Fantasy Island

Fantasy Island este cea mai recentă producție BlumHouse, așa că știți în linii mari direcția pe care filmul o apucă.

Nu este un film din care să povestesc prea multe, așa că pe fugă o să înșir doar câteva amănunte generale.

5 personaje, numele lor nici nu au importanță în acest context, aparent norocoasele câștigătoare ale unui concurs, poposesc pe Fantasy Island, un loc idilic care promite îndeplinirea oricărei fantezii. Repet, ORICĂREI FANTEZII.

Boss-ul bucății de pământ exclusiviste este Michael Pena care după ce a găsit Orașul de Aur în Dora and the lost city of gold s-a pripășit pe această insuliță magică. El își asigură oaspeții că nu există fantezie prea complicată pe care să nu o poată îndeplini și că aici totul este posibil.

Deși foarte incredule la început, că din prima se conving că nu totul este posibil, neavând semnal la mobil (logic, că fără semnal la telefon nu mai iese filmul horror), personajele se relaxează destul de repede și așteaptă cu nerăbdare startul fanteziilor individuale care sunt dintre cele mai diverse și mai complicate, cu un scenariu ce pare imposibil de pus în practică.

Ei bine, și cu asta basta, v-ați lins pe bot de alte amănunte.

Tot ce urmează este să vă întrebați dacă fanteziile sunt rezultatul drogurilor, inovației tehnologice bazate pe ceva realitate virtuală cuplată cu holograme de ultimă generație, ceva ce seamănă cu ideea din filmul….. de fapt, nu spun care, sau sunt chiar pe bune, opera vreunei puteri mistice supranaturale?

Scenariul filmului m-a ținut într-o permanentă stare de confuzie, fapt îmbucurător pentru mine pentru că nu am reușit deloc să găsesc singur răspunsuri la întrebarea primordială: Ce cucuveaua mă-sii se întâmpla pe Insula Fanteziei?

Filmul este atât ispititor prin promisiunile pe care le împarte cu atâta dărnicie, dar și foarte tulburător prin efectele pe care le generează.

Are multe accente horror, dar mare parte sunt doar jumpscares ieftine cu zgomote puternice, deși scenele respective ar fi fost eficiente și fără prostia asta deja zgândăritoare pe creier.

Nu este de neglijat nici partea psihologică, una care pot spune că devine elementul proeminent al poveștii și îți ridică, pe bună dreptate, o minge la fileu: ce ai face pus într-o asemenea situație? Ti-ai dori ceva banal, frivol, superficial, sau ceva cu adevărat profund care să-ți schimbe viața din temelii?

De mult nu am mai văzut un film cu atât de multe răsturnări de situație și imprevizibil, poate alții se prind mai repede, dar eu, și după final, încă stăteam să rumeg să pricep ce dracu am văzut, întrebările iscate de premisă la început neavând încă răspunsuri satisfăcătoare.

Cu siguranță pot categorisi filmul ca unul mindfuck pentru că mă bulversa pe măsura ce povestea se despătura și își întindea ramificațiile în toate direcțiile, scoțând la iveală alte și alte îmbârligături care îmi amestecau sinapsele de nici cei mai renumiți neurochirurgi nu erau în stare să mi le așeze la loc.

Îți oferă destul de multe indicii, dar să mor de mi-am dat seama cum trebuia să le așez în puzzle.

Este un film la care trebuie să intri știind cât mai puține sau chiar nimic.

Dar atât cu laudele, premisa este extrem de interesantă și, să zicem, proaspătă, scenariul este bine construit dacă nu te concentrezi prea mult pe el, din păcate apar veșnicele plot-holes care mai reduc din dinamica filmului și mai reduc scara valorii cu câteva trepte.

Mai sunt și câteva erori grave din punct de vedere tehnic, gen haine zvântate imediat ce personajele ies din apă, bașca niscai încălcări grosolane ale legilor fizicii elementare, dar filmul rămâne unul contorsionat care până la urmă a reușit să mă captiveze și nu am mai dat importanță (prea mare) unor astfel de amănunte, deși mi-ar fi plăcut să fie mai atenția la asemenea detalii ușor de eliminat.

Din partea mea Fantasy Island este o surpriza destul de plăcută, numai bună să îi plasez un 7 chiar dacă el este făcut muci de critici, dar pun preț pe critici (așa cum trebuie fiecare dintre voi să o facă) la fel de mult cum este „Acces direct“ interesat să fie o emisiune cultural-educativă.

Așa că aveți grijă mare ce vă doriți!!!

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Only the river flows

Only the river flows

Am zis să nu vă îmbârlig limba-n gură, așa că o să pomenesc filmul drept …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *