăit orice extaz intelectual pe care îl acumulasem până atunci.

Faithfully yours

 

Răsturnările de situație încep să iasă la suprafață foarte des încât la un moment dat le-am pierdut șirul și scenariul devine tot mai greu de crezut prin ipostazele pe care și le imaginează.

Astfel, se compensează pozitivul cu negativul, dar asta nu este o laudă, ci un reproș pentru că pornise tare interesant filmul.

Ah, și avem și ceva firimituri de senzual, dar unul pe care îl cataloghez drept erotism cu textila la vedere pentru că nici urmă de nuditate, deși în cazul de față ar fi fost necesară având în vedere contextul.

Actoria este destul de șubredă, dar cred că aici este de vină scenariul sau regizorul.

Personajele sunt prea lemn Tănase uneori, neavând deloc reacțiile potrivite ținând cont de situațiile dramatice din film.

Și acest fapt poate reprezenta un spoiler deoarece la rece îmi dau seama că pe baza lor puteam să-mi dau seama mai repede ce se petrece.

 

🏆 Faithfully yours – Verdict 👍 sau 👎

Dacă m-ați fi întrebat la mijloc ce părere am despre film, aș fi dat un verdict pozitiv.

Dar l-am văzut pe tot și nu îmi dau seama ce s-a petrecut după ce cronometrul a trecut de 35-40 de minute.

Poliția conduce o investigație a unui caz de crimă într-un mod total nerealist, comportându-se mai degrabă ca niște țânci care au impresia că știu care este procedura, deși sunt pe lângă.

Și cu fiecare replică rostită întreaga poveste devenea tot mai greu de înghițit, de parcă autorii scenariului, că sunt trei, au început să se saboteze unul pe altul venind cu cele mai fanteziste idei.

Una peste alta, interesul s-a fâsâit la final și, cu tot cu marea dezvăluire care ar fi trebuit să-mi rupă fâșul, am să trimit filmul să facă 6 băi în marea învolburată chiar dacă-i steagul roșu ridicat.

Rămâne o vizionare decentă, dar putea fi una bună sau chiar excelentă dacă nu o feștelea pe parcurs.

Să ofer și ceva linkuri, să mă lase SEO în pace, nu-i primul film olandez pe seama căruia am comentat, mai am Tailgate și The takeover.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The murderer

The murderer

Am descoperit pe Netflix un film thailandez intitulat The murderer. Nu știam nimic despre el, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *